A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Love Invention

Bookmark

Data

Released Svibanj 2023
Format Albumi
Vrsta Pop / Nu-disco / Dance-Pop
Dodano Subota, 04 Studeni 2023
Žanr Pop-Rock
Length 46:50
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2023
Država Europa
Etiketa BMG / Skint
Catalog Number BRASSIC128CD
Edition details objavljeno: 12.5.2023.; producenti: Alison Goldfrapp, James Greenwood, Richard X i Toby Scott; snimano: 2021. - 2023. - London Lane Studios i Miloco Studios
Tags Alison Goldfrapp Skint BMG Toby Scott Richard X James Greenwood

Review

Alison Goldfrapp je u svibnju 2023. objavila svoj prvi solo album. Mnogima to može zazvučati kao neobična vijest jer vjerujem kako je mnogi ne doživljavaju izdvojeno od njezinog dua „Goldfrapp“ gdje preko dvadeset godina stvara i djeluje zajedno s Will Gregory. Iako duo i dalje djeluje, Alison se odlučila na solo projekt. A mnogi ovaj album neće niti doživjeti kao diskontinuitet, već kao nastavak standardne Goldfrapp diskografije. I neće biti velike zabune. The Love Invention je u svakoj svojoj pori ono što Goldfrapp inače nudi. Slično i prepoznatljivo u najvećoj mjeri.

Ono što me više zabezeknulo je broj godina u kojima se našla naša vokalistica. Vrijeme zaista brzo leti i draga se Alison domogla skoro pa šezdesete, dok je Will Gregory već dobrano preko te brojke. Do prije par desetljeća glazbenike u njezinoj dobi bi zvali rock dinosaurusima, ali vremena su danas drugačija. Danas svaki balavac ima četrdeset godina.

Glamurozno špinčenje kroz disco synth dionice kao i trip hop ritmove nastavlja se i na albumu „The Love Invention“. Prvi su singlovi počeli kapati još tamo početkom godine, da bi ubrzo nakon izdavanja albuma, taman negdje pred ljeto, Alison objavila i posljednji šesti singl s albuma. Iako singlovi, kao uostalom i cijeli album zvuče dosta fluidno i ujednačeno, za ovu priliku istaknuo bih „Never stop“ i „Digging Deeper Now“ koji odlično zvuče i u svojim još plesnijim remix verzijama. A ono što je sama Alison istaknula kroz najavu za ovaj album, koji je prema njezinim riječima posveta plesnom podiju, najviše se oslikava kroz apsolutno kulerski singl „So Hard, So Hot“. One manje zanimljive strane albuma imaju svoje adute u naslovnoj „Love Invetnion“ i „The Beat Divine". Ima još stvari koje u cijelom kolopletu zvuče dosadnjikavo, ali „In Electric Blue“ nije jedna od njih. Također, šteta je propustiti „Gatto Gelato" koji jako lijepo udara i čini savršenu audio kulisu za bilo koju vašu aktivnost.

Sve u svemu dosta plodan album s cool beatovima koji nažalost nije imao većeg dosega. Vjerojatno tome kumuje što se ovaj album lako može zamijeniti s morem sličnih albuma kakvi su se pojavljivali početkom stoljeća. Za retro revoluciju je još prerano, a recikliranje starih ideja se gubi u ćumezu neprimjetnosti. Neki mlađi aranžer bi s ovim materijalom napravio čuda. Ali to više ne bi bila Alison Goldfrapp kakvu volimo.

Nema veze, samo glamurozno bradu gore. Lajk za još jedan niz s tanz set liste.

Darko Hribarić

Hits 460
Silver Eye « Silver Eye Goldfrapp Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka