Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Teško mi je, zapravo, pisati o ovom live albumu "True Stories Live" From Tvornica Kulture Zagreb Bosak & The Second Hand Banda. Zašto? Razlog je taj što sam bio te večeri dio full iskrene glazbene priče i jako dobro znam što se zbivalo i koliko je to zapravo utjecalo na mene, na ekipu koja je bila sa mnom, ali i na svu tada prisutnu publiku, koja je definitivno željela čuti ovaj bend u opakom i snažnom sastavu i njihovoj iskrenoj namjeri da nas razvale svojom svirkom. Uz jasan poziv "Ajmo Bosak!" priča se pokreće za nekoliko sekundi i Bosak odgovara "Idemo!" i to je to! Vidim sebe na galeriji uz ekipu koja podržava istu glazbenu priču, a ona je ništa više niti manje nego dio mog "malog života".

"True Stories Live" 3. svibnja objavljuje Nota Bene Records. To je koncert koji je održan i snimljen 12.svibnja 2022. godine i evo sada, početkom svibnja ide van paralelno s videom cijelog koncerta pa tako audio i video ugođaj daje taj potpuni i cjeloviti paket od kojeg vam se ježi koža, dlake idu na juriš, a niz kičmu prolazi toliko puta iskušana hladnoća, dok se tijelo grči od ugode. Znamo svi raskošan i upečatljiv repertoar BSHB-a, znamo njihov glazbeni film i furku i tim više me čude sve te reakcije koje se događaju u tijelu, u biću onoga tko je dio svega toga i, zapravo, i nije važno u kojoj ulozi izvođača, supportera, fana, publike ili slušatelja. I opet je razlog samo jedan, ovaj bend to radi na svoj specifični način, izuzetno odgovorno i na visokoj profesionalnoj razini...a to zapravo doista godi i snažno vas nosi u neke još neistražene dijelove onoga što nazivamo idiomom glazbe.

Kao i u svakom svom projektu Bosak i ekipa idu samo gore u svemu što se tiče onoga što rade, a to se i čuje i vidi a potom i sjećanja postaju jasnija. Počinju se zapravo vraćati pojedini flash – backovi i ponovo se osjeća i do svih nas dopire to snažno zajedništvo benda, publike i svih oko njih.

Moja osobna i jedina poticajna priča u svemu ovome bila je činjenica da BSHB u svakoj pojedinoj pjesmi (bila ona obrada ili njihova autorska) odašilje snažnu i jedinstvenu poruku i doslovno vas puca u glavu koliko je istinita i živa. U ovom filmu možete zeznuti samo jednom i potom prava publika više ne puši istu foru 2x! To itekako dobro zna ova ekipa koja na stageu razvaljuje i svojom glazbom šalje samo pozitivne vibracije, koje na ovaj ili onaj način postaju dio vas samih.

Kako sama ekipa ističe, ovaj koncert je bio vrlo poseban i apsolutno velika prekretnica u životu BSHB-a. Svirati na velikoj pozornici pred našom rodnom publikom bilo je ostvarenje sna, govori Bosak. Zbog benda i svega toga izuzetno mi je drago, jer od prve milisekunde kada sam čuo ovaj bend rekao sam sebi, "e...Mike, moj Mike ...gdje si ti bio, zapeo, kada ti je promaknuo ovakav bend?" I da nakon toga nema trunke vremena niti prostora u kome ne bih spomenuo i mnoge uputio na BSHB. Ekipa je doslovno fenomenalna i ono što je važno da oni imaju svoju furku i od toga jednostavno ne odustaju i samo idu dalje, još jače, još uvjerljivije i to doista ostavlja traga na publici, na slušateljima, ali i na samim glazbenicima.

Više niti ne brojim koliko sam ih puta slušao uživo, ali definitivno ovaj njihov koncert u Tvornici bilo je posebno iskustvo, bilo je disanje s onim što se događa na pozornici i nakon završetka ostali smo još dugo u Tvornici, družili se s ekipom i jednostavno je to bio nevjerojatni doživljaj koji nam se svima urezao u pamćenje.

Ovo što slijedi je potpuno razotkrivanje jer vam prenosim apsolutno svoje osjećaje, refleksije i čini mi se da tako samo može pisati netko tko je duboko u glazbi, tko je dopustio da se zanemare sve one suhoparne fore onih koji pišu zato jer moraju, a vjerujte mi ja ovo doista ne moram raditi, ali ja to volim i želim. Sve ono što mi se ne sviđa ili što ne volim o tome jednostavno neću i ne želim pisati. Čemu trošiti vrijeme? Nisam nikakav glazbeni kritičar, moja malenkost istinski je fan dobre i kvalitetne glazbe, koji ima dobar broj "odigranih utakmica u nogama", koji ima i ponešto godina i koji radi isključivo i SAMO ono što voli! A da, nije nikakva tajna, volim ono što radi BSHB, oduševljava me njihova predanost i posvećenost onome što rade. Fascinira me način na koji to rade, a posebno mi je upečatljiv onaj dio koji se odnosi na prezentacijsku formu, bilo da se radi o studijskim ili live materijalima. Naime, malo je bendova koji i tuđe stvari tijekom izvedbe pretvaraju kao da su njihove vlastite.

Ovaj live album je za sve njihove fanove i one koji su te večeri bili u Tvornici, ali i one koji su sve pratili putem livestreama i bili s njima virtualno i ono "fuck everything" osjetila se ta zajednička vibra i doista ništa te večeri nije bilo slučajno, upravo suprotno!
Njihova publika i njihova zadovoljna i nasmijana lica razlog su što ovaj bend ima to što ima.

Ovih gotovo 111' protutnji u trenu i niste se niti okrenuli, a već slušate cijelu ovu glazbenu priču ispočetka! To nam samo govori koliko je sve zapravo kvalitetno i efektno, koliko je u svemu tome istinske emocije i svježe rock 'n blues krvi. Koliko je potenciran taj istinski rock n' roll, ali i "southern rock". Nema nikakve dvojbe, to je sve ono što je zapravo duboko u meni, to je ono što kola mojim venama i sve to duboko je zaključano u mojoj duši.

Preporuka

Doista neću, niti želim pisati nikakvu preporuku jer ovaj live album ako nemate onda jednostavno niste dio ove priče, niste fan ne BSHB, već rock n' rolla, rocka, r&b i bluesa, a onda ovo niti ne čitate, niti pratite. I na kraju, onda niste dio ove priče pa niti ne morate imati niti slušati "True Stories Live" From Tvornica Kulture Zagreb Bosak & Second Hand Banda!

Svi ostali znate što vam je činiti to vam nitko ne mora posebno pisati, preporučivati ili što ja znam. Svi vi ćete samo tako doći do svog primjerka ili ćete na na YouTubeu pogledati i poslušati ovu izvrsnu glazbenu priču, koja je od svoje prve milisekunde pa do kraja nabijena čistom i nepatvorenom emocijom.

Kada sam sinoć sjeo pred "komp" dugo sam slušao i gledao ovih gotovo 111' i potom prsti su sami krenuli po tastaturi i evo već sam toliko toga napisao i nadam se da su vas ove moje rečenice usmjerile u pravu stranu. Ako je tako, SUPER! Ako nije, "sorry" ne mogu vam pomoći; jednostavno niste zavrijedili da uživate u ovom albumu, kojeg su zajednički iznjedrili:
Marko Bosak - vokal, gitara
Ivan Pasković Pale - klavijature
Saša Matej Munjas - gitara
Lovro Šicel - gitara
Matko Benčić Mac- bas gitara
Martin Kozina – bubnjevi
Prateći vokali:
Monika Jakuš Jeršek
Ana Lovrenčić
Tajana Belina
BSHB ROAD CREW
Ivan Šolc
Ricardo Borovec

Svakako na samom kraju želim potencirati sljedeće, između ostalih Bosak se zahvaljuje i medijima, i to ovako:
Hvala vam za svaku našu pjesmu koju ste pustili u eteru i promociju koncerta i albuma.
Daniel Bilić i ekipa s Yammat FM-a
Gold FM
Radio Tvornica @radiotvornica7609
Branka Muvrin (Hrvatski radio)
Doris Pinčić (Dobro Jutro Hrvatska, Nova Tv, IN Magazin)
Filip Bušić (@SoundReport )
Mikeu (Radio Križevci i SoundGuardian) na ogromnoj podršci cijelo ovo vrijeme

Više o svemu saznajte na:
bshbmusic.com
https://www.facebook.com/BosakAndTheSecondHandBand
https://www.instagram.com/bshbmusic/
bosakandthesecondhandband
https://www.tiktok.com/@bshbmusic
Spotify: https://bshbmusic.com/bshbest-of/
https://music.apple.com/hr/album/true-stories-live-from-tvornica-kulture-zagreb/1743777013
https://tidal.com/browse/album/360187012/u
https://www.deezer.com/hr/album/579644541
Video: https://www.youtube.com/c/BosakTheSecondHandBand
https://youtu.be/rHln5CUnalo
notabenerecords.com
https://www.facebook.com/notabenerecords/

Popis pjesama:

1. Lovin' on my Mind / 3:39
2. Let’s Spend the Night Together /5:17
3. Southern Girl / 4:45
4. Down on the Corner/ 4:48
5. Make Something of Yourself / 4:31
6. That's Smell/ 6:44
7. Delta Lady / 4:45
8. Can't Get Away/ 5:54
9. Don't Keep Me Wonderin' / 5:19
10. Highway 52 / 5:01
11. The Letter / 4:31
12. Already There/ 6:11
13. Tina Kresnik : Piece of My Heart / 4:47
14. Tina Kresnik w/ Marko Bosak : Jealous Again /4:52
15. Space Captain /7:09
16. Comin Home /9:49
17. Revolution/10:18
18. For You /4:17
19. Hey Jude/ 7:18

(Nota Bene Records)

P.S.
Ukoliko želite provjeriti kako sada BSHB zvuči uživo to možete učiniti već 25. svibnja u zagrebačkom klubu Boogaloo! OBAVEZNO PROVJERITE!!! Nećete požaliti!

Yours bluesy,
Mladen Loncar-MikeIzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka