A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2011
Format Albumi
Vrsta Funk
Dodano Utorak, 30 Kolovoz 2011
Žanr R&B
Length 1:19:24
Broj diskova 1
Edition date 2011
Etiketa Megaforce
Catalog Number 7310
Edition details Datum objave: 26. 4. 2011.; Produkcija: Bootsy Collins; Snimano: 2010. - 2011.
Tags

Review

Specifična ličnost je ovaj veseljak Bootsy, kako to i doliči funk glazbi. Zanimljiv karakter i poseban pristup glazbenom svijetu. Nakon devet godina izletio je u javnost s novim materijalom, simbolično ga nazvavši Tha Funk Capital of the World. Dao si je truda pa je u album utrpao čak 17 naslova, dobro, 16 ako odbijemo Intro.

Ovaj glazbeni sklop zamišljen je kao „renoviranje“ prošlosti i odavanje počasti istoj u kombinaciji s nešto medernijim pristupom, produkcijom i prenošenjem svježe energije sadašnjosti. Upravo iz tog razloga, uz naslove pjesme pronaći ćete mnoga zanimljivih poznatih imena s kojima je Collins otvorio suradnju. Od popularnih hip-hopera Ice Cubea i Snoop Doga do Jimia Hendrixa. Čak se ugurao i Samuel L. Jackson u pjesmi After These Messages

Upravo Hip Hop @ Funk U, gdje se pojavljuju Ice Cube, Snoop Dogg & Chuck D otvara album i stavlja tu neku pozitivniju energiju odmah u startu, što se nastavlja sa Mirrors Tell Lies gdje se Collinsu ostvarila želja ostvarivanja suradnje sa jednim od svojih najvećih heroja, Jimiem Hendrixom. Uz ove dvije pjesme bacimo još oko na JB-Still The Man u suradnji sa vlč. Al Sharptonom. Tu smo opet dobili hip hop sounda na izvoz. Svaka čast svim velikim imenima na albumu, ali sa osobnog stajališta, najveći funk zvuk i najveća karakteristika Bootsy Collinsa opjevana je u Don’t Take My Funk na kojoj surađuje s bratom Catfish Collinsom, koji je nažalost preminuo tijekom snimanja albuma. 

Eto, naći će se za svakoga ponešto, od hip-hopa do klasičnog funk sounda i karakterističnih gitarskih ritmova. Moj osobni sud je da je album malo pretrpan. Znam sad ćete se pitatai zašto to mislim, popularnih glazbenika i njihovih materijala nikad dosta... E pa ovo je neutralnom slušatelju dosta teško slušati jer nema previše pjesama koje odskaču i iako ima zanimljivih točaka malo tko bi ga išao do kraja poslušati. Da se mene pita, sve je moglo biti sažeto u nekih 11-12 pjesama i tada bi izgledalo puno efektinije. No bez obzira, svaka čast Bootsyu što oživljava i dalje nege stare zvukove, odaje počast legendama kao što je James Brown, Jimi Hendrix i ostali, uz suradnju nekih „novijih“ imena... ali ipak, stari moj, moglo je i bolje.

Krunoslav Knežević

Hits 1170

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiAlter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte