facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2005
Format Albumi
Vrsta Folk / Alt-Country / Country-Rock
Dodano Subota, 23 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 48:54
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2005
Država SAD
Etiketa Mercury/Lost Highway / Aquarius Records
Edition details Producent: Ethan Johns.
Tags Ryan Adams

Review

Ryan Adams je bivši vođa grupe Whiskeytown, krajem prošle godine objavio je trećipo redu album pod nazivom 29, kojeg je izdala diskografska kuća UMG Recordings.

Kada je na izmaku 2004. godine i na početku 2005. godine Ryan Adams govorio da će u 2005. godini objaviti tri albuma, svi su ga čudno gledali, a nitko ga nije shvaćao ozbiljno. No, tijekom prošle godine Ryan Adams izdaje trilogiju koju čine slijedeći albumi: Cold Roses, slijedi ga country determiniran album Jacksonville City Nights, a nakon toga dolazi album 29.
 
Album 29 Ryan Adams snima bez pratećeg benda Cardinals. Naslov albuma indikativno govori o činjenici da je kod snimanja albuma Ryan ulazio u treće desetljeće života. Osobno držim da je u najmanju ruku ‘’čudno’’ da album poprimi gotovo komorni prizvuk, da u nekim dijelovima prenaglašeno podsjeća na Nicka Cavea i njegove ‘’mračne’’ skladbe. Ryan Adams zaista nema razloga biti u takvom raspoloženju, no sasvim je druga stvar, ako se ovdje ‘’fura’’ na zrelost i ozbiljnost cijelog projekta.
 
Osim uvodne i naslovne teme koja podsjeća na ‘’roots – rock’’ prvog albuma iz već spomenute trilogije, ostale skladbe na albumu 29 čine akustične i klavirističke autobigrafske balade kao što su: Strawberry Wine i Starlite Diner.
 
Ryan Adams svojim albumom 29 može konkurirati u ovo post ‘’valentinovsko‘’ raspoloženje, ali u dijametralno suprotnom značenju. No, eto možda i takav ugođaj nekom odgovara, s druge pak strane, činjenica je da album 29 bitno odudara od ostatka obilne Adamsove produkcije tijekom prošle godine.


PREPORUKA:
Album 29 prvenstveno će nabaviti štovatelji Ryan Adamsovog diskografskog opusa, ja sam eto stjecajem okolnosti preslušao ovaj album, koji niti me je razočarao niti pretjerano iznenadio. Solidno.

 
Mladen Lončar - Mike
Hits 1802
Ryan Adams Albumi Kronologija Cardinology » Cardinology

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma