facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
O čemu sanja Adam Zemsta iz Triera

Bookmark

Data

Released Prosinac 2008
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Četvrtak, 10 Veljača 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2008
Država Hrvatska
Edition details Producenti: Edin Osmanagić i Kristijan Koščica
Tags

Review

Kakav je to naziv benda? Gdje su upitnici? Tko je Adam Zemsta? Tko ili što je Trier? Da se radi o redatelju, ispred bi pisalo Von. Tisuću pitanja mi je palo na pamet kad sam vidio ovaj album. Kad sam ga čuo, pitanja je bilo red veličine više. Ovako nešto se uistinu ne čuje često.

Album započinje odličnom pop-rock stvari Bernard. Stvar bi se s nekim drugim stihovima lako mogla lako naći na albumu benda poput Vatre, no refren Ja bih htio bit od Bernarda mama u potpunosti mijenja sliku. Ovaj album je pametna kombinacija komičnih i uvrnutih stihova te odlične glazbene podloge. Psihodelična Kurton (ili gumica) u pričicu o nagovaranju na seks ubacuje referencu na Joy Divisiona, dok atipična balada Šljaker donosi megatone vedrine bilo kojem slušatelju stihovima Da te ne bih crijepom gađao s krova, bolje nemoj ići kraj mojega posla.

A zar je to važno

Od brijača do... je direktna poveznica s opusom Leta 3, a Rozi bicikl genijalna pro-queer zafrkancija. Album kraju privode glazbene halucinacije o ljepljivom sladoledu (No more sladoled, curi mi po prstima a to mi je bed), kravama (krava pase baš je briga, krava pase prva liga) i neizbježnoj paraleli kupovanja banane i penetracije (Banana).

Konačan kraj dolazi u obliku nečega što se pjesmom može nazvati samo zato jer ja na ovom albumu. Zašto nam je toliko dugo trebalo je snimka studijskih konverzacija, koja kao i Luzer (intro) mogu jedino poslužiti da čujete kako ovaj bend funkcionira u studiju. Ne znam za vas, ali mene baš briga za taj dio.

Teško je ne nazvati ovaj album bizarnim, teško je ne nazvati ove stihove budalastima, no ovaj album je nešto najzabavnije što je hrvatska alternativna scena ponudila u posljednjih par godina. Dok se drugi bave svemirskim odisejama kopiranih od drugih, A zar je to važno nude produkte isključivo svog uma. Budalaste, ali potpuno njihove i potpuno zabavne.


Ivan Glazer

Hits 1991

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma