Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

A ono, fakat mrzim pisati o singlicama. Daj čovječe album, daj barem EP, ali ne, DGG nam "dofuravaju" “Extended Single” i kaj sad?! Nek' se ja ovdje borim sa fuc...g 3 stvari i nek' izmišljam priču iz glave! A ne, "ode" ja na net da prepišem druge i kad gle čuda, 5 tekstova i sve ista fora, ista brija, ko' da je pisao jedan lik. Tu neko nekog malo g..i, Ili mi se to samo čini? I, k vragu, sad moram sam pisati i opisati o ove tri stvari s “Extended Single” benda Detroit Groove Gang, koji je objavljen 28. ožujka ove godinice.

Ovaj bend je nastao 2016., vjerojatno da svojom brijom i mjuzom u toj njihovoj furci pokažu ekipi da nisu kao ostali, da su oni Detroit Groove Gang. Ovaj bend stvara svoje pjesme stihijski, oni pokušavaju cijeloj svojoj priči dati taj neki svoj osobiti, čvrsti karakter i stav pa shodno tome, u toj svojoj kakofoniji, ponuditi nam vrlo čvrste stvari, zapravo vrlo uredno posloženih konotacija. A…aaaa?! Koji zez?!

Ovih 9' i 45" donosi nam glazbenu priču koja se doslovno sudara i odbija o tri glazbena segmenta, koji u sebi nose čvrstu rockericu, slizanu, ogoljenu baladu i razplesani ritam koji se može, recimo, fino čuti na albumu "Hell" (1974.) kuma soula. A j..i ga, potražite na netu o čemu se ovdje radi. Ovaj "pjesmuljak" "Get Up.Come Down" ima sve odlike pravog plesnog hita koji, ako se produlji i ako mu se pridoda još što-šta, vjerujem da će rulja doslovno popadati na plesnom podiju.

I onak', slušajući ove tri stvari, a posebno ovu treću, pitam se i doista ne znam što mi je bolje; ritam ili "usnjak", ma sve je dobro i samo daj, samo "piči". Postajem sve više svjestan da nam ova ekipa, bend, što više Detroit Groove Gang, od početka ovih 2' i 55" "Get Up.Come Down" vrlo jasno pokazuju što i kako rade. DGG nam daju i otkrivaju da, zapravo, njihove pjesme nastaju stihijski, ako vas ponese neki ritam, riff, tema, melodija..., bilo što! Na kraju storije, pred svima nama otvaraju se neki novi glazbeni vidici, neke nove fore i priča poprima konotacije da, eto, sad i ja moram nešto našvrljati o ovome što čujem.

"Riot in Detroit" čvrsta rockerica, a sad jel' je to tzv."hard edge garage rock" ili su to možda dobro narokani Stonesi može značiti samo ili ja to ne kužim ili sam se previše naslušao mjuze. Možda za one koji me ne poznaju samo mala informacija: "relativno sam dobro upućen u garažni rock, no ne bih to sad to detaljno i dubinski elaborirao, to je ipak moj neki skriveni glazbeni svijet i, stoga, neka bude tu gdje je."

"Farewell My Friend", i opet ću to napisati slizana, ogoljena balada donosi nam priču i, ono, je..š Stonse, opet mi se motaju po glavi i vrte mi se barem nekoliko balada na sličnu foru. O ovoj zadnjoj "Get Up.Come Down" već sam sve napisao pa ne bih više.

Preporuka

E sad, kada vam napišem da ću ovaj bend puštati u radijskoj emisiji "Blues za vas" sigurno ćete pomisliti: "kaj je ovom tipu, očito je prolupao i pomiješao je kruške i jabuke". E sorry, ja ću vam pokazati da to prolazi i da će ekipa s "Roots Music Report" ostati paf! DGG ili Detroit Groove Gang je ekipa koja fura svoju mjuzu i ne da se nikome zaje….ti!

Vidim ih kao odličnu pred grupu, primjerice, Baretu i Majkama, a kada bi kod nas bilo malo više sluha za ovakve bendove, a ne za one druge, onda bi DGG vrlo brzo postali atrakcija par excellence! Možda boys ipak morate preko grane jer ovdje za vas nekog većeg kruha nema nažalost! Bez obzira na sve, uvijek ću odličnu glazbenu furku podržati bez obzira od kuda i na koji način dolazila i zato, što se mene tiče, stalno bih vrtio u eteru, baš su mi supač!

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/detroit.groove.gang/
https://m.mixcloud.com/.../the-strange-sunnysiders.../
https://www.youtube.com/channel/UCLMVb9pEcLE2igaz1AH1ODw

Extended Single sadržaj:

1. Riot in Detroit
2. Farewell My Friend'
3. Get Up.Come Down

Yours,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski