Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sa svoja dva brata bila je dio banda Trampled Underfoot, a potom je 2015. započela solo karijeru. Njezin posljednji album "Cry No More" bio je nominiran za Grammyja u kategoriji suvremenog bluesa. Od tada je prošlo punih pet godina. Dana 26. siječnja 2024. godine, preko Forty Below Records i uz radijsku promociju Michelle Castiglia i njezine MACRadio Promotions, objavljuje svoj novi studijski uradak "The Love You Bleed", ona je Danielle Nicole.

Pod sigurnom palicom i vodstvom dugogodišnjeg blues producenta Tonyja Braunagela (koji je radio s Taj Mahalom, Ericom Burdonom, Robertom Crayjom) i Johnom Porter (B.B. King, Buddy Guy, Bryan Ferry) za mixom, teško da je Nicole mogla fulati, dapače ona se ponovo pokazala kao sjajna pjevačica, ali i izvrsna skladateljica i tekstopisac kada je u pitanju ovaj glazbeni žanr. Sve osim jedne pjesme njeno su autorsko djelo, koje je skladala sama Nicole ili ih je napisala zajedno s gitaristom Brandonom Millerom. Naime, pred nama je samo jedna nadahnuta obrada pjesme “A Lover Is Forever” folk ikone Stevea Goodmana.

Uz gitaru Millera i Nicole (bas i vokal), tu su još: Damon Parker (klavijature), Go-Go Ray (bubnjevi) i Stevie Blacke (violina i violončelo). To je ekipa koja nam je donijela ovaj novi studijski album, konceptualni album, koji nam donosi svoju nadahnutu priču o ljubavi. Kako se nižu pjesme, tako se susrećemo s pjesmama o boli, o svakodnevnom životu o čežnji za ljubavlju, gubicima, željama, o porodici, o teškim životnim trenucima i svakodnevnim strahovima, kao i o svakodnevnim životnim problemima koje nam život donosi i stavlja pred nas.

Dobitnica sedam blues glazbenih nagrada, Nicole je također primljena u "Hall of Fame" grada Kansasa. Danielle je oblježila svoju solo karijeru albumom "Wolf Den" (2015), koji je dospio na #2 Billboard Blues ljestvice, a istovremeno Spotify broji 7,5 miliona streamova. Tri godine kasnije uslijedio je "Cry No More" (2018), album je bio nominiran za Grammyja u kategoriji suvremenog bluesa te je dosegao prvo mjesto "Billboard Blues Charts" i osvaja Spotify s preko 10 millijuna streamova. Teško je nešto sada očekivati drugo i drugačije i ovih 54' doslovno će vas razvaliti svojom snagom, glazbenim udarima i nevjerojatnim vokalnim sposobnostima, koje svako malo izlaze na površinu. Naime, teško je zapravo odrediti jesu li bolje one "rockerske" pjesme ili su ipak balade prevladale. U njima Danielle doslovno svojim vokalom i njegovim impresivnim rasponom blista i pokazuje koliko u njoj ima snage, vjere i potencijala. Imam osjećaj da su u konačnici balade odredile tu čistu izražajnost i snagu albuma, čak i sam naslov albuma potječe iz ovih stihova ("How the hell is he suposed to feel/The Love that you bleed/Is the life he goes") pa je po tome kompletna pjesma možda i najkonciznija pjesma albuma.

Sve ovo možda i ne bi bilo ništa posebno, ali nakon što kroz vas prođe ovaj glazbeni udar, tsunami, ovo doista nije samo tamo neki novi studijski album, ovo je album koji nam nudi izuzetan glazbeni izričaj, koji nam predstavlja jedan od najboljih ženskih vokala koje sam čuo u posljednje vrijeme. S druge strane, kao i mnoge prije mene, Danielle me najprije osvojila svojim zvonkim, snažnim vokalom, koji je prepun topline, jedne neobjašnjive patine i putenosti. Evo još jedne pjevačice, glazbenice koja će zasigurno stati rame uz rame s, primjerice, Bonnie Raitt i Susan Tedeschi. Nema što, sjajna glazbena priča.

Cijelim albumom dominira ta raznolikost koja potpuno razotkriva njenu glazbenu svestranost kada je u pitanju "roots" glazba. Svojim novim studijskim albumom "The Love You Bleed" Danielle Nicole uzima novi zamah i kreće u potpuno novo kreativno područje. Danielle nam isporučuje 12 emocijama nabijenih novih pjesama, čija je "roots" odrednica apsolutno neoboriva. Teško da se mogu odlučiti koja mi je od ovih 12 pjesama draža. Pa zato uvijek idem slušati kompletni album, ne preskačem niti jednu pjesmu i jednostavno upijam tu njenu "roots" furku. SJAJNO! SJAJNO! SJAJNO!

Preporuka

Nema nikakve dvojbe, Danielle Nicole će vjerojatno pokupiti i dodati s "The Love You Bleed" novi utovar nagrada i priznanja jer nam nudi čiste i potpuno blistave glazbene dragulje.

JEDNOSTAVNO morate imati album "The Love You Bleed" Danielle Nicole! Vjerujem da već dugo niste čuli nešto tako dobro, nadahnuto i snažno!

I na kraju, pet godina se možda isplatilo čekati, ali nadajmo se da će sljedeća pauza biti kraća!

Više o svemu saznajte na:
http://www.daniellenicolekc.com
www.daniellenicolemusic.com
https://www.facebook.com/DanielleNicoleBand
https://open.spotify.com/artist/34mu675oQQ5ZNuK1soZrIn
https://fortybelowrecs.lnk.to/TLYB
https://www.tiktok.com/@daniellenicol..
https://www.bandsintown.com/a/10197347-danielle-nicole-band?came_from=257

Popis pjesama:

1. Love On My Brain 4:33
2. Make Love 3:47
3. How Did We Get To Goodbye 4:39
4. Head Down Low 4:54
5. Right By Your Side 4:19
6. Fireproof 3:24
7. A Lover Is Forever 3:46
8. Say You’ll Stay 4:38
9. Fool’s Gold 5:25
10. Walk On By 4:32
11. Who He Thinks You Are 5:27
12. Young Love On The Hill 4:39

(Forty Below Records / MACRadio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Lončar - MikeIzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici