Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iz Kalifornije nam dolazi energični gitarista Brad Wilson. Njegov novi studijski album, "Buckle Up!", objavila je 26. siječnja diskografska kuća Cali Bee Music. Ovaj album diljem svijeta promovira memfiška promotivna kuća Blind Raccoon, koju vodi Betsie Brown.

Blues rock koji čujemo na novom albumu, koji je Brad Guitar Wilson snimio, 'ajmo to tako napisati, na internacionalnoj razini jer uz njega tu su: Brian Beal, Jeff Covell, Oscar Huguet (bas), Peter Wolf, Rod Wilson, Adam Gust (bubnjevi), Frankie Vriens (klavijature) te Daniel Guitarra. Tu je nizozemski doprinos ovom albumu, Jack van Aert (bas, iz Dirty Fingers i License2Play) i Willem van Kempen (bubnjevi, iz The Chris Bevington Organisation). Nema baš puno dvojbe jer bi ovaj novi album mogao razveseliti brojne ljubitelje ovog rock n' blues glazbenog stila. Naravno, u njegovoj gitari mogu se čuti različiti utjecaji, od Jeffa Becka preko Roya Buchanana do B.B.-a Kinga, ali ono što je posebno važno je da je Brad uspio izgraditi svoj vlastiti gitaristički stil i to u daje tu osobnost i razigranost!

Album "Buckle Up!" bez ikakve sumnje biti će česti gost na raznim zabavama, gdje se traži čvrsti ritam, plamteća gitara i gdje se traži partner za ples. Već je ovo dovoljno da spoznate kako ovdje nema mjesta za neke duboko umne fantazije, već se radi o 100% čvrstom, energičnom rock n' bluesu, gdje se točno zna tko i što i kako radi.

Ovakvih albuma već sam čuo i kao da se uvijek baš osobno "zapiknem" na nešto što je moja granična literatura. To me doista posebno veseli, jer nije nikakva tajna da volim i taj čvrsti, dinamični rock n' blues. Budući da je Brad otvarao nastupe za imena poput: Dereka Trucksa, Waltera Trouta, Coco Montoye i, nažalost, pokojnog Michaela Burksa, to će biti dovoljno poznavateljima ovog glazbenog usmjerenja te im ukazati na svu raskošnu energičnost i dinamiku, koju tako znalački prezentiraju ova imena. Brad Wilson nije daleko od svih njih, dapače, sve više i snažnije možemo čitati o uspjesima i priznanjima koja mu svako malo pristižu sa svih strana i od tiskovina, struke i kritike, ali i njegovih vjernih fanova.

S druge pak strane nije nikakvo čudo da ovakvog glazbenika, pjevača i nadasve raspaljivog gitaristu traže gotovo svi, a više od 100 koncerta na godinu koje održi diljem Amerike Brada stavlja svakog dana u sve izraženiju poziciju afirmiranog glazbenika.

Preporuka

Album "Buckle Up!" ima onu toliko potrebnu ujednačenost, snagu i raznolikost. Brad Wilson će ovim albumom svakako uljepšati brojne partyje, a na kraju krajeva zašto ne? Pa zar nije u konačnici to i namjera svakog albuma. Za one koji u svemu traže dubinu, koji u svemu žele 'ono nešto', ima i toga, ali ovaj beskompromisni rock n' blues znači: sjajnu zabavu, odlično raspoloženje i puno plesnih koraka. Vjerujem u sve to! I na kraju, a zašto ne?!

Više o svemu saznajte:
https://bradwilsonlive.com/
https://bradwilsonlive.com/home
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005292064025§
https://twitter.com/bradwilson/.../644764833137602§..
https://itunes.apple.com/gb/...the.../id203110980§

Popis pjesama:

1. Ballad Of John Lee
2. Walkin’ Thru The Park
3. Rock Me Baby
4. House Is Rockin’
5. Someday After Awhile
6. You’re The One For Me
7. All Kinds Of A Fool
8. I Can’t Quit You Baby
9. Hang With A Bang
10. Avatar
11. Tales Of Brave Ulysses
12. Drivin'

(Cali Bee Music / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - MikeIzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici