Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Priča o ovom albumu već ima dugu prošlost, jer Miss Bix pratim godinama, što već po njenjim pjesmama koje su uključivane na pojedine kompilacije, ali i po njenom albumu "We Don't Own The Blues" (2019.), kojeg je objavila u vlastitoj režiji uz svjetsku radijsku promociju Blind Raccoon.

Sada, zapravo, prije samo četiri dana, dakle 15. travnja Leslie Letven Bixler (aka Miss Bix) objavljuje svoj novi studijski album "Bring It", ali ovaj puta iza nje stoji izdavačka kuća Blue Heart Records, dok promocija ostaje i dalje posao promotivne kuće Blind Raccoon.

Naravno, zahvaljujući mom dugogodišnjem radu i suradnji s Betsie Brown i njenom promotivnom kućom ovaj glazbeni portal je doista istinski predvodnik u ovom dijelu Europe što se tiče prezentacija i promocija izvođača i njihovih albuma koji, rekli bi upućeni, nisu još dovoljno afirmirani. Ma, to je zapravo samo mišljenje onih koji se boje otići dalje, odmaknuti se od imena, poput: Clapton, Mayall, Cray, Shepherd, Lang i drugih. Naime, treba i drugima dati priliku, treba i njima otvoriti prostor i jednostavno ih predstaviti publici!

Ne želim ispasti neki umišljeni freak koji drugima soli pamet, naime to nikada nije bila moja namjera. Želja mi je dati i pružiti vam informaciju, a dalje sami odlučujete, sami prosuđujete i, na kraju, i sami birate o tome kako ćete se postaviti prema nekom izvođaču i njegovom izdanju!

Što se tiče ovog albuma, glavni razlog uspješnosti i nepredvidljive slušanosti ovog albuma svakako leži u velikoj i neograničenoj umjetničkoj slobodi koja se jednostavno osjeća i točka. To je moj dojam, onako na prvu, a vi svakako provjerite i sami se uvjerite u istinitost ovog mog teksta.

Ponuđenih 13 pjesama zorno nam ocrtava svo bogatstvo i kvalitetu ove sjajne glazbenice, pjevačice koja se u svakom glazbenom stilu prilagodi i u njemu ispjevava izuzetne vokalne dionice. One će vas ponijeti i vama prikazati nevjerojatnu sposobnost transformacije i prilagodne baš svemu što Miss Bix i njen prateći bend izvode. Uopće ne dvojim, gdje god da se pojavi i počne preslušavati i slušati, album "Bring It" izaziva veliki interes. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan; radi se o 13 pjesama koje su nastale duboko inspirirane glazbenim nasljeđem koje se čuje i osjeća tamo dolje na raskrižju u Clarksdaleu, ali i drugdje dolje na Jugu Amerike. Kada vam ta glazba uđe pod kožu, dragi moji, to vam ostaje zauvijek!

Sjećam se sebe kada sam se tamo sa nekih 17-18 godina zakačio za blues, priča ide toliko daleko da evo i dan danas slušam, osluškujem i osjećam da ta blues furka još uvijek progradira i apsolutno me ne napušta, čak što više, čini mi se da se tek zapravo rasplamsava. Zato mi možda i toliko paše i odgovara ova glazbena priča Miss Bix, koju tako intenzivno upijam i teško se mogu odvojiti od nje. Ova dama ima "ono nešto", kroz njenu glazbu osjeća se strašan "feeling", a onaj "mojo" samo se slaže i tjera me da stalno album preslušavam i slušam... ne na preskokce, već idemo redom od prve do zadnje! Jedan, dva, tri sata i priča neće završiti, nema kraj i zato idemo ponovo i ludilo se nastavlja. E zato volim blues!

Nema nikakve dvojbe, svi zajedno snimili su doista sjajan blues album s apostrofiranim naglaskom na prezentacijsku formu ovog glazbenog stila. Utjecaji dolaze iz raznih smjerova pa tako imamo mogućnosti čuti glazbene utjecaje Sheryl Crow, Bonnie Raitt, Petera Gabriela, Stinga i Johna Mayera. No, na kraju priča dobiva svoj konačni obol i postaje ono za čime će težiti i publika i kolege glazbenici. Doista, nema nikakve frke ovaj blues zvuči doista sjajno!

Preporuka

"Bring It" Miss Bix & The Blues Fix, zaista će vas vratiti u daleku prošlost, u zadimljene podrumske prostorije u kojima se svirala zabranjena "vražja glazba". Danas je to puka tvrdnja jer ta i takva glazba dopire doslovno od bilo kuda i svugdje i samo traži sve one koji će uživati uz baš takvu glazbu. Ali, ne zaboravite, u ovoj glazbi ima urbanih elemenata koji cijeloj priči daju neki osobit štih. I nakon preslušanog albuma sam sebe jednostavno sam dodao na taj popis. A vi provjerite zašto?!

A drugi o tome pišu na ovaj način: "After three decades as a recording artist Miss Bix shows her resiliency by embracing new technologies to complete this fine new album, “Bring It,” during a complicated era of social distancing and shutdowns." -Rick J Bowen

Više o svemu saznajte na:
www.missbix.com
www.facebook.com/officialmissbix
www.twitter.com/missbix
www.instagram.com/miss_bix
VIDEO Channel: https://www.youtube.com/channel/UCFhhtTz4OcUsLc-9W5MZyBw
https://spoti.fi/3sS7N7W (artist)
https://missbixleslieletvenbixler.bandcamp.com/album/bring-it http://blindraccoon.com/clients/miss-bix/

Popis pjesama:

1. Ain't No Such Thing
2. You've Got The Nerve
3. Cocktail Hour
4. Trail Of Tears
5. The Girl You Adore
6. Red Walls
7. Cheer Up Sallie Mae
8. The Poison
9. You Don't Deserve To Be My Man
10. Daddy Why
11. You Better Believe It
12. Shake Me Discover Me
13. Movin' On

(Blue Heart Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici