Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovih niti 50' ponovo je probudilo sva ona sjećanja koja su me zapravo odvela na ovu blues stranu. "Backstage II" u svojim pjesmama jasno pokazuje zašto se ovaj glazbeni stil ili voli ili ne. Trećeg nema. Bart Bryant svakako će pokazati svima da je živa esencija Texas Bluesa vrlo pogodna da se spoji s zvukom koji dolazi iz onog poznatog zvuka Memphisa.

Dana 29. ožujka Horizon Music objavila je ovaj odlični album, dok ga globalno radijski promovira Blind Raccoon. Čim se to spomene, napiše Blind Raccoon, odmah svi znate da je upravo Blues Corner glazbenog portala SoundGuardian.com jedno od ključnih mjesta gdje se promoviraju albumi njihovih klijenata. Tu o svemu možete ponešto pročitati, dok u radijskoj emisiji Blues za vas možete i čuti o čemu se zapravo radi.

Priča ide i poprima odmah neke pomalo drugačije konotacije, jer Bart Bryant ovdje dokazuje zapravo koliko je blues širok, koliko je zapravo potrebno uložiti da bi zvučali baš na ovakav način. Spojiti i podrediti sve naizgled ne spojive elemente prava je umješnost ovog glazbenika. T-Bone Walker, Otis Rush, Little Johnny Taylor, Delbert McClinton, Johnny Winter i Stevie Ray Vaughan sigurne i ključne su figure glazbenog okružja u kojem se pronalazi Bart Bryant. No, on ovdje nije nikakva kopija, već je definitivno razvio svoj osebujni i nadahnuti glazbeni izričaj i baš zato ovaj album zvuči tako odrješito i poticajno. Pravi i snažni poticaj cijelom albumu dala je odlična brass sekcija, koja svojom snagom i izražajnošću doslovno ubija. Kada se tome doda ubitačna gitara, odlučna ritam sekcija i impresivni usnjak moje blues potrebe su namirene i ne treba mi ništa drugo.

Gitarist Bart Bryant rođen je u Connecticutu, no što se glazbe tiče sve se odražava na snažan utjecaj Texas Bluesa. Inspiriran već navedenim glazbenicima Bart je razvio vlastiti izričaj blues rocka i to je sad pred svima nama.

Bryant predstavlja svoj novi uradak “Backstage II” u kojem nema otezanja niti filozofije, ide se odmah direktno u glavu i sve kreće nevjerojatno snažno i nadasve kvalitetni i dobro.

Imamo 12 skladbi od kojih su osam klasici, a tu su i četiri originala, gdje se itekako čuje da Bart može i više i bolje. Njegove originalne skladbe ravnopravno pariraju ovim provjerenim blues stvarima i moja je velika želja da upravo tih autorskih skladbi bude više. To je zapravo jedini pravi način da nam Bart pokaže u potpunosti svoj talent kao skladatelja, ali isto tako i svoju opaku vještinu sviranja gitare. Pored svega tu je i njegov opori vokal, koji ovim starim stvarima daje neki novi život tim klasicima koji, naravno, dolaze iz nekih drugih vremena. Što radi Bart? On ih samo uzima i stavlja u sadašnjost i svi odreda zvuče doista sjajno!

Važan čimbenik svega je i ekipa pridruženih mu glazbenika koji uključuju: basista Scotta Spraya (ex Johnny Winter Band i The Rascals), bubnjare Bobbya Torella, (Johnny Winter, Black Oak Arkansas) Alexa Giosa, Tygera MacNeala i Liviu Pop (Bruce Katz band), kao i pijanistu Floyda Domina (Asleep At The Wheel), gostujuću pjevačicu Simone Young-Brown, a tu su i aranžmani za puhače koje je pripremio Emmyjem nagrađeni “one-man horn section” Bill Holloman. Ma, nema se tu što dodavati niti fulati, to je ekipa koja fura svoj film i jednostavno svira ono to voli i to zvuči doista ODLIČNO!

Preporuka

“Backstage II” je studijski uradak koji jednostavno, ako već nije, MORA postati dio vaše kolekcije, jer to zaslužuje svojom glazbenom ponudom i sadržajem, koji je tako dobro strateški raspoređen u ovih niti 50'. Mora se svakako odati priznanje Bartu kako je sjajno uspio posložiti ove klasike i samo tako prenijeti ih u sadašnjost i predati ih nama kojima ne preostaje ništa drugo nego uživati u onome što nam se nudi.

Sve zajedno daje nam velike razloge za uživanciju, za jednu potpuno novu priču u kojoj možete neopterećeno uživati. Ako već niste OBAVEZNO provjerite o čemu se radi.

Više saznajte na:
www.bartbryant.com
www.facebook.com/bart.bryant.54/
VIDEO YT Channel: www.youtube.com/@BartBryant4uall
iTunes: https://music.apple.com/us/artist/bart-bryant/124848181 (artist)
Spotify: https://spoti.fi/3TqokvI (artist)
https://blindraccoon.com/clients/bart-bryant/

Popis pjesma:

1. Day Of The Eagle
2. If You Love Me Like You Say
3. I Can't Quit You Baby
4. Empty Arms
5. Past The Pain
6. Mess Of Blues
7. I'm Ready
8. You Make Me Move
9. Born Under A Bad Sign
10. Whiskey, Beer, And Wine
11. Out Of This Blue
12. Motown Groove.

(Horizon Music / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka