facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Glen Hansard
Žanr Rock
Grad Dublin
Država Irska
Aktivan od 1990. -
WEB http://glenhansard.com/
Tags Glen Hansard

Bookmark

Ovaj kantautor proslavio se u mjuziklu "Once" koji je na Sundance festivalu osvojio nagradu publike, te odmah krenuo u kino distribuciju zaradivši 150 puta više nego što je u istoga uloženo. Glen Hansard, kao glavna muška uloga irskog glazbenika i njegova partnerica na filmu, češka doseljenica Marketa Irglova osvojili su srca diljem svijeta.

Sa smiješno malim budgetom ‘‘Once’’ je stekao kultni status, te svoj put našao i do kazališnih dasaka, osvojio 8 Tony nagrada i jedan Grammy. U londonskom kazalištu Phoenix u predgrađu Soho ovaj mjuzikl igra 8 puta u tjednu, a jedno vrijeme češku useljenicu glumila je naša Zrinka Cvitešić te za tu ulogu osvojila prestižnu nagradu Olivier.

No Glen se nije zadržao na glumačkoj karijeri već je nastavio onu glazbenu. Nakon matičnog benda The Frames započeo je svoju solo karijeru. S Irglovom je izdao odličan album ‘’The Swell Season’’, te ’Ukulele Songs’’, a nastavio sa solo albumom ‘‘’Rhythm and Repose’’. Njegova glazba temelji se na irskom folku i rocku i mješavini dobrih ritmova. To se osobito osjeća na posljednjem albumu ‘’Didn’t He Ramble’’ koji je ‘’ogoljen do kosti’’, prerađen, izvrnut i popravljan do savršenstva, baš kao što svi glazbenici tog kalibra i rade. Rezultat je zreo, kvalitetan i odličan album kojim je dokazao da se nalazi na pravom putu istinskog glazbenika.

Osim što je iznimno cijenjen u glazbenim krugovima, gostovao je na albumu Eddija Weddera iz Pearl Jama te nastupa na njegovim samostalnim koncertima kao predizvođač, a s Bonom Voxom svirao je na ulicama Dublina. Njegove nastupe još više cijeni i publika pa su mu koncerti redovito rasprodani.

izvor: lisinski.hr

Albumi (1)
Songs (12)
# Song
Hits 44

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42