Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Danas je 1. veljače i to je datum izlaska albuma "3", što u prijevodu bi značilo ovo je njihov treći studijski album, a oni su opaka ekipa iz Louisiane, koju predvodi nevjerojatna pjevačica GeminiiDRAGON. Nepotism Recordings/Lightning In A Bottle Records/Easysin music pustile su u službeni opticaj ovaj album upravo danas i to na opće zadovoljstvo svih svojih fanova.

Kako i sam spadam u tu grupaciju teško da ovaj tekst možete uzeti kao objektivni, ali, eto, maksimalno sam podignuo ručnu i stisnuo nogu na kočnicu i pokušao o svemu što čujem pisati uglavnom objektivno.

Ova njihova "3", trojka, trica u svakom svom segmentu pokazuje da ova ekipa jednostavno ne želi odustati, da stalno idu dalje i da istražuju, da traže nove načine kako bi izrazili svoje svakodnevno viđenje onoga što se događa oko malih ljudi. O tome sama GeminiiDRAGON govori: I just enjoy writing songs that I think can reach people and relay what they're feeling every day, I'm a Joe Public just like the next person and I want to write my experiences just like the next person.

Ta svakodnevna životna borba svakako da utječe na svakoga od nas pa ne treba nikako očajavati, nikako gledati kako otići iza ćoška, već se treba boriti sa svime što nam nosi svaki novi dan. A tu je ekipa okupljena oko GeminiiDragon, vanserijske pjevačice koja u glasu nosi sve ono najbolje što se moglo pokupiti od njenih favorita iz kasnih 60-ih i 70-ih AOR, kao što su Muddy Waters, Howlin' Wolf, Albert King, Freddie King, Stevie Ray Vaughn, Koko Taylor, Jimi Hendrix, ZZ Top, Janis Joplin, Fleetwood Mac, Cream, Led Zeppelin i super grupa Arc Angels. Ta njihova glazbena furka, ta njihova žestoka mješavina bluesa, rocka i soula nazvana je jednostavno "Blues on Steriods!!!".

No, naravno da je taj njezin naslijeđeni talent i ljubav prema raznovrsnoj glazbenoj ostavštini svojih roditelja, koji se proteže kroz nekoliko desetljeća i žanrova, a sve to se može čuti i osjetiti u njezinom glasu i kroz njezine tekstove. A potom se dogodio njen slučajni susret s producentom, gitaristom i partnerom Christianom Simeonom, koji je definitivno formira jedno apsolutno novo poglavlje u njezinoj glazbenoj karijeri. U ovoj vezi privatnoj i poslovnoj definitivno se okreće novi list i pokreće nova glazbena priča. I na tim temeljima GeminiiDragon debelo je zagazila u novo poglavlje svoje profesionalne karijere.

Preporuka

Definitivno "3" nije album za svakoga, to nije priča koja će baš sve ostaviti bez teksta, ali svi oni koji u svojim glazbenim sklonostima imaju sluha za rock n' blues, koji uživaju u teškim rafalima bubnja, basa i gitare uz zamamni, impresivni vokal, doći će na svoje. Svi oni, koji u svojim venama drže taj rock n' blues titar na zavidnoj razini vrlo brzo će shvatiti da je pred njima odlična gitaristička svirka, koja u sebi spaja zvuk "smooth-bluesa", ali i soul s rockom.

Kako je "3" zapravo teška baražna vatra, teško da će svima nama promaknuti ovaj izvrstan album i da će često biti u našim uređajima, to doista nije nikakvo čudo. Dapače! Kada bih vam napisao da sam album dobio još 27. prosinca, imao sam dovoljno vremena da apsolviram tu njihovu novu glazbeni priču. Možda mi ne biste vjerovali, ali baš tako je to! I na kraju moram vam napisati da sam jednostavno oduševljen i da ću svakako učiniti sve da što više vas, koji volite dobru i kvalitetnu glazbu, što prije dobijete informaciju o svemu, i da si što prije osigurate svoj primjerak albuma i vjerujte nećete ni trunke požaliti!

Više o svemu saznajte:
https://www.facebook.com/GeminiiDragon
https://twitter.com/GeminiiMusicMom
https://www.instagram.com/geminii_dra...
https://www.instagram.com/p/CZsTGkelDMu/?utm_medium=twitter
https://open.spotify.com/artist/1pFqw7WkRwJ19nh8r4Ad07
https://geminiidragonblues.bandcamp.com
Tiktok: https://www.tiktok.com/@geminiidragon
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/GeminiiD...
Bandcamp: https://geminiidragon.bandcamp.com
fbclid=IwAR2vdbwQZ41gxhPYX0cLTxWpsqYpKJn_kH5R8oUXWdLOLprvQpa9ef7WEsc
GeminiiDragon Tour Dates https://bnds.us/ssr7tc
Link tree: https://linktr.ee/GeminiiDRAGO N
https://geminiidragonmusic.wixsite.co
https://www.youtube.com/GeminiiDRAGON

Popis pjesama:

1. I WANNA KNOW 3:59
2. DESERT HEART 3:51
3. CLOWNS 2:39
4. WASTED TIME 3:03
5. GREAT DAY 3:13
6. YOU AIN'T UP TO NO GOOD featuring TJ WONG and CHAD RUPP
7. CHEROKEE 3:30
8. A FOOL FOR YOU 3:52
9. CAUGHT UP IN YOUR LOVE 4:13
10. LAST TRAIN TO THIBODAUX 4:30
11. BALLAD OF WILLIE MAE & GEORGE (THE REPRISE) 3:25

(Nepotism Recordings / Lightning In A Bottle Records / Easysin music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - MikeIzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici