Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

lh

Dana 2. lipnja 2023. The LH Express objavljuju u vlastitoj režiji album "Painting Stars" diljem globusa pa tako i u Hrvatskoj. Ovaj album radijski promovira kanadska promotivna kuća Sarah French Publicity i upravo zahvaljujući njoj u mojim rukama prije nekoliko tjedna našao se ovaj njihov novi album.

Ovo mi nije potpuno novo ime, već sam ih promovirao. Bendu je ovo četvrti album, no to nikako ne znači da je ova ekipa tek počela. Naime, The Lucas Haneman Express egzistira već više od pet godina, a band lider Lucas Haneman (gitara/vokal/skladatelj) objavio je svoj nastupni album "This is What's Up" još tamo 2011. godine. S druge pak strane, njegov rad kao session glazbenika i suradnja može se čuti na preko 15 studijskih albuma i to doista različitih žanrova blues, alternativni rock, folk, indie, jazz & country. To, naravno, ukazuje na njegovu glazbenu širinu i kako su njegov rad i talent prepoznati, pa je Lucas dobitnik mnogih glazbenih nagrada i priznanja.

Ovo je vrlo senzibilni i unikatni multi-instrumentalista, koji prezentira isključivo svoju verziju prezentacijske forme električnog, modernog i urbanog bluesa, ali uvijek okrenutog k tradicionalnom blues štihu. Neću ništa prejudicirati, ali bez imalo grižnje savjesti mogu slobodno napisati da mi se izuzetno sviđa njihov glazbeni pristup glazbi.

"Painting Stars" označava novu eru za The LH Express. Već je razvidno da je prije ovaj bend poznat kao The Lucas Haneman Express, ova četiri glazbenika poboljšala su svoje ime i zvuk u ovoj novoj ponudi. Nakon početnih preslušavanja slušatelj dobiva dojam da je pred njim jedna tipična, snažna glazbena cjelina koja svojim sadržajem odaje od prve do zadnje note izrazite reflektirajuće bljeskove svjetlosti i optimizma u vremenu kojem egzistiramo i kada upravo svi to očajnički trebamo.

Predstavljajući L u "LH Expressu", Megan Laurence nastupa kao glavna pjevačica na polovici albuma, ostavljajući svoj dugo očekivani trag na kanadskoj blues sceni čistom prisutnošću i prekrasnim intenzitetom svog glazbenog bića. Predstavljajući H u nazivu benda, sviranje gitare i vokal Lucasa Hanemana su fokusirani, strastveni i jači nego ikad prije, što ovaj album čini istaknutim za njega kao tekstopisca i instrumentalnog čarobnjaka. Dugogodišnji basist, Martin Newman drži sve u svojim rukama na basu i odličnim pratećim vokalima, a novi bubnjar Valera Negovora u bend donosi svježu energiju u studijski zvuk benda, i to s iskrenim stilom i gracioznošću, koji će vas sigurno natjerati da se pokrenete i živnete od prvog takta. Nema nikakve dvojbe "Painting Stars" je album na kojem svaki član našeg benda ima nešto za reći i nešto što želi dokazati, kaže Laurence. A činjenica je da se LH Express ne boji isporučiti svoj jedinstveni pogled na blues, s mnogo preokreta kroz neobične ritmove i razigrane rifove. Oni se ne boje dati svojoj glazbi da ih vodi, da ih ispunjava i oni kroz nju samo idu i plove dalje. Izvrsno!

Preporuka

"Painting Stars" je album koji ima univerzalni osjećaj, s pojmovima jednakosti i snage u središtu svake pjesme. Neki kažu da je ovo najbolji blues za moderno doba. Mislim da je to zapravo samo još jedan početak, uvod u još jednu glazbenu avanturu. "Painting Stars" je kolekcija od 10 pjesama koje nam nude snažno bluesy iskustvo, ali sve prožeto vrlo istančanim osjećajnim zvučnim iskustvom.

Naslovna "Painting Stars" zatvara album s obnovljenim samopouzdanjem i nadom, ostavljajući slušatelja očaranim i spremnim za više. Istovremeno LH Express bez imalo zadrške stavlja sve na stol i ne skriva nam apsolutno ništa. "Ovaj band servira nam glazbu sa 100% predanošću", kaže Haneman.

Više o svemu saznajte na:
www.lhexpress.ca
https://www.facebook.com/LucasHaneman/

Popis pjesama:

1. Getaway 4:14
2. Not Today 4:13
3. Cabin Fever 4:32
4. Being Strong 5:48
5. Snapshot 4:25
6. Hot Minute 4:32
7. When I'm With Her 5:13
8. These Walls 7:17
9. Rising From The Dead 5:57
10. Painting Stars 4:31

(Sarah French Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje