A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2021
Format Albumi
Vrsta Blues rock
Dodano Srijeda, 24 Ožujak 2021
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2021
Država SAD
Edition details objavljeno: 15.3.2021.
Tags

Review

Alec Fraser Jr. poznati je glazbenik i producent, na sceni prisutan više od 50 godina, ali tek sada, prije devet dana, objavio je nastupni solo album, "On The Wings Of The Wind". Alec je to učinio u vlastiom aranžmanu uz globalnu radijsku promociju Sarah French Publicity.

Ako ne znate o kakvom se glazbeniku ovdje radi, samo ću vam nabrojiti s kime je Alec do sada radio: Bo Diddley, The Drifters, Kim Wilson, Ian Gillian (Deep Purple), bubnjar Muddyja Watersa Willie "Big Eyes" Smith, Ray Benson, Ben E King, Walter Trout, Ron Sexsmith, Mel Brown, a tu su i kanadski glazbenici poput Jeffa Healeyja i Davida Wilcoxa, Jacka de Keysera, Morgana Davisa, Randyja Bachmana, Stevea Strongmana, Dannyja Marksa, Jeromea Godbooa, Ricka Finesa, Jimmyja Bowskilla, Powder Blues Band, Downchild Blues Band, Dannyja Brooksa i Rona Hynesa. Naravno, lista je poduža, a i dobitnik je nagrade za basista godine Maple Blues za 2004. i 2009., uz nominacije za životno djelo za MBA nekoliko godina zaredom. Oni koji su malo dublje upoznati s svjetskom glazbenom scenom jako dobro znaju s kime imaju posla.

"On The Wings Of The Wind" nije tipičan, stilski određen glazbeni uradak, već je nastao kao posljedica osobnih refleksija samog glazbenika na sve ono što ga okružuje i ove opće vrlo kompilcirane svjetske situacije.

Iako je primarno poznat kao blues glazbenik, Alecov nastupni album radi svojevrsni odmak od intimne i iskrene tematike i donosi nam njegov novi glazbeni interes u sjajnoj prezentaciji glazbe.

Važno je spomenuti da je prije 14 godina Alec počeo razvijati "Circus Bass", kotrabas sa sedam pričvršćenih bubnjeva a koje svira rukama i četkom. Već je na ovom albumu demonstriran ovaj izum. Alecu Fraseru Jr (vokal gitara, Circus Bass, bas, back vokali) su se na albumu pridružili: Jimmy Bowskill (gitara, back vokali, mandolina, bendžo), Chris Bartos (violine), Rich RoxBorough (klavijature), Maggie Fraser (back vokali), James McKie (mandolina) i Gratia Leitch (truba). Uz njih ova glazbena priča poprimila je sasvim drugačiji štih i mnoge vrsne znalce potaknula na debelo razmišljanje i slušanje.

"On The Wings Of The Wind" definitivno nije album za svakoga i to se već osjeća i čuje na prvu, ali isto tako svi oni koji kuže tu spiku, bez razmišljanja će posegnuti za ovim albumom i na opušten i vrlo osobit način kvalitetno će se provesti uz ovih malo više od 42 minute. Pokušajte, nećete požaliti!

A evo što o svemu kaže sam glazbenik: "This first solo release is a result of the global pandemic and having the time to write my own songs with the influences I’ve had from both sides of the Atlantic Ocean . It’s also exciting for me to have musicians I’ve recorded play on my record".

Yours,
Mladen Loncar - Mike

Hits 1219

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu