facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2009
Format Albumi
Vrsta Punk rock
Dodano Nedjelja, 15 Svi 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Slovenija
Etiketa Moonlee Records
Tags

Review

Priča o In-Saneu počinje 1997. godine kada je nekolicina prijatelja inspirirana melodičnim hardcore punk bendovima kao što su NOFX, Pennywise i Bad Religion odlučila osnovati bend. Kao i kod svakog benda koji počinje tako su i oni prošli kroz mnoge promjene postave te su ju s petorice reducirali na trojicu.
 
Bend danas čine Dario (vokal i gitara), Máteja (vokal i bass) te Shaggie (bubanj). Prvi album Keeping Oursleves Close To Our Hearts izlazi 2006. godine i odlikuje ga ono što se može opisati kao heart core, dakle hardcore punk injektiran velikim dozama emocija i srčanosti. Njihov novi uradak Trust These Hands... Are Worthless izašao je pred kraj prošle godine na Moonlee Recordsu i sadržava 11 odličnih hardcore punk himni. 
 
Uz gore navedene uzore evidentno je da su dečki tijekom godina skupili i neke nove, tako da se kroz album osijeti prizvuk bendova kao što su Rise Against, Propagandhi, A Wilhelm Scream te Against Me. Već s početnom pjesmom At The Break Of A New Dawn vidljivo je da je ovo bend sa zaista kvalitetnim tekstovima. Pjesma je inspirirana razočaranjem u svijet i poziva ljude na masovnu pobunu. Slijede dvije odlične melodične i emocijama nabijene Bleed i From Inside Out.
 
Moram napomenuti meni najveću zamjerku ovog izdanja, a samim time i čitavog benda. Jako je teško pjevati na način kako to radi Tim Mcllrath iz Rise Againsta ili Chiris Hannah iz Propagandhia pa stoga mislim da bi vokal In-Sanea trebao razviti svoj malo specifičniji stil. Atmosfera portebna da bi se napravio dobar hadrcore punk album definitivno je tu, hrpa melodičnih rifova, konstantne promjene ritma i izmjena laganih i brzih djelova prisutna je kroz čitavi album. Iako je ovo izdanje za ove prostore jedan od inovativnijih i uzbudljivijih punk ostvarenja, nisam siguran koliko je jako za vanjsko tržište, makar ima potencijalni komcercijalni uspjeh što je i pokazalo velikom Europskom turnejom na kojoj se bend trenutno nalazi. 
 
U današnje vrijeme kada svaki drugi punk band svira kombinaciju melodije i brzog i žestokog punka, In-Sane je na žalost samo još jedan u moru prisutnih, iako je ovaj album sasvim solidno izdanje. Ako volite melodični hardcore punk zvuk tada je ovo album kojeg bi svakako trebali poslušati.
 
Tomislav Perica
Hits 1237

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42