facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2017
Format Albumi
Vrsta Jazz
Dodano Srijeda, 21 Veljača 2018
Žanr Jazz
Length 1:04:05
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2017
Država SAD
Etiketa Acoustical Concepts Records
Edition details Datum objave: 4. travnja 2017.
Tags Acoustical Concepts Records Billy Jones

Review

Billy Jones je jedan od najzaposlenijih američkih bubnjara. Svirao je u brodvejskim predstavama, ali i kao član sastava uglednih glazbenika raznih žanrova, od Sammyja Davisa mlađeg, Billa Cosbyja i Neila Sedake preko Michela Legranda, Growera Washingtona i Jimmyja Scotta do Stanleya Clarkea, Cecila Bridgewatera i Garyja Bartza. No, takav uvid u njegovu biografiju mogao bi zbuniti one koji slušaju ovaj album, a ne znaju više o njegovim glazbenim interesima. Naime, Jones nije samo studijski ili prateći glazbenik koji je svirao sa zvijezdama show businessa i glazbenicima koji teže komercijalnom prijstupu. Naprotiv, na ovom albumu upoznajemo njegovu drugu stranu, potpuno suprotnu, onu u kojoj ispoljava svoj nesputani duh i sklonost eksperimentima.

Između ostalog on je posvećen slobodnoj improviziranoj glazbi, a u tom kontekstu posebice duo izvedbama. Odlučio je svaku stvar snimiti s drugim glazbenikom što izvedbe čini raznolikima i zadržava pažnju slušatelja tijekom cijelog albuma. To je postigao i tako što je snimio skladbe svojih suradnika ili one što ih je napisao u suradnji s njima. Zapravo, u večini slučajeva izraz napisao nije prikladan jer mnoge od njih nastale su kao rezultat spontanih improvizacija, zajedničkog muziciranja bez predumišljaja i notnih predložaka. Između ostalog, raznolikost je postigao uključujući glazbenike različitih karaktera, predstavnike glazbene scene obe, zapadne i istočne obale SAD-a.

Partnere za provedbu svojih nestašluka pronašao je u alt saksofonistu Georgeu Youngu, trubaču Johnu Vanoreu, pijanistima Micku Rossiju i Georgeu Genni, vibrafonistu Tonyju Micelliju, kontrabasistu Tyroneu Brownu, flautistu Kennyju Stahlu, bas klarinetistu Stuu Reynoldsu, tenor saksofonistu Garyju Meeku i pjevaču Scottyju Wrightu.

Davor Hrvoj

Hits 3058

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma