Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Čovjek i glazbenik kojem je normalno da svira uz George Harrisona, Vana Morrisona, Rogera Watersa i Erica Claptona u isto vrijeme nije baš normalno da objavljuje albume. Svoj zadnji solo album objavio je prije 17 godina. Bogme, nije to malo godina zar ne!?

Glazbeni portal SoundGuardian.com baš danas, 7. travnja, ima tu privilegiju da vam upravo sada promovira i prezentira njegov novi studijski album "Flang Dang", koji baš danas ima taj "svoj street date" preko Last Music Company.
No, SoundGuardian.com ovu ekskluzivnu prezentaciju i promociju može zahvaliti uvijek nama sklonom i agilnom Bertu Pijpersu, radijskom promotoru CRS (Continental Record Services).

Ova nizozemska promotivno-izdavačka kuća snažno promovira doista važna i respektabilna glazbena imena. Istovremeno oni daju priliku novim i mladim glazbenicima koji tek kreću i treba im onaj pozitivan "vjetar u leđa". Andy Fairweather Low je ime koje doista nije potrebno posebno predstavljati niti prezentirati, ali svakako da ovaj njegov novi studijski album izaziva veliko zanimanje među prokušanim glazbenim sladokuscima. Pa evo o čemu se radi.

Ako je sada netko očekivao blues album, zez, ako je netko očekivao neki čvrsti rock album, opet zez. Andy nam je jednostavno svima ponudio album koji nas kroz jedanaest pjesama i gotovo 40’ vodi kroz opuštajuću glazbenu klimu gdje nema niti velikih vrućina niti zima. Umjerenost u svemu je jedna od odlika albuma, ali i izražena artistička virtuoznost baš svih uključenih u ovaj album.

Ovako veliki odmak od zadnjeg solo albuma, koji je objavljen još tamo 2006. godine, zapravo pokazuje da vrijeme niti bilo kakav odmak ne čine veliku "štetu" kada je u pitanju glazbeni sukus ovog van serijskog glazbenka.
Samouvjerenost, izražena autorska crta, opuštenost i aposolutna predanost ne glazbenim stilovima, već glazbi kao takvoj, čini Andyja doista glazbenikom one prve lige. Naravno da će takav umjetnik teško "fulati" i da će nam jednostavno ponuditi glazbeni sadržaj koji u sebi nudi dobru i kvalitetnu glazbu.

Album "Flang Dang" kroz svojih 11 skladbi vodi nas na 11 različitih destinacija, gdje na svakoj posebno možete uživati, onako, "full" i jednostavno se samo prepustiti da ovako dobra i kvalitetna glazba učini svoje. Ona će to uvijek i zasigurno dobro odraditi i svaki imalo ozbiljniji glazbeni znalac će to prepoznati.

Na kraju, ako baš netko ne zna od kuda nam dolazi Andy onda ću samo napisati: Amen Corner. S druge pak strane, evo što o tome kaže sam Andy: Odbijam oživjeti franšizu Amen Corner. Pozivaju me da gostujem u emisijama i žele da budem ono što sam bio, a prestar sam da budem ono što sam bio. Ovo je vrijeme da budem ono što jesam.

Preporuka
Kada bih na pisao da se radi o nekom velikom albumu, mislim da bih pogriješio, a držim da ni sam Andy Fairweather Low ne misli da je to tako, ali da se radi o dobrom, slušljivom i nadasve kvalitetnom albumu to sigurno stoji. Osobno to baš i tako treba gledati…, oprostite, slušati.To je to nema više!

Više o svemu saznajte na:
Andyfairweatherlow.com
https://www.facebook.com/AndyFairweatherLowAndTheLowRiders/about
https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/flang-dang

Popis pjesama:

1. Waiting On The Up
2. 99 Ways
3. Ska 67
4. Somebody Wants My Soul
5. Dark Of The Midnight
6. Got Me A Party
7. Keep Your Faith
8. Too Many Friends08 Too Many Friends
9. Looking Down
10. Stand Up
11. The End Of All The Roads

(Last Music Company / Continental Record Services)

Yours,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje