facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2017
Format Albumi
Vrsta Jazz
Dodano Srijeda, 04 Travanj 2018
Žanr Jazz
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2017
Edition details Datum objave: 1. srpnja 2017.
Tags Julian Gerstin

Review

Udaraljkaš Julian Gerstin posvetio je svoj život istraživanju svjetske glazbe. Tijekom više od četiri desetljeća proučavao je tradiciju Martinika, Kube, Gane, Brazila, Nigerije, Puerto Rica, Meksika, Trinidada i ostalih karipskih otoka te zemalja Balkana. Glazbena ostavština tih podneblja koja ga je nadahnjivala, mnoštvo etničkih glazbala koja je naučio svirati i iskustva koja je stjecao surađujući s tim glazbenicima, postali su sastavnim dijelom njegovog glazbenog izražavanja koje ipak, prije svega, polazišnu točku nalazi u jazz glazbi.

Gerstin svira konge i razne vrste bubnjeva i udaraljki te manje poznati tambou bele bubanj za koji se specijalizirao, a članovi njegova seksteta su klarinetistica Anna Patton, trubač i krilničar Don Anderson, pijanist i klavijaturist Eugen Uman, basist Wes Brown, bubnjar Ben James. Spomenuti se glazbenici pojavljuju u svima osim u izvedbi skladbe “Apprendiendo Como Amar” koja je ostvarena samo uz udaraljke i vokale. U njoj su se Gerstinu pridružili udaraljkaši i/ili vokalisti: Juan Stable Perez “Pescao”, Jesuz Gonzalez, Ricky Aguilar i Philip Pasmanicic. Gerstin je autor svih skladbi koje je, osim latino glazbom, onom s Martinika i Kube, začinio elementima turskih i bugarskih ritmova.

Iako su ritmovi i udaraljke u prvom planu, nema tu agresivnosti, razbacivanja tehnikom i brzinskih vratolomija, što je karakteristično za slične situacije. Naime, sve se odigrava umjereno, gotovo suzdržano, nježno, profinjeno, introspektivno.

Davor Hrvoj

Hits 2641
Julian Gerstin Sextet Albumi Kronologija The Old City » The Old City

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42