Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

E da, prošla su već tri dana od izlaska albuma "Blu Ja Vu", izuzetnog producenta i bubnjara Toma Hambridgea. I da, nepobitna činjenica je da sve što Tom Hambridge radi daje doista izvrsne rezultate. Izdavačka kuća  QuartoValley Records ponosno je objavila 15. rujna najnoviji studijski album "Blu Ja Vu" ovog vrsnog glazbenika, a cijelu priču znalački je popratila promotivna kuća Blind Raccoon, koju doista na odličan način vodi Betsie Brown.

Tom Hambridge je svojom znalačkom produkcijom, ali i sjajnom ekipom, još jednom pokazao zašto spada u sam svjetski vrh glazbenog svijeta. Tom kao iskusan znalac, glazbenik, bubnjar, skladatelj i producent uspio je po tko zna koji puta sve sjajno posložiti, odraditi i vratiti u onaj iskonski i pravi smjer "roots" glazbe, a materijali koje nam nudi doista su sjajni.

A kako i ne bi kada je kao pjevač i bubnjar vlasnik preko 1000 pjesama, producirao je 100 albuma i radio je doista sa svima, od Chucka Berryja i Boa Diddleyja do Buddya Guyja i Christone "Kingfish" Ingrama. Da bi bili tako uspješni morate imati iznimni talent ili morate biti, a tko drugi nego Tom Hambridge.

Ovih 43' i 58" na vrlo plastičan način pokazuje nam koliko je Tom sjajan u ama baš svakom pogledu, a pored toga vrlo je jednostavan i prisan čovjek. Da bi bili tako uspješni morate biti itekako fleksibilni, komunikativni i potpuno jednostavni. Samo na takav način možete usvojiti ovu izuzetno nadahnutu blues "spiku". Prvi dragulj u ovoj prekrasnoj kruni po meni je punokrvna "Sick With Love" - gdje mu se pridružuje impresivnom gitarom Rob McNelly, a tu su i B. Guy, J. Bonamassa, Josh Smith te Kingfish Ingram, koji su svaki za sebe posebna i jedinstvena priča. Pored toga, važan dio albuma su Tomove samostalne pjesme, gdje se čuje kako on to znalački radi. Njemu je forma samo okružje u kojoj on samo i jednostavno gradi ono što osjeća i čuje. Drugi dragulj albuma je, po meni, "Brother John Boogie" featuring James Cotton (R.I.P.). Preporučam slušati nekoliko puta za redom i sami ćete otkriti zašto! Treći dragulj u ovoj kruni je stvar "Johnny Winter" u kojoj Tom direktno i vrlo iskreno progovara i zapravo protestira kako je moguće da Johnny nije član "Hall of Famea"?

Neki bi odmah rekli, a gdje su tu te sjajne stvari? A dragi moji, malo treba povući ručnu, sjesti i dobro poslušati o čemu se radi.

"Ain't It Just Like Love" Featuring Buddy Guy
"That's My Home" Featuring Joe Bonamassa
"Blues Don't Care" Featuring Christone Kingfish Ingram
"Smarter Than I Was" Featuring Josh Smith
"Meet Me In Chicago" Featuring Rob McNelly dok je koautor Robert Randolph
"Wear You Out"

"Symptoms Of Love" uz već spomenute to su glavni dragulji ove krune optočene s 13 blještavih dragulja.

Evo, na takav način i pristup odmah se razvija jedan potpuno novi i potpuno drugačiji prisniji pristup nastanku, ali i samoj izvedbi svake pojedine pjesme. Tom svira bubnjeve koji su njegov primarni instrument, ali njegova produkcijska rješenja doista zvuče u najmanju ruku impresivno.

Hambridge je tako izvanredan kreator i producent glazbe da Buddy Guy o njemu kaže: Takav netko se pojavi samo jednom u životu. Zovem ga bijeli Willie Dixon.

Jednako tako, s vremena na vrijeme Hambridge odvoji vrijeme da napravi album samo za sebe. Ovaj najnoviji, " Blu Ja Vu", prvi je nakon njegovog "The NOLA Sessions" iz 2018., koji je izuzetna posveta "New Orleans music".

"Blu Ja Vu" je tipičan glazbeni osvrt na neke od pjesama koje je Hambridge napisao ili je koautor i to obično s Richardom Flemingom. S druge pak strane, producirao je albume za svoje glazbene prijatelje. Nekoliko njih, ovdje na ovom zadnjem studijskom izdanju, vraćaju mu uslugu pa je to definitivno istinski i čisti "bluesy déjà vu".

Preporuka

Album "Blu Ja Vu" odličan je izbor za sve one koji vole čvrstu, dinamičnu i energičnu svirku, a Tom Hambridge i ekipa imaju i nude vam upravo to, rock n' blues and roots music u svom najboljem izdanju. Ako ste za, nema brige, jednostavno se udobno smjestite i stvar kreće. Roll it baby!!!

Više o svemu saznajte na:
www.tomhambridge.com
http://hambridgetunes.com/bio.
www.facebook.com/hambridgetunes
www.twitter.com/tomhambridge
https://www.instagram.com/tomhambridge
https://quartovalleyrecords.com
VIDEO YT Channel: www.youtube.com/user/TomHambridgeTunes
Pre-save links @ https://quartovalleyrecs.lnk.to/BluJaVu
https://blindraccoon.com/clients/tom-hambridge

Popis pjesama:

1. Ain’t It Just Like Love Featuring Buddy Guy 4:34
2. That’s My Home Featuring Joe Bonamassa 2:47
3. Wear You Out 3:06
4. Blues Don’t Care Featuring Christone Kingfish Ingram 2:54
5. Sick With Love Featuring Rob Mcnelly 4:13
6. Automatic 2:57
7. Symptoms Of Love 3:37
8. Brother John Boogie Featuring James Cotton 2:48
9. Get Out Of Town 2:27
10. Smarter Than I Was Featuring Josh Smith 5:06
11. Johnny Winter 3:09
12. Meet Me In Chicago Featuring Rob Mcnelly 3:34
13. End Of The Line 2:52

( Quarto Valley Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiGlazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski


Joker Out 2/2 u Tvornici kulture


Undercode Resurrection: Mission Accomplished