Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Pregledavajući svoje tekstove ostao sam pomalo zatečen činjenicom da sve do sada nisam baš previše prostora posvećivao živućoj blues legendi Houstona, apsolutno nevjerojatnoj pjevačici Ms. Trudy Lynn. Njen novi studijski album nosi prigodni naziv "Golden Girl" i 18. ožujka, preko izdavačke kuće Nola Blue, biva objavljen, a sve oko globalne radijske promocije odrađuje memfiška promotivna kuća Blind Raccoon.

Ovdje nije smjelo biti promašaja i, stoga, producent albuma Terry Wilson (Teresa James & The Rhythm Tramps) angažira vrlo poznate glazbenike, uključujući Kevina McKendreeja (klavijature) i Brannena Templea (bubnjevi, udaraljke), koji je osvojio Grammyja. Oni su na albumu svojim aranžmanima cijelom ovom projektu dali jedan potpuno novi, drugačiji zvuk i jednostavno Lynn nije imala druge nego sve otpjevati maestralno. Uostalom, ona to uvijek tako čini i svojim glasovnim modulacijama snažno udara pečat vlastite prezenatcijske osobnosti, gdje god i što god radila!

Na albumu još su radili: puhač Darrel Leonard i bubnjar Mario Calire, tu je i Terry Wilson,koji drži bas liniju. Posebna gošća Teresa James albumu dodaje svoj teksaški vokalni štih, a stari prijatelj Steve Krase ubacuje svoj blues usnjakom koji doista ima odličan zvuk i nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Dok Anson Funderburgh svojom gitarom sjajno oslikava pjesme # 2, 6, 10. i 11.

Ove godine gđa. Lynn ponovo ima nominaciju u kategoriji: SOUL BLUES FEMALE ARTIST (SOUL BLUES ŽENSKI UMJETNIK), a tu su svoje mjesto uz nju našle i: Annika Chambers, Terrie Odabi, Kat Riggins i Vaneese Thomas.

Ovo je njezina već 13. nominacija, kada se radi o najprestižnijoj blues glazbenoj nagradi BMA, koja se ove godine 5. svibnja po 43. puta dodjeljuje u Memphisu.

Izuzetna i jedinstvena pjevačica Trudy Lynnu u svojoj prezentacijskoj formi doslovno blista, kada ju slušate ne dvojite da je riječ o istinskoj blues divi, koja svojim izuzetno osjećajnim i putenim vokalom ostavlja publiku, ostavlja slušateljstvo bez teksta. Ona je naprosto takva i tu nema druge opcije.

Trudy Lynn rođena i odrasla je u Houstonu, počela je kao i mnoge poznate pjevačice, najprije u zboru, potom slijedi ‘’soul razdoblje’’ i onda se dolazi do bluesa. I baš iz tog razloga uvijek ističe slijedeće: I'm not a so much a blues singer; I'm a soul-blues singer. Naravno, teško je razdvojiti jedno od drugog i možda baš zato; Trudy jednostavno odbija bilo kakve podjele, a samim time ima dovoljno prostora za glazbeni izričaj, kojim ona tako suvereno vlada, i to bilo da je u pitanju soul, blues ili pak jazz.
Trudy Lynn moćna je blues pjevačica, čiji se osjećajan i puteni vokal jednako dobro nosi sa tradicionalnim blues temama, kao i sa onim tvrđim gotovo rokerskim temama a da o blues baladama i soul skladbama uopće i ne pišem. Zapravo, treba poslušati "Golden Girl"’ i sve će vam odmah biti jasnije i nećete imati ama baš nikakvih nedoumica ili eventualnih nedorečenosti. Dragi moji "blues lovers " pred vama je materijal, pred vama je album kojeg ćete samo staviti u vaše uređaje i tu priča završava, a počinje jedan preoces kojeg je teško, jako teško opisati i pojmiti.

Ovih gotovo 46' u potpunosti će vas osvojiti i privući svu vašu pozornost i već nakon prvog preslušavanja samo ćete se nasmijati i tražiti još i još, i tako ovoj glazbenoj priči, koju potpisuje sjajna Trudy Lynn dati potpuni smisao.

Preporuka

Apsolutno je ovaj album namijenjen blues znalcima, ali i početnicima u ovom glazbenom stilu. Ta izniveliranost ima veliki, doista veliki odjek kod publike i s velikim zanimanjem slušaju i preslušavaju zadnji studijski album “Golden Girl” vanserijske Trudy Lynn.
Drugi to čuju na ovaj način: Golden Girl” is bound to bring Trudy Lynn more chart-topping success and possibly some precious metal trophies for this gem of a record. - Rick J Bowen

Više možete saznati na:
www.trudylynn.com
www.facebook.com/trudylynnbluessinger
www.twitter.com/trudylynntx
www.instagram.com/trudylynnbluessinger/
Spotify: https://spoti.fi/3oHbOJP (artist)
VIDEO : YT Channel: https://www.youtube.com/channel/UCEFOMkcw3uvBtvHUCL2KmSA
https://blindraccoon.com/clients/trudy-lynn/
www.nolabluerecords.com
https://lnk.to/TLGoldenGirl

Popis pjesama:

1. Tell Me/ 3:46
2. Golden Girl Blues / 5:08
3. If Your Phone Don't Ring /4:04
4. I'm Just Saying / 3:45
5. Is It Cold in Here /4:46
6. Trouble With Love/3:40
7. Take Me Back /3.31
8. Live With Yourself / 4:25
9. Heartache Is a One Way Street/4:26
10. I Just Can't Say Goodbye /4:17
11. Life Goes On /3:59

(Nola Blue / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje