Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"The Slow Blues Sessions" je album kojeg je 18. travnja objavila Mad Ears Productions, a iza svega stoji inventivni glazbenik Mick Simpson. "Blues Corner", glazbenog portala SoundGuardian.com, nekako je postao sigurno mjesto promocije glazbenika koji nisu toliko poznati na ovim prostorima. Meni je Mick Simpson dosta dobro poznat još od prije nekih sedam ili osam godina. Njegov gitaristički doprinos na albumu Malaye Blue, te njegovi albumi ukazuju nam da se radi o glazbeniku čija gitara uvijek ostavlja zapažen učinak na slušatelje. Bio bih jako zadovoljan kada bi se taj njegov status promijenio, jer Mick to definitivno zaslužuje. U tome svojom svjetskom radijskom promocijom pomaže i Leen Velthuis preko svoje nizozemske promotivne kuće ABIK Radio Promotions.

"The Slow Blues Sessions" je upravo i samo to, i ako želite slušati baš takvu glazbu na pravom ste mjestu, jer Mick će vam pružiti apsolutno izvrsnih gotovo 58'.

11 pjesma koje su ovdje kompilirane, nude nam svojevrsni presjek tijekom više od 12 godina rada i djelovanja Micka Simpsona. Iako se, zapravo, radi o vrlo zahtjevnom materijalu, osobito za one koji su "novi" u ovom glazbenom stilu, oni drugi neće imati problema, samo će potražiti udobnu sjedalicu, neko osvježenje i opustiti se uz ono što nam dolazi iz zvučnika, slušalica i samo se onako, za sebe, podsmjehivati jer ugodno je slušati kako Mick vrlo nadahnuto svira, dok njegova gitara prede i svako malo nam tjera "dlake na juriš".

Ovakvi albumi će svojim sadržajem učiniti velike i pozitivne pomake u našem razumijevanju ovog glazbenog stila kojeg volimo. Nova imena, novi izvođači, samo podebljavaju sve te naše težnje i usmjeravanja prema izvrsnim, kvalitetnim i sadržajnim imenima, izvođačima koji će nas ugodno iznenaditi onime što prezentiraju.Jedan od takvih izvođača je Mick Simpson, a tko je on?

U kasnim osamdesetima Mick je radio kao session glazbenik, no zapažen je od strane Elkie Brooks koja ga je pozvala da se pridruži bendu i krene s njom na turneju. Od tada pa do trenutka (lipanj 2005.godine op.a.) kada je pozvan da sudjeluje u proslavi 80. rođendana velikog B.B. Kinga u njegovom blues klubu u New Yorku, dogodio se strahoviti zamah i preokret. Tada se stvari počinju drastično mijenjati, ubrzo svira uz imena kao što su, nažalost, pokojni Gary Moore i uvijek samozatajni Snowy White. 2010. godine Mick objavljuje svoj nastupni album Hard Road, kojeg je zdušno promovirao i prezentirao legendarni Paul Jones (BBC Radio2). Samo primjera radi, pjesma "Sometimes I Get So Lonely" s tog albuma bila je nominirana za najbolju autorsku pjesmu 2011. godine za BBA (British Blues Awards).

A sada prije samo tri dana, 18. travnja Mad Ears Productions objavljuje mu ovaj novi kompilacijski studijski album vrlo upućujućeg naziva "The Slow Blues Sessions', kojim Mick samo i opetovano potvrđuje da sljedeće izjave uopće nisu "bez vraga": "This guy knows his way around a guitar that's for sure" - Blues and Soul Magazine

"Mick Simpson is a guitarist who sweeps you off your feet and wrings you dry with his evocative mix of blues & rock" - Guitar and Bass Magazine

A nakon što je vidio Mickov nastup veliki B.B. King je izjavio: "One of the most passionate performances that I've ever seen."

Kompilacijski album "The Slow Blues Sessions", koji nam donosi 11 pjesama, različitih glazbenih konotacija, ali sve su "slow", baza svega je čvrsti moderni rock n' blues do snažnih refleksija ponajboljih elemenata tradicionalnog bluesa. Naravno, nitko neće negirati, ali niti osuđivati Mickove glazbene utjecaje od legendarnog Roberta Johnsona, preko B.B.-a Kinga i Erica Claptona, Marka Knopflera do, nažalost, pokojnih S.R.Vaughana i Gary Moorea. Svi ih imamo i svi u sebi nosimo dio tog bogatstva, ali to je apsolutno normalno i ako netko i čuje poneki ton, dio teksta to ne znači da je odmah glazbenik plagijator, pljuger ili seronja, već se radi o čistom utjecaju nasljeđa, kojeg su nam ostavili "veliki igrači". Sve dok to nije puko peglanje...utjecaje nikada neću osuđivati, bolje da netko stvara pod utjecajima poznatih blues majstora nego da nas netko ubija svojim "originalnim" stvarima. I stoga, snažna autorska crta oblikovala je ovaj album, a okupljena ekipa dala je izuzetan doprinos u realizaciji albuma. U studiju MEP Recording studiju u Doncasteru, UK, gdje je glavni snimatelj ali i producent i glazbenik (klavijaturista,bas i back vokali) i vlasnik izdavačke kuće Mad Ears Productions Andy Littlewood. Naravno, ispred svih je Mick Simpson (vokal, gitare), a tu su i Pete Nelson ( bubnjevi, udaraljke) i The MEP Collective (puhači). Svi zajedno odradili su odličan posao.

Posebno bih htio dati naglasak na: "You Gotta Change", "When the Sun Goes Down", "Unfinished Business","Drowing in My Tears", tradicionalizmom obojenu "Shelter From the Storm"i završnu "Remeber".

I na kraju, sagledavajući u cijelosti album, "The Slow Blues Sessions" zapravo nema loše stvari, dapače, sve je utjelovljeno i posloženo na način da slušatelj jednostavno i bez većih problema može pronaći ono što mu odgovara i kako želi da se ova blues priča razvija. Samo svatko sebi posloži svoju playlistu i to je to; ples, opuštanje i uživanje može početi!

Preporuka

Nema nikakve sumnje, pred vama je moderan, čvrst, beskompromisan rock n' blues album u znalačkoj "slow" realizaciji i izvedbi Micka Simpsona.

Kompilacija "The Slow Blues Sessions" je materijal koji će zadovoljiti i najprobirljivije poklonike ovog glazbenog stila. Tako znalački, tako smišljeno suptilno posložena glazbena furka koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Toliko od mene, a sada je red na vama. Poslušajte o čemu se radi!

Više saznajte na:
www.micksimpson.com
https://www.micksimpson.co.uk/BIOG
https://myspace.com/micksimpson
www.madearproductions.com
https://www.facebook.com/mick.simpson.37?lst=818129310%3A100001807432885%3A1516502699
https://www.youtube.com/user/micksimpson1?feature=mhum
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Booking:
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel: +49 6858 69 80 141

Popis pjesama:

1. Love Me Tonight/5:19
2. You Gotta Change/4:54
3. When the Sun Goes Down/5:12
4. Shelter From the Storm/4:18
5. A Father's Son/4:06
6. Unfinished Business/3:29
7. Somewhere Down the Line/5:02
8. Sweet Lorraine/4:21
9. Drowing in My Tears/9:04
10. Promised the Earth/5:51
11. Remember /6:14

(Mad Ears Productions / ABIK Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike