Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Upravo danas, 29. travnja njemačka blues izdavačka kuća Ruf Records objavljuje album "Borrowed Time", kojeg potpisuje Dana Fuchs.

Glazbena karijera Dane Fuchs širila se u raznim smjerovima, ali uvijek je imala uzlaznu putanju. Meni je na početku sve zvučalo dosta sterilno, ali nakon izdanja "Songs From The Road" (Ruf Records, 2014.), njena zvučna slika mi je u potpunosti sjela. Kao i uvijek i kao i mnogi, pa tako i ja, moraju proći određenu edukaciju, moraju proći kroz razdoblje prilagodbe da bi ovoj glazbenoj formi pristupali na pravi način.

Jednako tako je i sama Dana stigla u New York iz ruralne sredine s Floride, i morala je sa svojih nepunih 19. godina pokušati svima dokazati da je vrijedna pozornosti. Nije se ustručavala suočiti sa svima, kako bi pokazala i dokazala da upravo ona ima ono nešto! I sam, evo sad ponovo posežem za njenim prijašnjim radovima i stvaram neke potpuno nove slike. Doista je nevjerojatno kako se sve to mijenja. Kako na svojim koncertima, tako i u studiju Dana stvara svoju glazbu, šalje svoju glazbenu poruku toliko opušteno, na trenutke gotovo nevino, a onda samo odjednom "PLJAS" i k vragu, nećete znati što vas je snašlo. No, tako to rade Dana Fuchs i njen bend i tu, zapravo, nema nikakve filozofije niti muljaže, to se radi o čistoj predaji spontane energije i osjećaja.

Dana Fuchs je izuzetno strastvena i jedinstvena pjevačica i općenito glazbenica koja se svojih utjecaja ne srami, već ih dapače potiče i ističe u potpunosti. To nisu kopije, to su utjecaji, to su velike prilike za isticanje svojih glazbenih namjera. Od Janis, preko Arethe i Otisa do Jaggera i svih drugih Dana sve to pokušava objediniti u sebi odnosno u svojoj glazbi.

A njen novi studijski album "Borrowed Time" pokazuje nevjerojatnu određenost ka "rock-'n'-soul-'n'-rollin" glazbenoj formi, toliko strastveno i jako da to jednostavno odmah i na prvu upada u uho.

Album ipak nije samo tamo neka glazbena priča, on je izvrstan u svojoj raznolikosti glazbenih formi. Naravno, svakog boljeg poznavatelja moderne glazbe to će privući, zapravo, odmah i jednostavno pozvati sve vas da ostanete uz sadržaj ovog albuma. Kada se prepustite, kada dozvolite da vas glazba ponese i preuzme, pred vama će se početi otvarati jedna za drugima nova vrata, novi, drugi prozori i vaši će glazbeni pogledi poprimati drugu i drugačiju glazbenu širinu i vidike.

Na svom zadnjem studijskom albumu Dana se odlučno hvata u koštac s onim svima jako dobro poznatim "Southern Rock " korijenima i tu nam svima odvaljuje pravu roditeljsku šamarčinu! Dana Fuchs i ovaj puta itekako plastično i direktno odvaljuje itekako zahtjevan zaadatak. Producent Bobby Harlow (Detroit Cobras, Samantha Fish) samo je zapravo trebao iskanalizirati svu tu nabijenu energiju, glazbene udare i kompletan feeling uz njegovu umješnost to nije iziskivalo nekih većih problema. Na kraju smo dobili "ono", mali pakleni otrov u bočici, pred nama se razvija pravi tornado koji nastaje sam od sebe i isto tako i nestaje.

Preporuka

Činjenica je da danas mnogi ne uspijevaju opstati na svjetskoj glazbenoj sceni, Dani Fuchs to uspijeva. Ovaj njen novi studijski album, "Borrowed Time", ruši brojne barijere i prepreke koje se svakodnevno postavljaju pred sve nas. Ove nove pjesme svakako će vas u to uvjeriti i uputiti u daljnje preslušavanje ovog albuma i zato, samo krenite!

"Borrowed Time is the rawest, most rocking, musical offering of Dana's career." tvrde iz Ruf Records… i ja im vjerujem, a vi?!

Više o svemu saznajte na:
https://www.danafuchs.com
https://www.facebook.com/danafuchsver...
https://www.instagram.com/danafuchsof...
https://itunes.apple.com/us/artist/da...
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1LOUh...
www.rufrecords.de
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Double Down On Wrong 4:17
2. Blue Mist Road /5:30
3. Call My Name /5:08
4. Save Me /3:26
5. Curtain Close /3:46
6. Hard Road /4:33
7. Borrowed Time /2:46
8. Nothing You Own /3:20
9. Not Another Second On You/4:01
10.Lonely Lie /4:42
11. Star/5:30

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski