facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2007
Format Video
Vrsta Pop / R&B
Dodano Srijeda, 12 Listopad 2011
Žanr R&B
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2007
Država SAD
Etiketa Sony BMG
Tags Beyonce Columbia

Review

Na ovom digitalnom video disku mlada gđica Knowles puše u svjećice na rođendanskoj torti, presvlači se više od tri puta, pokazuje dugu nogu kao i poštovanje bivšim kolegicama iz Destiny`s Child te upoznaje 18 000 ljudi (ručno brojano) sa svojim all-girl pratećim bendom koji ima dva seta bubnjeva i četiri klavijature te nešto ostalih instrumenta, ali i dalje uspijeva koristiti matrice. Ima tu i pirotehnike, ali ju nije radio Stoka.

Ime diska nije hommage gonzo stvarnosti ili The Jenny Hendrix Expirience već The Jimmy Hendrix iskustvu crne moći kada braća i sestre zajedno plješću rukama i plešu, iako Beyonce Giselle koristi braću kao plesače obnaženog torza za dizanje atmosfere mada sama ne štedi izlagati svoje atribute pogledu kamere. Toliko o seksizmu i pop biznisu. Pogotovo od osamnaeste minute na dalje.

Koncert je snimljen u Staples Centru u Los Angelesu, kompleksu koji je proslavio System Of A Down u pjesmi Deer Dance sa stihom Beyond The Staples Center You can see America, a De La Rocha je redovito prosvjedovao ispred istog kada su u njemu održavane republikanske konvencije. Ali politiku na stranu i ekonomiju u igru. Igru koju Sjedinjene Američke Države dobro igraju jer su kompleks od 61 000 kvadratnih metara platili 357 milijuna dolara ili 256 milijuna eura dok, recimo i sad tu ne ciljam na nikoga i ovo je posve slučajno, Sveučilišna bolnica na rubu Zagreba koja nota bene još nije dovršena se prostire na 82 000 kvadratnih metara košta preko 156 milijuna € i još joj dvostruko više treba za dovršetak.

I u njoj sigurno neće biti koncertnih dvorana. Točno? Točno. Zato je Beyonce u glavnoj dvorani napravila viskoprodukcijski šou sa presjekom samostalne karijere sa trideset i dvije pjesme u 130 minuta. Momak Jay – Z baca vers na Upgrade U, a Michelle i Kelly zajedno sa cijelom publikom dižu desnu ruku na Survivor koju je Beyonce posvetila svima koji su nešto preživjeli u životu. Na Bootlylicious Beyonce baca screw (ili usporenu) verziju jedne kitice, a za pjesmu Soldier koristi Soulja Boyev Crank That miks. Tko je taj Soulja Boy, pitate se? Google u ruke iako je riječ o klincu sa previše novaca i potrebom da svoje ime piše korektur lakom po sunčanim naočalama. I pleše na YouTube. Inače voli Fruity Loops, dobre kape, XBox i djevojke.

A Beyonce je djevojka koja je do dvadeseti sedme godine izdala svoj četvrti DVD, a nije počinila samoubojstvo kao neki slavni dvadeset i sedmogodišnjaci. Nema veze, ima vremena još devet mjeseci.

Antonio Hadrović

Hits 838
Beyonce Video Kronologija I am.. World Tour » I am.. World Tour

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42