Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

S osobitim zadovoljstvom pišem ovaj tekst. Pred vama je ekskluzivna promocija novog albuma "There’s Something About the Night", kojeg baš danas, 14. siječnja, objavljuje Liberation Hall, a globalno album promovira Frank Roszak i njegova promotivna kuća Frank Roszak Radio Promotions. Naravno, glavna faca ove promocije je Scott Ellison.

Budući da Scotta i njegov rad pratim već dugi niz godina, jasno je da se veselim svakom novom studijskom albumu. Ono što je definitivno posebnost ovog, novog albuma je ozračje koje stvara atmosferu kao da bend nastupa uživo. Nevjerojatno je kako od prve, iznenađujuće sekunde pa potom punih 61' Scott i bend baš tako zvuče i albumu daju, stvaraju i pobuđuju apsolutno sjajnu "live" vibru.

Nema nikakve dvojbe, ovo je definitivno najbolje što je do sada Scott snimio. Naime, Scott se mogao u potpunosti posvetiti radu na albumu, ustaljeni ritam, nema turneja, nema nastupa, radi se od kuće i u studiju i tako je cijela priča postajala sve jača i ekspresivnija. Sveukupno gledajući, priča je jednostavno spojila sve ono što je do sada Scott radio. U trenutnom vremenu ova glazbena priča je dobila sjajni oblik i to je izvrstan predložak za Scottov budući rad. Sjajna ekipa uključuje članove benda Erica Claptona i benda Alberta Leeja, a tu je i Michael Price (koji je napisao "Ain't No Love (In The Heart Of The City)" za Bobbyja “Blue” Blanda i kojem Ellison daje dirljiv tretman za prvi singl ploče i video. Scott Ellison i Michael Price napisali su zajedno čak deset pjesama, a o tome sam Scott jednostavno kaže: "Working with Michael was an eye-opening experience."

Evo tko je sve, uz Scotta Ellisona, (vokal, back vokali, solo i ritam gitara, električna slide gitara i bas) radio na ovom albumu: Chris Campbell (vokal); Rick Robbins (ritam gitara); Lou Castro, Jon Parris (bas); Jamie Oldaker , Robbie Armstrong, Todd Wolf, David Teegarden, Ron McRorey (bubnjevi); David Teegarden (shakers i tambourine); Jon Greathouse (Hammond B3, klavir) ; Dick Sims (Hammond B3 ); Walt Richman, Hank Charles (klavir); Scott McQuade (harmonika); David Bernston (usna harmonika) te Ginger Blake, Maxine Waters, Julia Waters i Oren Waters, Marcy Levy (back vokali). Ova ekipa polučila je album koji je posložen kao odličan paket, koji nam nudi nevjerojatnu kohezivnost i snažnu glazbenu priču satkanu od brojnih glazbenih stilova.

Naravno, albumom dominira Ellisonova opora i reska gitara, a sve to još je prožeto njegovim dojmljivim vokalom. Na kraju sve zvuči baš onako kako treba, kao da vam je bend tu u sobi i da svira samo za vas. Nema nikakve dvojbe, sjajno glazbeno iskustvo! A sve to najbolje opisuje sam glazbenik, koji o tome kaže: "From a Chicago-meets-Texas shuffle to full tilt blues-rock workouts, pure soul blues and just about every point between, the album checks all the Blues boxes and then some."

Scott Ellison, kao devetogodišnji dječak 13. veljače 1964. godine gledao je Ed Sullivan Show i vidio the Beatlese. Od tuda kreće njegova priča. Odmah se zaljubio u gitaru i tako je sve počelo. Scott je rođen i odrastao u Tulsi, gradu koji je bio "leglo" strašnih glazbenika, bendova, ali i albuma. Freddie King, Eric Clapton te mnogi drugi engleski glazbenici katapultirani u eri britanskog blues "BOOMA", ovdje su tražili ‚'‘sound‘' i inspiraciju. Kao što znamo, samo su najbolji opstali, sve drugo je otišlo u onaj poznati "drugi plan". Upravo na onim najboljim temeljima Scott je tražio svoju inspiraciju i svoj put k uspjehu. Na tom putu najutjecajniji učitelj bio mu je legendarni i, nažalost pokojni Clarence Gatemouth Brown. Njegova karizma i strahovita energija ostavila je doista veliki trag na gitarističkom rukopisu Scotta Ellisona.

PREPORUKA

Scott Ellison svojim albumom "There’s Something About the Night" potaknuo neka nova kretanja na blues sceni i zato se iskreno nadam da će vrlo skoro Scott imati vrlo veliku ulogu na svjetskoj blues sceni.

"There’s Something About the Night" je Ellisonov trinaesti album, na kojem je surađivao i radio s velikim brojem kolega glazbenika; dok je krajnji rezultat doista sjajan album kojeg, bez imalo ustručavanja i rezerve, treba obavezno poslušati. I zato, ako već niste, što prije provjerite o čemu se radi!

Više o svemu možete saznati na:
www.thescottellison.com
https://www.facebook.com/scottellisonband
www.linkedin.com/pub/dir/Scott/Ellison
https://myspace.com/scottellisonband
www.allmusic.com
https://music.apple.com/album/theres-something-about-the-night/1592407121?uo=4&at=1l3v7ze&ct=website
www.liberationhall.com
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Half a Bottle Down / 4:07
2. There’s Something About the Night / 4:46
3. Ain’t No Love In the Heart of the City / 4:35
4. Bury Your Bone at Home / 5:36
5. Blowin Like a Hurricane / 3:52
6. Salina / 4:24
7. Meat and Potatoes / 4:05
8. Feast or Famine / 3:16
9. Good Year for the Blues / 4:50
10. I’m Ready Baby / 4: 00
11. Mirror Image / 3:08
12. Chains of Love / 5:32
13. Revolutionary Man / 4:38
14. Where Do You Go When You Leave / 5:18

(Liberation Hall / Frank Roszak Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku