Blues Corner

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nema nikakve sumnje da ovih proteklih punih pet dana od izlaska albuma ''Live In Memphis'', pjevačice nevjerojatnog vokala Ann Peebles & The Hi Rhythm Section nisu apsolutno ništa umanjila tu ekskluzivnost. Naime, ovaj album je službeno objavila izdavačka kuća Memphis International Records 29.travnja, a svjetsku radijsku poromociju odrađuje Frank Roszak i eto svi mi, koji volimo ovu glazbu možemo Franku zahvaliti ovu ekskluzivnu promociju.

Kao i puno puta do sada Frank me uvijek i iznova iznenadi svojim glazbenim prijedlozima ili pak imenima koja me doista ostave bez teksta! Ovaj puta sve ide na prvi dio gornje rečenice jer Ann Peebles je ime koje je itekako dobro etablirano u znalačkim glazbenim krugovima. Pored toga tu je raritetnost ponuđenog materijala, jer se radi o doista izuzetnom i izvrsnom tonskom zapisu. Naime, ova snimka koncerta uhvatila je impresivnu Ann Peebles s odličnim bandom Hi Rhythm Section (Leroy Hodge (bas), Charles Hodges (klavijature), Howard Grimes (bubnjevi) i Thomas Bingham (gitara), njima se pridružio osebujni back vokal David J. Hudson te brass sekcija. A sve se odigralo u veljači 1992. kada su nastupali uz Otisa Claya pod nazivom ''An Evening of Classic Soul'' … naravno, naziv sve govori a to je i istinski dokaz, tonski zapis zašto je Ann ostala notirana kao jedna od '' the all-time great female vocalists.'' U tome doista nema apsolutno ništa sporno, dapače kada ste god u prilici poslušajte, nabavite i upotpunite svoju fonoteku za ovako impresivnu umjetnicu. Što se tiče samih izvedbi tu se doista nema što prigovoriti, jer sve zvuči doista nevjerojatno nadahnuto, sjajno glazbeno odrađeno. Ono što mene osobno malo smeta a i čudi kako su pjesme onako nevjerojatno i pomalo nespretno ''narezane'' i to osobito prve tri i to je jedina zamjerka, ako se to može nazvati zamjerkom, jer ova glazbena priča ima doista strašnu poruku i vjerujem da bi ama baš svi trebali u svojim fonotekama imati ovaj album.

Ann cijelim albumom doslovno sjaji i nosi cijelu ovu priču uz jednako impresivnu glazbenu podlogu Hi Rhythm Section i to u svim segmentima i u brzim i u baladama. Ann i band se sjajno slažu, nadopunjuju i doslovno nose jedni druge.

Da me u nekim vokalnim frazama podsjeća na Tinu, da… ali to je samo podsjetnik kolika je uloga same Tine Turner na svjetskoj glazbenoj sceni. A s druge pak strane izuzetno sam zadovoljan kako to Ann radi na svoj osebujan i jedinstveni način. Svaka čast!

Nažalost trenutno nam je dostupno samo devet skladbi, ali nekako sam uvjeren da svega toga ima daleko više, samo mora proći još neko vrijeme pa da sve bude pred svima nama u onoj pravoj mjeri i sad vrlo jasno pišem jedva čekam da se to dogodi.

Izmjenjujući brze i spore stvari Ann savršno funkcionira i to se osjeća u svakoj sljedećoj pjesmi koje se redaju i tako postaju nadahnuta i nevjerojatna glazbena priča.

Preporuka

Svi oni, koji znaju što može i što nam nudi Ann Peebles sada u ovoj priči imaju ovih devet skladbi, posloženih u gotovo 40' gdje se čuje sva emotivnost, ekspresija i snaga ove nevjerojatne pjevačice, apsolutno impresivne Ann Peebles. Bio bih istinski nepravedan kada još jednom ne bih potencirao sve ono što nam tako u ''backgroundu'' gradi doista izuzetan i sjajan band Hi Rhythm Section. Zajedno to je jedan paket kojeg jednostavno ne možete odvajati i zaista se sjajno slažu zajedno. Tim više što je ovo vjerojatno njihov jedini album koji je snimljen uživo a tim više spada u raritete prve kategorije! Ako već niste, samo lagano uvrstite i ovaj album u svoju kolekciju i sami ćete već nakon prvog preslušavanja znati zašto sam to napisao!

Više o svemu potražite na:

www.memphisinternationalrecords.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.frankroszakpromotions.com
Publicity-Media relations: Bob Merlis/MFH
Ph: 323-962-6887
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radio Promotion: Frank Roszak
Ph: 818-679-7636
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1.If I Can’t See You (3:27)
2.Part Time Love (4:04)
3.Didn’t We Do It (5:46)
4.I Feel Like Breaking up Somebody’s Home (5:09)
5.I’m Gonna Tear Your Playhouse Down (3:21)
6.I Didn’t Take Your Man (4:11)
7.(You Keep Me) Hangin’ On (4:29)
8.Let Your Love Light Shine (4:58)
9.I Can’t Stand The Rain (3:46)

(Memphis International Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski