A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 1982
Format Albumi
Vrsta Pop / Post-disco / Adult Contemporary R&B / Contemporary R&B
Dodano Srijeda, 28 Rujan 2011
Žanr R&B
Length 1:07:15
Broj diskova 2
Edition date Veljača 2008
Država Canada
Etiketa Legacy
Catalog Number 88697 17986 2
Edition details Datum objave: 30.11.1982./8.2.2008; Snimano: Snimanje započelo u 12:00 (srijeda) 14.4.1982. - 8.11. 1982.; Produkcija: Quincy Jones, Michael Jackson (co-producer), will.i.am, Kanye West, Akon, Bruce Swedien, Giorgio Tuinfort i Anthony Kilhoffer
Tags

Review

Thriller je najpopularniji album danas već zaboravljenog Michaela Jacksona, koji je u 80-tima ustoličio kralja popa kao modernu ikonu koja će predhoditi svim modernim Justinima, Usherima i ostal-ima. 25 godina kasnije, vrijeme je za restauraciju (i moguću novu zaradu) reizdavanjem albuma kojemu, ruku na srce, vrijeme polako, ali sigurno, ne ide u korist.

Današnje generacije ne znaju tko je Michael, a vrlo vjerojatno ih to i ne zanima, budući da glazbena industrija stremi prema komercijali više nego ikad. Ipak, nagrizanju zuba vremena definitivno će odoljeti 3 klasika sa ovog albuma: nevjerojatna Billie Jean još uvijek zvuči dobro kao i revolucionarni Thriller, čiji je spot još uvijek jedan od najboljih ikad napravljenih. Beat It je još uvijek daleko ispred većine današnjih pop hitova, koji uglavnom dolaze iz r&b miljea.

Lošiji dio albuma koji polako tone u zaborav predvodi uvodna Wanna Be Startin Somethin, koja je vrlo dobre kvalitete, iako je tekstualno i ritamski podosta isprazna. Duet sa Paulom McCartneyem The Girl Is Mine podosta je neozbiljno odrađena pjesma koja se uklapa u repertoar blažih Michaelovih pjesama (for the heart, not for the feet), dok je Human Nature još jedna balada u kojoj će se Michael po tko zna koji put zagledati u mračnu stranu ljudske prirode.

Da se reizdanje ne bi činilo previše ispraznim, Michael je ponovno u duetu sa izvođačima kao što su Akon, Fergie i Kayne West ponovno izveo svoje najveće hitove sa albuma, a na album je uvrštena i neobjavljena pjesma iz vremena snimanja albuma For All Time. U izdanje je uključen i bonus DVD sa već spomenutim video uradkom, što će zasigurno privući fanove Michaela Jacksona.

Unatoč svemu, Thriller i dalje ostavlja dojam albuma koji pripada nekoj drugoj, pomalo zaboravljenoj eri i čija je popularnost prvenstveno lansirala MTV kao vrhunsko mjerilo tadašnjeg, a vjerojatno i današnjeg glazbenog ukusa.

Goran Hatala

Hits 4453
Michael Jackson Albumi Kronologija This Is It » This Is It

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima