facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2021
Format Albumi
Vrsta / Americana / Modern Acoustic Blues
Dodano Utorak, 19 Listopad 2021
Žanr Blues
Length 30:07
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2021
Država SAD
Etiketa Orange Mountain Music
Catalog Number 8675309-4
Edition details objavljeno: 21.5.2021.; producent: Mitchell Froom
Tags Jim Keller Mitchell Froom Orange Mountain Music

Review

21. svibnja nizozemska izdavačka kuća Continental Records Services objavljuje album "By No Means", kojeg potpisuje Jim Keller, glazbenik o kojem mnogi ne znaju baš previše. Ono što je definitivno prevagnulo u cijeloj priči jest činjenica da malo tko ostaje imun ili indiferentan na ovaj kejlovski štih koji se osjeća i čuje na cijelom albumu. Iako je ovo Jimov "tek" četvrti solo album, on je na sceni tamo još od 1978. a o svemu više svakako proguglajte netom i sve ćete saznati.

Samom nastanku albuma puno su doprinjeli producent Mitchell Froom i David Boucher, tu je i sjajni David Hidalgo i njegova gitara koja je svakako dala onaj svoj doprinos i štih. To doista nije lagano postići i to samo mogu oni koji imaju "puno utakmica u nogama", koji znaju što žele, koji to žele i teže da sve bude još jače, snažnije, izražajnije i kvalitetnije. Sve to ovom albumu daje predznak izvrsnosti, daje obol neslagledivih mogućnosti i kod samih glazbenika, ali i kod slušatelja. I nekako, onako čista srca i mirne duše, mogu ovdje napisati da "By No Means" pretendira na mjesto najboljeg izdanja ove godine kada je u pitanju "Blues Eyed Roots" glazba.

A evo i onih koji su "krivi" za ovaj nadahnuti album: Jim Keller (akustična gitara i vokali), David Hidalgo (gitare, back vokal u “Find My Shadow”), Bob Glaub (bas), Michael Urbano (bubnjevi i udaraljke), Mitchell Froom (klavijature) te Vonda Shepard (back vokali u “Wild Love”).

Sve u svemu, doista se nema što progovoriti ovoj ekipi i ako ste u tom glazbenom ozračju, priči jednostavno nema loših trenutaka niti bilo kakvih zamjerki. Što biste dobili da izmiksate glazbu John Lee Hookera, Kraftwerk, The Lumineersa, Levon Helma, Los Lobos, Crowded House i Randy Newmana? Da, znate… vjerojatno ovo što čujete ! Radi se o tome da je na kraju ove glazbene priče, u tom ludom miksu i spoju nespojivog, čujemo itekakvu nevjerojatnu glazbenu prezentaciju. Istovremeno, do nas dopire zarazno fraziranje, koje vas osvaja i kao da nam samo govori da itekakvog smisla čitav ovaj ludi, kreativni nered.

Izuzetno suptilni i osjećajni glazbenik ili, kako ga tituliraju, "Soulful Roots Rocker" Jim Keller svojim četvrtim samostalnim albumom "By No Means" slušateljstvu u nepredvidljivom miksu otkriva čaroliju jednostavnosti. Njegove soulfistične americana pjesme donose vrlo izraženu oštrinu i intimnost, istovremeno aranžmani suptilno otkrivaju izrazito stručno osmišljenu težinu, koja "By No Means" prezentira kao jednu potpuno novu prekretnicu u njegovoj karijeri. A samo kao primjer što nam se to nudi ponajbolje opisuje poznati Tom Waits, koji tvrdi: “Listening to Jim Keller’s music makes me feel like I have big plans, no worries and all of my hair.”

Mladen Lončar - Mike

Hits 399

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma