facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
To survive


Bookmark

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Rock / Indie
Dodano Nedjelja, 30 Listopad 2011
Žanr Indie Rock
Length 45:23
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Reveal Records
Tags

Review

 

Početkom lipnja izdavačka kuća Reveal objavila je novi studijski album tria Joan As Police Woman pod nazivom To Survive, a evo mog kratkog osvrta i kako sam percipirao ovaj album.
 
Iza imena Joan As Police Woman krije se newyorška kantautorica Joan Wasser, koje je jedno vrijeme provela svirajući u bendovima kao što su The Dambuilders i Black Beetle, a isto tako surađivala je sa Rufus Wainwrightom, Nick Caveom, Lou Reedom i Sheryl Crow. Obzirom da je Joan odrasla na punku i bendovina poput Stooges, Smiths, Black Flag i sličnima, pomalo je čudan njezin prijelaz i interes za soul i R&B. Joan Wasser na kraju cijele priče na vrlo neobičan način povezala je ono, što je u stvarnosti nespojivo; a to je glazba i influenca bandova kao što su Pretenders i Siouxise & the Banshees, te umjetničkog opusa glazbenica poput Dusty Springfiled i Nine Simone.
 
Glazba Joan Wasser sadrži veliku količinu iskrenosti i emotivnosti, Joan svoju intimu u pjesmama fantastično uobličuje sa klavirskim akordima te gudačkim i puhačkim dionicama.
 
Ono što je zaista posebno i nadasve ugodno iznenađenje; je apsolutno fascinantan vokal ove glazbenice. Joan krasi mek, osjećajan i nježan vokal, koji u sebi ima osobitu crtu zavodljivosti, ali istovremeno i ogromnu ekspresivnu jačinu u svim pjesmama na albumu To Survive.
 
Slobodno mogu napisati da je ovaj novi album Joan As Police Woman samo logičan nastavak izvrsnog albuma Real Life iz 2006-te. Joan Wasser i dalje pjeva o usamljenosti, zajedništvu, ljubavi, nadi i pravednosti. U njezinim skladbama i dalje se osjeća onaj izraženi utjecaj punk rocka, ali samo u zvučnoj snazi, daleko je to od onih gotovo ne artikuliranih tonova punka. S druge strane, ona doslovno osvaja svojom sugestivnošću i nježnim i osjećajnim glasovnim dionicama, koje samo dodatno "podebljavaju’ odličnu instrumentalnu liniju i pasaže.
 
PREPORUKA:
Album To Survive preporučam svima koji vole opuštajuću glazbu s kojom ćete zasigurno provesti ugodne trenutke. Sve skladbe sa albuma zvuče izuzetno realistično i stvarno, gotovo da ih možete dodirnuti. Vrlo impresivno!
 
Album To Survive, ukratko je zaista, jedno izuzetno UGODNO glazbeno osvježenje i iznenađenje. 
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 642
Joan As Police Woman Albumi Kronologija The Classic » The Classic

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42