Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Supač mi je što su se zaredale ove ekskluzivne promocije i prezentacije, stoga i danas, 8. travnja, pred vama je izdanje koje je od jučer službeno vani, mada u mojoj fonoteci ovaj album provodi već puna dva i pol mjeseca. I opet, supač mi je to što se opet radi o bendu The BluesBones, koji su se definitivno etablirali kao jedan od najboljih blues rock bendova Beneluxa! Dana 7. travnja izdavačka kuća Naked Records ponosno nam predstavlja njihov novi studijski album "Unchained".

Daleko je ona spika da je pred nama tamo neki belgijski blues-rock bend, daleko je ona priča da u tim europskim zemljama nema izvođača koji bi izvodili taj blues n' rock poput ili bolje od američkih i engleskih bendova. To je davno završena storija, jer već duži niz godina tu rade i djeluju izvođači koji zaslužuju svu pozornost svih nas koji volimo i pratimo ovaj glazbeni stil. To je također bend koji je osvojio Belgian Blues Challenge 2016. godine.

Ekipa Nico De Cock (vokal), Stef Paglia (gitara), Edwin Risbourg (Hammond, električni klavir, saksofon), Geerst Boeckx (bas) i Jens Roelandt (bubnjevi) još jednim albumom pokazuju zašto su tako dobri. Odmjerenom i doziranom svirkom kreću lagano, a potom se priča razvija i sve poprima narastajući karakter koji, po meni, eskalira u "Changes". Radi se, naime, o opakoj funky blues stvarčini s raspaljivom gitarom i definitivno vrištećim orguljama Edwina Risbourga. Pored nje tu su i sumorna i žestoko napumpana "Talking To The Lord" te prava blues rockerica "The Road Ahead", kao i razdragana "swinging soul blues" stvar "Moving On", koja zvuči itekako zarazno, plesno pa sve do napikavajuće u svojoj osnovi boogierane "Time To Learn".

Band The BluesBones nastavlja svoju misiju promicanja bluesa. Nakon osvojenog drugog mjesta na EBC-u, oni samo idu dalje, rade, nastupaju i sve podređuju svojoj prezentacijskoj formi, koja ih čini itekako upečatljivim bendom sa Sjevera Europe.

Europska blues scena već odavno nije "mačji kašalj". Naime, ta scena svakim novim danom već dugi niz godina vrlo snažno potvrđuje da se ne treba šaliti kada je ona u pitanju i da je treba prihvaćati vrlo ozbiljno i s puno respekta. Ne treba ništa puno pisati, dovoljno je, primjerice, poslušati sadržaj ovog albuma, koji kroz svojih 9 skladbi priča doista osobitu glazbenu priču.
Preporuka

U gotovo 37 minuta ovaj bend će vas u potpunosti zadovoljiti po svim onim našim kriterijima kojima uvijek pribjegavamo kada preslušavamo albume.
Ovaj njihov novi album dovoljno govori o njihovoj težnji da ama baš nikog ne zakinu, a ponajmanje svoje fanove i poklonike bluesa općenito.

"Unchained" će vam još jednom pokazati da The BluesBones ima to nešto što nam svima treba i zato neka ovaj album postane dio vaših fonoteka i kolekcija.

Više potražite na:
https://www.thebluesbones.com/
bluesbones.be
www.thebluesbones.com
https://www.facebook.com/thebluesbones/
https://www.facebook.com/.../The-BluesBnes/3920...
http://www.instagram.com/thebluesbones
https://open.spotify.com/artist/5rWy6...
https://donor.company/naked/

Popis pjesama:

1. Chain Gang
2. Changes
3. I Cry
4. Time To Learn
5. Moving On
6. Talking To The Lord
7. The Road Ahead
8. The Tale Of Big Tim Brady
9. I Cry (symphonic version)

(Naked Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”