facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative rock
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Alternativ Rock
Length 39:54
Edition date 2009
Država Velika Britanija
Etiketa Coldplay.com
Tags

Review

 

Coldplay su trenutno najpopularniji bend na svijetu. Oni su to već neko vrijeme, a nije ima čak trebalo mnogo vremena. Četiri albuma, sa svakog albuma nekoliko pekmezastih hitova i eto ih već na korak do U2. Stara garda U2 više nisu bend od singla ili albuma nego bend koji na temelju svoje jake prošlosti i ne mora učiniti ništa više do koncertne promocije svakih par godina. Red bi bio da i Coldplay kao pretendenti i najvjerojatniji nasljednici ostvare neku jaču koncertnu karijeru.
 
LeftRightLeftRightLeft je minijaturni koncertni zapis koji bi publici koja ga je besplatno downloadala trebala pružiti određen uvid u to kako stvari na koncertu stoje, a onima koji su na samom koncertu bili dati presnimku najslađih iskustava. Devet pjesama bi trebalo pružiti uvid u to kako je na koncertu samome. Pa istinu govoreći, i nije previše zanimljivo.
 
Ziheraški odabir pjesama je i ziheraštvo u samoj interpretaciji. Same pjesme ne nude neku preveliku improvizaciju, novo ruho ili nešto slično. Sve je odsvirano rutinski uz dovoljan naglasak na solaže za dobru količinu vriskova publike. Iznimka je prearanžirani The Hardest Part koji je sad znatno jednostavniji, Chris Martin u sudaru s klavirom. Osvježenje je i više nego ugodno.
 
Ostatak je dobar, ali ne i više nego dobar. Nezanimljiv koliko je samo dobar. Chris Martin pjeva bez ikakvih tehničkih problema, pa čak i u totalno jecajnim tonovima Fix You, bend je nepogrešiv, publika je tu, no tu fali interesa i srži. I kao što su posljednja dva albuma neinventivne, već tisuću puta prokušane taktike za koje se zna da uvijek pale, takva je i ova koncertna promocija. 
 
Za biti U2 treba više energije i ljubavi prema glazbi i svemu onome oko nje. Coldplay leže na staroj slavi i popunjavaju ju tek toliko koliko moraju, da na prvi pogled zvuči drugačije. No daleko je to od njihovih prvih dana. Nakon studijskog ziheraštva, dobili ste i live ziheraštvo. No to se od besplatnog albuma valjda i trebalo očekivati.
 
Ivan Glazer
Hits 715
Viva La Vida or Death And All His Friends « Viva La Vida or Death And All His Friends Coldplay Albumi Kronologija Mylo Xyloto » Mylo Xyloto

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42