facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Scream


Bookmark

Data

Released Ožujak 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Contemporary Pop/Rock / Dance-Pop
Dodano Četvrtak, 06 Listopad 2011
Žanr Pop-Rock
Length 1:04:22
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2009
Država SAD
Etiketa Interscope
Catalog Number 001201802
Edition details objavljeno: 10.3.2009.; izvršni producent: Timbaland; producenti: Jerome
Tags Timbaland Ryan Tedder Chris Cornell Interscope Records Justin Timberlake Jim Beanz Jerome "J-Roc" Harmon

Review

Nakon višestrukog preslušavanja novog (trećeg po redu) solo albuma Chrisa Cornella samo jedna misao dolazi do izražaja: Timbaland je najbolji glazbeni producent današnjice. Sve što on dotakne, pretvara se u zlato (ili barem u srebro), a Scream je najbolji dokaz.

Chris Cornell se odlučio na revolucionarni korak spajanja rocka i R&Ba, a rezultat je više nego perfektan. Već od uvodne Part Of Me (očito namjenjene svim ostavljenima, koji će ponosno pjevušiti eksplicitni refren), vidljivo je da Timbaland želi izvući ono najbolje od Cornella, a to će mu višestruko uspjeti. Čak i sam omot izdanja simbolizira da je Cornellu pomalo dosta gitare, iako je se neće odreći na novom albumu. Time je najbolji primjer ove vješte simbioze u kojoj Cornellov vokal vješto dominira, dok će u Sweet Revenge prevladati R&B, a Cornellov glas pomalo prizivati rap.

Izdavanju albuma je prethodilo čak 5 singlova, od kojih je jedan i naslovna Scream, u kojoj Cornellova vokalna interpretacija zaziva njegov raniji proslavljeni hit You Know My Name. Timbaland se nije zadržao samo na produciranju, već je po običaju popratio pojedine pjesme pratećim vokalom. Get Up je prava groove R&B pjesma u kojoj skoro pa da nema niti zrnca rocka, dok dinamičan ritam osigurava poletni Watch Out.

U favorite albuma napredno su se prometnuli Never Far Away (Cornellova vokalna izvedba u punoj snazi + lakopamtljivi refren) te Long Gone, još jedan Cornellov veliki hit. Sam Cornell je Scream nazvao "vrhuncem svoje karijere" što je sasvim istinito - album je jedan veličanstveni mix u kojemu se pjesme doslovce preljevaju jedna u drugu. Na albumu se kao producent iskazao i Timbalandov vjerni suradnik Justin Timberlake sa Take Me Alive, dok od ostatka albuma treba navesti i uspjelu Enemy.

Scream prvenstveno treba gledati kao idealan primjer odlično produciranog albuma, koji je Cornellove tekstove i glas konačno uzdigao do zasluženog statusa, koji mu je nakon dva osrednja solo albuma bio prijeko potreban. Obavezno slušati. Više puta.

SoundGuardian

Hits 772
Carry On « Carry On Chris Cornell Albumi Kronologija Songbook » Songbook

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42