Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ova "luda" priča zapravo je dobila svoj "street date" prije "samo" 19 dana. Pitanje: Gdje je nestao tekst o tome? Odgovor: Ne, nije nestao, bio je u mojoj glavi, samo je trebalo malo vremena da se sve posložii procesuira i da, evo, sada je sve puno lakše, jednostavnije i zabavnije, a tekst je pred svima vama.

"Outside The Line" novi je studijski album izvrsnog benda Misty Blues. Isti je objavila izdavačka kuća Guitar One Records, dok svjetsku radijsku promociju provodi Leen Velthuis preko svoje promotivne kuće ABIK Radio Promotions.

Kako ovo nije moj prvi tekst o ovom bendu, a kako ovo nije i njihov nastupni album, cijeli taj proces ide samo prema gore i naprijed. U ozračju ovog novog studijskog albuma, Gina Coleman doista vrlo znalački usmjerava ovaj bend, jer iz albuma u album njihova snaga, izražajnost, kvaliteta samo rastu i to apsolutno prepoznaju ama baš svi.

Glavna faca je impresivna pjevačica, ali i glumica Gina Coleman. U ovih 46’ Misty Blues doslovno će vas obuzeti ovim svojim novim studijskim albumom, koji vam od prve do posljednje sekunde nudi mistiku, energiju, postupnopst, nudi vam nadgradnju i na kraju nudi vam nevjerojatni glazbeni sadržaj. Kako ćete ga vi nazivati doista nije važno, ono što je važno je to da se radi o glazbi koja vas u potpunosti obuzima i čini vas sretnim i zadovoljnim. Naime, Misty Blues moćni je bend koji spaja blues, gospel, funk i sve između. Ovo najnovije izdanje, "Outside The Lines", savršeno bilježi "sound" ovog spektakularno jedinstvenog benda i to na već njihovom 12. izdanju.

Iako je bend uvijek duboko ukorijenjen u blues, teško je reći da se radi o blues albumu u tradicionalnom i klasičnom smislu. Ono što me doista oduševljava kod ovog benda je njihova sposobnost da tako graciozno hodaju tankom linijom, koja dijeli tolike podžanrove roots glazbe. Čini mi se kao da imaju djelić svega u svojoj glazbi, a da se uopće ne čini ta je tako! To je toliko jako i izraženo da u potpunosti fascinira.

Bend čine: Gina Coleman (vokal, gitara, cigar box gitara), Seth Fleischmann (gitara, vokal), Bill Patriquin (bas, truba, vokal), Benny Kohn (klavijature,vokal), Rob Tatten (bubnjevi, trombon, vokal), Aaron Dean (saksofon) i Diego Mongue (bas, gitara, bubnjevi, vokal) . I na ovom albumu imamo specijalne goste: Eric Gales (gitara), Petri Byrd (vokal), Matt Cusson (vokal), Kat Riggins (vokal) i Justin Johnson (gitara). Nema šanse da ovakva ekipa podbaci, da fula, baš suprotno! A ono što je bitno i važno je da Gina i bend snažno izražavaju svoju nevjerojatnu usklađenost i 100% usviranost. Pored toga, snažno je izražena ta njihova težnja da zvuče mistično i pomalo mračno. U globalu mi se to sviđa, ali bitna je ta doziranost, jer tada je sve vrlo otvoreno i prepušteno samim slušateljima da daju svoju konačnu ocijenu.

Veliki sam fan benda i svako malo koristim priliku da ih pustim u eteru, da i ostali čuju i uživaju u njihovoj glazbi.

11 autorskih pjesama nevjerojatnom snagom grade svaku milisekundu ovog albuma i samo vas zapljuskuju svojim narastajućim bluesom ili nekom drugom glazbom. Doista su nevjerojatni, a preko svega toga lomi nas svojim širokim, dubokim i baršunastim vokalom sama Gina Coleman.

I ovim zadnjim studijskim albumom bend Misty Blues je itekako skrenuo pozornost svih nas koji volimo ovaj glazbeni stil na svoju dojmljivu i jedinstvenu glazbenu ponudu.

Preporuka

One Guitar Records imaju pun pogodak s ovim albumom Misty Bluesa. Gina Coleman i njeni Misty Blues, uz sjajnu radijsku promociju Leena Velthuisa i njegove promotivne kuće ABIK Radio Promotions, svojim zadnjim albumom "Outside The Line" okreću još jednu novu stranicu u prezenatcijskoj formi bluesa ili nečeg drugog. Ovih snimljenih i ponuđenih nam jedanaest pjesama vrlo je raznoliko, s neočekivanim obratima koji ostavljaju slušatelja da se pita što će biti iza sljedećeg ugla, u sljedećoj pjesmi, ali oni i dalje uvijek zvuče baš poput Misty Bluesa. Podsjećaju me na neki način na velike "Cepače". Naime, Led Zeppelin su na čudnovat način uspjeli prijeći s hard rocka na akustične balade, a da nikada nisu izgubili zvuk koji ih je učinio legendama.

Dubina i zrelost u skladanju i izvedbi jasno su čujni i u cijeloj produkciji. Mislim da je ključ njihovog "sounda" leži upravo u toj nekoj dubini, i u jedinstvenoj kombinaciji žestine, hrabrosti i gracioznosti.

Ako volite roots glazbu s dubokim vezama s bluesom, definitivno će vam se svidjeti ovaj zadnji studijski album. Sve to takvom albumu daje jednu posebnu, potpuno novu notu i to zvuči doista briljantno! Obavezno potražite svoj primjerak!

Više saznajte na:
www.mistybluesbend.com
www.facebook.com/mistyblues
www.reverbnation.com/mistyblues
www.instagram.com/mistybluesbend413
www.twitter.com/mistybluesbend
www.oneguitarrecords.com

Popis pjesama:

1. Where Your Blues Come From/3:16
2. I Don't Sleep (feat. Petri Byrd)/ 4:13
3. Every Which Way/ 2:57
4. One Of These Days (feat. Matt Cusson)/4:05
5. Grip Your Soul /4:03
6. Days Of Voodoo And Laughter /5:29
7. Granville T./ 4:13
8. Dare To Dream /5:26
9. Judgement Day/3:53
10.The Hate (feat. Kat Riggins, Justin Johnson)/4:11
11. Been A Long Time Coming (feat. Eric Gales) /4:21

(Guitar One Rec / ABIK Rado Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - MikeIzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici