Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ma, već sam objavio pravu gomilicu tekstova vezanih za izdanja izvrsnog benda Misty Blues, kojeg predvodi doista van serijska pjevačica Gina Coleman. Ovoga puta je na redu njihov, pazite sad, već drugi live album u samo nekoliko mjeseci. Prvi live album posveta je velikoj Odetti - Odetta Holmes (31. prosinac 1930. – 2. prosinac 2008.) i nazvan je "Tell Me Who You Are A Live Tribute To Odetta", a objavljen je 18. kolovoza. Ovaj novi, drugi, vani je baš danas, 17. studenog i jednostavno je nazvan "Live At The Cavern Club" i nudi nam sadržaj od kojeg će vam zastati dah. Album je objavila izdavačka kuća Guitar One Records uz radijsku promociju GO Radio Promo.

Ove gotovo 72 minute daju ekspresivnu sliku kako ovaj bend funkcionira i koliko je kvalitetan. Gina Coleman (vokal), Seth Fleischmann (gitara), David Vittone (klavijature), Rob Tatten (bubnjevi/vokali), Aaron Dean (saksafon) i Diego Mongue (bas), to je ekipa koja doslovno "razvaljuje" od prve milisekunde ovog albuma.

Glavni vokal benda Misty Blues, pjevačica Gina Coleman, proslavlja 24 godine skladanja i izvođenja bluesa s vrlo doziranim primjesama jazza, funka, soula, gospela. Misty Blues su snimali i dijelili "stage" s Joe Louisom Walkerom i Charlesom Nevilleom, a isto tako su potpuno otvoreni za tradicionalne i moderne blues umjetnike, kao što su: Tab Benoit, John Primer, Roomful Of Blues, Albert Cummings i Michael Powers.

Kada su 2019. postali finalisti na IBC-u u Memphisu tu su zapravo pokazali koliko su duboko zagazili u mulj Mississippija, a ovaj live definitivno je je primjer kako sjajan bend svojom glazbenom podlogom definitivno boji pozadinu koju na impresivan način svojim snažnim, putenim i gospel i soul n' blues vokalom iznosi definitivno osebujna Gina Coleman.

S druge pak strane, Misty Blues je moćan bend koji spaja blues, gospel, funk i sve između. Ovo najnovije izdanje savršeno bilježi "live sound" ovog spektakularno jedinstvenog benda i to na već njihovom 14. izdanju, i drugom "live" izdanju!

Bend je uvijek duboko ukorijenjen u blues, teško je reći da se radi o blues albumu u tradicionalnom i klasičnom smislu. Ono što me doista oduševljava kod ovog benda je njihova sposobnost da tako graciozno hodaju tankom linijom koja dijeli tolike podžanrove "roots" glazbe. Čini mi se kao da imaju djelić svega u svojoj glazbi, a da se uopće ne čini da je tako! To je toliko jako i izraženo da u potpunosti fascinira sve oko sebe.

E sad, kako sam veliki fan benda doista svako malo koristim priliku da ih pustim u eteru kako bi i ostali čuli i mogli uživati u njihovoj glazbi. Jednako tako pišem o njihovim albumima i povezujući jednu i drugu medijsku platformu zapravo cijeloj priči dajem ono što zapravo zaslužuju, a to je priznanje njihove strašne glazbene vizije i apsolutno jedinstvene prezentacijske sposobnosti, kojom sve to doista znalački objedinjuju i samo tako poklanjaju velikom broju svojih fanova.

Ovih 10 pjesama nevjerojatnom snagom grade svaku milisekundu ovog albuma i samo vas zapljuskuju svojim narastajućim bluesom ili pak nekom drugom glazbom. Kulminacija stiže u gotovo 16 minutnoj nadahnutoj izvedbi poznatog blues standarda "Wang Dang Doodle". Doista su nevjerojatni, a preko svega toga Gina Coleman nas lomi svojim širokim, dubokim i baršunastim vokalom.

Preporuka

I ovim zadnjim, već drugim live albumom, bend Misty Blues je itekako skrenuo pozornost, svih nas koji volimo ovaj glazbeni stil, na svoju dojmljivu i jedinstvenu glazbenu ponudu.

Pa ako volite "roots" glazbu s dubokim vezama s bluesom, definitivno će vam se svidjeti ovaj zadnji live album "Live At The Cavern Club". Sve to takvom albumu daje jednu posebnu, potpuno novu notu i to zvuči doista briljantno! To sve možemo zahvaliti bendu Misty Blues predvođeni jedinstvenom Ginom Coleman. Obavezno potražite svoj primjerak!

Više saznajte na:
www.mistyblues.com
www.facebook.com/mistyblues
www.reverbnation.com/mistyblues
www.instagram.com/mistybluesbend413
www.twitter.com/mistybluesbend
www.oneguitarrecords.com

Popis pjesama:

1. Hear My Call (Live) /5:45
2. Blues On My Heels (Live)/5:41
3. I Need A Little Sugar In My Bowl (Live)/ 7:33
4. How The Blues Feels (Live) /5:49
5. Swing My Blues (Live) / 4:30
6. Wang Dang Doodle (Live)/15:48
7. Take A Long Ride (Live) / 5:16
8. I Don't Sleep (Live) /8:02
9. Days Of Voodoo And Laughter (Live)/7:06
10. One Of These Days (Live)l /4:56

(Guitar One Records / GO Radio Promo)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski