Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kada se sluša neki album ne mora sve biti ušminkano i full divno i krasno. Ljepota se skriva u onome što se tijekom godina slaže, stvara i pohranjuje za buduće generacije. "Too Much To Pay" album je koji nam dolazi iz glazbene radionice Johna Cliftona i da, John ga je objavio u vlastitoj režiji i uz svjetsku radijsku promociju Franka Roszaka. A kada je Frank u pitanju, onda budite uvjereni da ni moja malenkost nije daleko. Naša suradnja traje već više od desetljeća i uvijek je bila garanicija da smo vam zajedno nudili glazbu, blues koju je vrijedilo provijeriti.

I opet i ponovo uvijek me oduševljavaju albumi koji imaju pomalo onaj starinski, sirovi štih, i daleko su od bilo kakve uštogljenosti i manirizma. John i ekipa praše blues od kojih vas svako malo obuzima groznica, zimica, a niz leđa vam prolaze trnci, mravci ili već nešto. Taj i takav osjećaj poznat je svima koji prate ovaj glazbeni stil. Ne mora sve biti slatko i lijepo da bi bilo izvrsno za slušanje. Ima definitivno ljepote i u nenašminkanoj sirovosti prezentacijske forme, a to je zapravo primarna ljepota "Too Much To Pay" Johna Cliftona. Predivno mi je ponovo čuti i uživati u "sirovom" bluesu izvođenom na usnoj harmonici.

Naravno, kompletni ugođaj albuma krasi neukrašena glazba - blues. Riffovi i sve ostalo su vrlo direktni i pogađaju baš tamo gdje treba. Kompletni album odiše čistom energijom i spontanošću prezentacije bez ikakvih uljepšavanja, filtera i stoga baš takva kakva je odlazi do slušatelja, koji samo upijaju ono što čujemo. A upravo to ga čini tako zabavnim, ugodnim, pa čak i slobodno mogu napisati iznenađujućim albumom.

Kako sam višekratno preslušavao album to me taj sound sve više podsjećao na onaj koji je Paul Butterfield Blues Band učinio jedinstvenim. Pjesme su daleko od bilo kakve monotonije i predvidljivosti i svako malo vas John i ekipa iznenađuje svojim pristupom od tempa i izvedbi, do onih glazbenih dijelova koji vas dovode do katarze, a sve spada pod kapom poprilično standardne blues i soul rock forme.

S druge pak strane, ovo je album vođen instrumentima, a John Clifton je svirač usne harmonike, no ipak je odlučio da ne ubacuje solo gdje misli da ne bi pristajao. Malo bi se instrumentalista odlučilo tako postupiti. No, Johna krasi ta nenametljivost i davanje šansi drugima da se pokažu, a ovaj puta radi se o poljskim glazbenicima, što samo podebljava njegovu kvalitetu. Tim više što nam album nudi deset autorskih skladbi.

Preporuka

John Clifton albumom "Too Much To Pay" ostavlja nam dovoljno prostora da u malo više od pola sata poslušamo blues koji je snimljen daleko od Amerike, od Delte, Chicaga, daleko od močvara Louisiane, daleko od Californije i bluesa zapadne obale. No, sve to nije uvjetovalo da ovaj album zvuči vrlo američki. Nije li to samo dokaz više da ako imate ono nešto, ako imate onaj "mojo" onda problema nema od kuda dolazite, jer je "blues feeling" u vama i to je to! "Too Much To Pay" je pravi internacionalni projekt jer na njemu su zajednički radili: Bart Szopiński (klavir Hammond orgulje), Miłosz Szulkowski (bubnjevi), Janusz Brzezinski (bas), Piotr Bienkiewicz (gitara), Keysha Burns (vokal), Haillie Williams (vokal) Craig Daniel (vokal), Edwin Stovall Sr.(vokal), Jack Chopper Wilson (background vokali i gitara), John Shafer (udaraljkaš), a sve je to polučilo baš ovakvu odličnu blues furku. I stoga, ako već niste obavezno provjerite o čemu se ovdje radi...nećete požaliti!

Više saznajte na:
www.johnclifton.com
https://www.facebook.com/John.J.Clifton
https://www.instagram.com/johncliftone/p/
https://open.spotify.com/album/3iC2wCeeW8ZW2JthFFdI1V

Popis pjesama:

1. Too Much To Pay 3:14
2. It Wouldn't Stop Raining 2:56
3. Long Gone Mama 3:33
4. Get Lost 2:28
5. Every Waking Hour 3:54
6. Broke Down Fool 4:06
7. One Fine Chick 2:50
8. The Problem 4:35
10. Swear To God I Do 5:02

(Samostalno / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”