facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Tijelo


Bookmark

Data

Released Veljača 2016
Format Albumi
Vrsta
Dodano Ponedjeljak, 18 Srpanj 2016
Žanr Hip-Hop
Length 1:13:08
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2016
Država Hrvatska
Etiketa UO Elemental / 383 Records
Catalog Number UOE002
Edition details objavljeno: 22.2.2016.
Tags Elemental UO Elemental 383 Records

Review

Elemental se ovaj put odlučio na prilično hrabar poduhvat – objavu dvostrukog albuma pod vlastitom etiketom. Tko riskira – profitira. Tako je bilo i s albumom „Tijelo“. Razvoj i napredak benda u samom zvuku je očit. Vidljivo je kako se kreću u određenom smjeru, mijenjaju se s godinama, ali srećom samo u pozitivnom smislu. Teme su ozbiljnije i svestranije, a rime direktnije s velikom dozom humora i ironije.

Dva albuma omogućila su im obradu širokog spektra tema iz svakodnevnog života, počevši od velikog hita „Goli i bosi“ koji još uvijek hara radijskim postajama. Plesni ritam i kvalitetne rime bile su recept za uspjeh u ovoj pjesmi. Prilično neočekivano i drugačije od onog što su dosad radili, no mješavina koju su donijeli sjela je i više nego dobro. Vrlo impresivna pjesma je „U duši smo junaci“. Laganijeg tempa i blueserskog ugođaja slušatelja ispunjava melankolijom već na prvo slušanje. Svakako je potrebno spomenuti i pjesme „Ništa“ i „Tijelo pamti“ koje na neuobičajen način obrađuju situacije iz kompliciranog ljubavnog života. Snagu unosi pjesma „Nek te noge nose“ dok je „Na ramenima“ turobno-surovno realistična sa sretnim završetkom, iznenadnim i pozitivnim. Direktna i bezkompromisna je „Ja ne prihvaćam tvoj ne“.

Što se samog instrumentalnog dijela tiče, Elemental se poigrao s njihovim karakterističnim hip hoperskim beatovima kojima su dodali malo r'n'b-a uz blueserko rockerske ritmove koji se u nekim pjesmama pojavljuju kratko ali sigurno i samouvjereno. Stvaraju fuziju različitih zvukova koja je rezultirala u iznimno kvalitenom djelu koje se danas na domaćoj sceni rijetko viđa. A kada se tome doda činjenica da se radi o dvostrukom albumu, njihovi slušatelji imaju dovoljno materijala u kojem dulje vrijeme mogu uživati.

Ovo je album koji funkcionira jednako dobro i na radiju i na nastupu uživo, to je Elemental bolji nego ikad dosad.

Maja Trstenjak

Hits 1426
U redu je « U redu je Elemental Albumi Kronologija ILICA » ILICA

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma