Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Do sada sam već o njima napisao jako puno rečenica, koje možda netko uvažava, a netko ne. I OK, slažem se, sve je stvar osobnog izbora, ukusa, afiniteta i tome sl.

Kada se radi o Bosak & Second Hand Bandu moja priča po tko zna koji puta ima neku čudnu, nevjerojatno moduliranu putanju. Budući da nisam vlasnik baš malo godina, teško da se mogu samo tako "zapaliti" za nekoga ili nešto. Možda čak riječ zapaliti nije previše prikadna bolje je napisati "zakačiti" ili prikloniti uz ono što volim ali uz cijeli "paket" koji btw. nije baš mali. Bosak i SHB cijeloj ovoj priči pristupaju baš kako treba, kako sam to i sam zamislio i mislim da treba raditi. Biti samosvjestan, uvjeren u ono što radiš, biti tome full predan i ono što je možda i najbitnije uvažavati druge ljude oko sebe. A upravo to oni i čine ovim svojim novim albumom "Studio Session Live From Sunday Studios", kojeg eto baš danas, 2. svibnja objavljuje izdavačka kuća Nota Bene Records. Posebno mi je drago što sam među prvima, koji vam donosi svoje refleksije na preslušani album.

u redu 2 768x432

Znam da neki vole raditi ove stvari, ali uz pomoć i "sistić" copy-paste! Ali to definitivno nije moja priča. I opet znam, koliko se god vama činilo da to nije moguće, svaki album, koji vam predstavljam jednostavno mora proći proces, mora procirkulirati kroz moje tijelo i tek tada… kada vidim, kako sam regairam počinjem oko te reakcije stvarati neku priču. Do sada tih priča je bilo jako puno, preko 250 tekstova godišnje puta minimalno 15 godina iznosi 3750 tekstova, i to je neka cifra ono …čisto od oka. U krajnjoj liniji to i nije neka cifra! Ali pokazuje da sam zapravo preslušao, barem toliko albuma. Što želim reći?! Stvar je vrlo jednostavna… sve ovo oko mjuze radim već jako dugo i puno stvari imam u kako se to kaže "u malom prstu", ali to me ne priječi da poludim kada opet čujem i poslušam i preslušam nešto kvalitetno i dobro. Nešto što na moje slušateljsko biće baca odličnu sliku, vibru, osjećaj ili nešto drugo. Tada sam posebno raspoložen, zadovoljan i sretan… jer znam da još uvijek ima prostora za nova imena, nove albume i ako treba i kompletnu promjenu. Ali zapravo ne treba!

Bosak & Second Hand Band vrlo razvidno šibaju u nove projekte, u nove glazbene avanture i pokušavaju svim ljudima vrlo direkto prenijeti svu tu svoju silnu ljubav za glazbu, koju svi volimo. Osobno, držim da se oficijelni glazbeni kritičari uvijek drže vrlo rezevirano i gotovo nikada ne pokazuju svoje pravo lice. I zato su im priče takve kakve jesu pomalo sterilne i bez "safta". Osobno, to uvijek pokušavam izbjegnuti, a kako nisam nikakvi glazbeni kritičar, već samo običan slušatelj koji pokušava prenijeti u tekst ono što čuje! Naravno, nekada s manje a ponekad i sa više uspjeha. No, kada je riječ o Bosak & Second Hand Bandu onda se vremenom neki moji limiti polako ruše jedan za drugim i svako malo se pitam … što mi je sve ovo trebalo? Naime, ljudi pričaju, komentiraju i tome slično, a ovaj se band ne drži šprance baš u ničemu, osim u svojoj ljubavi prema glazbi i to prema baš ovoj vrsti. I točka!

A to se jako dobro može čuti na njihovom zadnjem studijskom albumu "Studio Session Live From Sunday Studios", gdje nas Marko i ekipa doslovno razvaljuju! Netko će pitati čime? Svirkom, neposrednošću, bliskošću i osjećajem da su i oni nečiji fanovi, da i njima idu "dlake na juriš" kada čuju neku dobru ili njima posebno dragu stvar.

Osobno, bio sam ajmo to tako nazvati dosta isključiv' i nije me bilo previše briga što drugi slušaju, misle i govore. Nisam uvijek sam pazio ….da sve i svi …budu zadovoljni,jednostavno to mi nije bilo važno! A onda iznenada u moj glazbeni svijet ulaze Marko Bosak i Second Hand Band i vrlo brzo se susrećem s njihovim radom i prvo što sam poželio je čuti kako ovaj band zvuči uživo! I do mi se vrlo brzo ostvarilo iako vremena nisu bila baš povoljna, Covid i te brije, ali to sam jednostavno morao čuti, vidjeti i doživjeti. Bilo je to svojevrsno "prosvjetljenje". Posebno sam zadovoljan i sretan kada band tako snažno i direktno udara,te nosi i donosi tu svoju glazbenu vibru ispred svih i jednostavno glasno gestikulira i kao da svima govori ovo je rock mjuza, ovo je blues, tu pred vama je samo dobra mjuza!

Bosak & Second Hand Band fakat imaju tu "čarobnu" formulu i voze, furaju tu svoju glazbenu priču i nadaju se najboljem, a to im i sam iskreno želim!

Baš tako i na ovom albumu "Studio Session Live From Sunday Studios" band nam nudi svoju sjajnu vibru kroz 11 stvari, od kojih su šest (6) autorskih a pet (5) su njihove verzije poznatih i velikih skladbi.

bshb

Ne treba se čuditi ako se BSHB bace rokati Beatlese, Allmane, Lynyrd Skynyrd, ali i onu čudnu glazebnu vibru…koja nam je dolazila iz Londona, a potom i iz Amerike, gdje su izvođači poput Joe Cockera organizirali i nastupali u ekipi poput Cockerovih Mad Dogs & Englishmen. Uvijek ponavljam malo je onih, koji se usude izvoditi nešto iz njihovog repertoara… jer za to ipak morate imati malo više utakmica u nogama! Bosak i ekipa s time OPET nemaju problema i takom redom.

Kako svi ponavljaju da su BSHB sjajan "cover" band ja zapravo se uopće s time ne slažem više ih doživljavam kao autorski band a ovo je više sviranje za svoju dušu, za sebe i ono što je bitno da takvim pristupom zapravo se formira doživljaj kao da sviraš ne obrade, već svoju inačicu tih bezvremenskih skladbi. To sam prvi puta čuo i osjetio kod Vedrana Božića i njegovih Rock Mastersa, koji su svojim izdanjima "Planet Hendrix" i "Planet Cream" zapravo dali svoje viđenje tih antologijskih skladbi. Kada se to presluša dobije se dojam kao da su oni to "sklepali". Meni je to doista poseban osjećaj i drago mi je da sam to ponovo osjetio kod Bosak & Second Hand Banda.

Preporuka

Ovih 11 skladbi snažno nam pokazuju kako Bosak & Second Hand Band ima svoju jasnu viziju glazbene budućnosti, koju sve više i sve snažnije temelji i gradi na svojim autorskim pjesmama, sa čvrstim temeljima u rock glazbi uopće. Nije li to super?! Evo, sami potražite ovaj album "Studio Session Live From Sunday Studios" i provjerite jesam li vam lagao?!

Više potražite na:
https://www.bshbmusic.com
https://www.facebook.com/BosakAndTheS...
https://www.instagram.com/bshbmusic/
https://bshbmusic.com/based-on-a-true...
https://bshbmusic.com/studio-session
https://notabenerecords.com/
https://www.facebook.com/notabenerecords
https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/bosak-the-second-hand-band-zagreb-tvornica-kulture-580272

Popis pjesama:

Ain't Wastin` Time No More /Gregg Allman/The Allman Brothers Band
Lovin on My Mind / Marko Bosak/ Bosak & Second Hand Band
Down on The Corner / John Fogerty/Creedence Clearwater Reviva
Already There /Marko Bosak/ Bosak & Second Hand Band
Hey Jude/Paul McCartney/Lennon–McCartney/the Beatles
For You /Marko Bosak/ Bosak & Second Hand Band
Revolution /Marko Bosak/ Bosak & Second Hand Band
Delta Lady/ Leon Russel/Joe Cocker's Mad Dogs & Englishmen
Her Song / Bosak & Second Hand Band
Coming Home / Bosak & Second Hand Band
That Smell/ Ronnie Van Zant & Allen Collins/ Lynyrd Skynyrd

(Nota Bene Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski