facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2010
Format Kompilacije
Vrsta Rock
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 2:05:41
Broj diskova 2
Edition date 2010
Država USA
Etiketa Island
Catalog Number 14903
Tags

Review

Bon Jovi je bend o kojem malo tko može reći nešto 'pametno'. U kojem god kontekstu ga spomenuli, uvijek ćete naletjeti na nesuglasice jer je nekome to 'vrh rock glazbe', dok je nekome samo jedan od bendova koji je uspio na temelju ničega. Ipak, tijekom godina Bon Jovi su uspjeli izgraditi svoj jedinstveni stil. Svatko je u životu imao bar jednom 'Bon Jovi fazu' bilo to tijekom prekida veze, tinejdžerskih ludorija ili 'normalnog' stanja. Pjesme koje su saželi u svoju verziju Greatest Hits zaista i jesu najbolje od najboljeg. Tu im nema zamjerke. Bend je na jednom albumu uspio sakupiti cijeli svoj dugogodišnji rad te pokazati zašto su popularni u cijelom svijetu. Među klasicima su ubacili i par novih pjesama, kako to priliči svakom izvođaču.
 
Cijeli popis pjesama može se podijeliti u dvije skupine, laganice za romantičare, te 'hard core navodno rock stvari' na koje svatko i bilo gdje može skakati. Iako su najpoznatiji po svojim 'pjesmicama za curice' kao što su klasici Always, Bed Of Roses te I'll Be There For You, naradili su se oni i nakon tih pjesama. Albumi Crush i The Circle također su pronašli svoj dio i na Ultimate Collection verziji.
 
Među morem hitova, ugurali su i nekoliko veselijih stvari kao što su legendarni Livin' On A Prayer, It's My Life, In These Arms, te Lay Your Hands On Me. Preslušavanjem ovog albuma upoznali smo se i sa pjesmama What Do You Got?, No Apologies te s novim stvarima This Is Love, This Is Life i The More Things Change.
 
Bend je na duplom CD setu očito želio predstaviti svoje najveće hitove kao svojevrsno 'zagrijavanje' fanova za predstojeću svjetsku turneju, na kojoj ćemo i mi imati priliku prisustvovati. Nakon toliko godina na sceni, prošli su tisuće glazbenih kritičara, milijune fanova, a stil uglavnom nisu mijenjali. Ne vjerujem da će ga i uspjeti promijeniti, jer koliko god netko imao nešto protiv njih, ipak su oni dio povijesti rocka te su od svog imena napravili legendu. Proglašeni su bendom koji je prodao najviše ulaznica za svoju turneju te su im live nastupi jedni od najjačih na svijetu. Kvaliteta pjesama i nije toliko bitna više ukoliko bend zna sve 'upakirati' u cjelovečernji show koji ostavlja bez daha i najjače protivnike.
 
Đurđica Sarjanović
Hits 822

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42