A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Bez obzira na sve

Bookmark

Data

Released Svibanj 2015
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock / Rap
Dodano Subota, 11 Srpanj 2015
Žanr Pop-Rock
Length 43:23
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2015
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Catalog Number CD 6071289
Edition details objavljeno: 27.5.2015.; produkcija: Hrvoje Prskalo i Zvonimir Domazet
Tags Croatia Records Bang Bang Hrvoje Prskalo Zvonimir Domazet

Review

Friško ovjenčani Porinom kao debitanti godine, zagrebački retro-pop (kako im se najčešće lijepi etiketa) bend Bang Bang nakon prilično uspješnih singlova "Nešto me pogodilo" i "Imam" izlaze s prvim albumom na pripremljeno tržište. Uistinu, dinamika kojom su svoju glazbu, koja uistinu i jest pop čiji najsvjetliji izdanci kronično nedostaju ne samo hrvatskoj sceni, dozirali radio-postajama i top-listama odradila je lavovski dio posla za "Bez obzira na sve", gdje su se sve prethodno preslušane pjesme našle na jednome mjestu. Sve kao posloženo za jednu lijepu i uspješnu pop-priču…

Bang Bangovci pritom, kako im i cjelokupna strategija diskretno govori, nisu novaci u poslu; to su sve uglavnom već prokušani glazbenici predvođeni producentsko-sviračko-autorskim dvojcem Hrvoje PrskaloZvonimir Domazet te pjevačicom Larom Antić, koja se brzo prometnula u najprepoznatljiviju komponentu glazbene im priče. Baš su zato njihove pjesme, kao i cijeli album, daleko od kakve sklepotine realizirane svoga trenutka radi. No, da se ne bismo zaletjeli, nisu stvari ni baš toliko blistave da možemo govoriti o istinskoj senzaciji. Ili je senzacija uistinu sve što je pop, a da ne naginje do sterilnosti ispeglanoj konfekciji ili estradno-zabavljačkom trashu kakav se grubijanski lako prometnuo u srednjostrujaški tabor?

Glazba Bang Bang ima sasvim pristojnu dozu osobenosti i tog zapravo vrlo poželjnog (ovdje, naravno, govorim iz vrlo osobnih afiniteta) "retra" koji im se prišiva zbog daška kojim su im melodije osute, čemu nije zaslužna samo obrada zimzelenog "Starog vrtuljka" iz već davne zajedničke radionice Arsena Dedića i Zvonimira Goloba. Autorske pjesme – svih ostalih devet – diše vrlo zdravim plućima kojima nedostaje tek konkretnije autorske snage. Od lakopamtljive, zavodljive "Imam" preko podizanja ritma s "Vozi me" i ljetnog štimunga "Negdje na cesti" do patinastoga "Prijezira" i već pomalo i iritantnog, ali i zaraznog singla "Nešto me pogodilo", Lara i društvo s instrumentima pozivaju na terase, i to kao putovanje kroz vrijeme u neko nevinije doba prešarano analognim koloritom. Nema tu izraženih favorita ili instantnih evergreena, ali ni – bar se nadam – još posve otkrivenih aduta.

Baš pod tim ključem (još skrivenih aduta) čujem završni tercet pjesama. Pomalo stereotipna, ali vrlo ugodna i topla "Za kraj", natruhama bluesa porinuta "Ne zaboravi me" te piano-verzija uvodne "Imam", koja time dobiva intimniji i čak mračniji prizvuk, kao da nakon odrađenog repertoara preuzimaju ulogu odjave kojom se suptilno želi poručiti da ima ispod površine toga još. Ima li uistinu ili je to tek mala (ne)spretna iluzija, vidjet ćemo uskoro, a dotada "Bez obzira na sve" – uistinu bez obzira na sve – ostaje pristojno upoznavanje: pamtljive pjesme, pametna i odmjerena glazba te prikladnim bojama i dostojnom snagom bogat vokal garantiraju dovoljno kvalitetne zabave barem za ljeto kojim stručnjaci prijete kao najtoplijim u zadnjih otprilike onoliko godina koliko Bang Bang svojim melodijama uspijevaju dozvati.

Toni Matošin

Hits 1509
Bang Bang Albumi Kronologija Mol. 2 » Mol. 2

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiAlter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte