A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2021
Format Albumi
Vrsta / Americana / Modern Acoustic Blues
Dodano Utorak, 19 Listopad 2021
Žanr Blues
Length 30:07
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2021
Država SAD
Etiketa Orange Mountain Music
Catalog Number 8675309-4
Edition details objavljeno: 21.5.2021.; producent: Mitchell Froom
Tags Jim Keller Mitchell Froom Orange Mountain Music

Review

21. svibnja nizozemska izdavačka kuća Continental Records Services objavljuje album "By No Means", kojeg potpisuje Jim Keller, glazbenik o kojem mnogi ne znaju baš previše. Ono što je definitivno prevagnulo u cijeloj priči jest činjenica da malo tko ostaje imun ili indiferentan na ovaj kejlovski štih koji se osjeća i čuje na cijelom albumu. Iako je ovo Jimov "tek" četvrti solo album, on je na sceni tamo još od 1978. a o svemu više svakako proguglajte netom i sve ćete saznati.

Samom nastanku albuma puno su doprinjeli producent Mitchell Froom i David Boucher, tu je i sjajni David Hidalgo i njegova gitara koja je svakako dala onaj svoj doprinos i štih. To doista nije lagano postići i to samo mogu oni koji imaju "puno utakmica u nogama", koji znaju što žele, koji to žele i teže da sve bude još jače, snažnije, izražajnije i kvalitetnije. Sve to ovom albumu daje predznak izvrsnosti, daje obol neslagledivih mogućnosti i kod samih glazbenika, ali i kod slušatelja. I nekako, onako čista srca i mirne duše, mogu ovdje napisati da "By No Means" pretendira na mjesto najboljeg izdanja ove godine kada je u pitanju "Blues Eyed Roots" glazba.

A evo i onih koji su "krivi" za ovaj nadahnuti album: Jim Keller (akustična gitara i vokali), David Hidalgo (gitare, back vokal u “Find My Shadow”), Bob Glaub (bas), Michael Urbano (bubnjevi i udaraljke), Mitchell Froom (klavijature) te Vonda Shepard (back vokali u “Wild Love”).

Sve u svemu, doista se nema što progovoriti ovoj ekipi i ako ste u tom glazbenom ozračju, priči jednostavno nema loših trenutaka niti bilo kakvih zamjerki. Što biste dobili da izmiksate glazbu John Lee Hookera, Kraftwerk, The Lumineersa, Levon Helma, Los Lobos, Crowded House i Randy Newmana? Da, znate… vjerojatno ovo što čujete ! Radi se o tome da je na kraju ove glazbene priče, u tom ludom miksu i spoju nespojivog, čujemo itekakvu nevjerojatnu glazbenu prezentaciju. Istovremeno, do nas dopire zarazno fraziranje, koje vas osvaja i kao da nam samo govori da itekakvog smisla čitav ovaj ludi, kreativni nered.

Izuzetno suptilni i osjećajni glazbenik ili, kako ga tituliraju, "Soulful Roots Rocker" Jim Keller svojim četvrtim samostalnim albumom "By No Means" slušateljstvu u nepredvidljivom miksu otkriva čaroliju jednostavnosti. Njegove soulfistične americana pjesme donose vrlo izraženu oštrinu i intimnost, istovremeno aranžmani suptilno otkrivaju izrazito stručno osmišljenu težinu, koja "By No Means" prezentira kao jednu potpuno novu prekretnicu u njegovoj karijeri. A samo kao primjer što nam se to nudi ponajbolje opisuje poznati Tom Waits, koji tvrdi: “Listening to Jim Keller’s music makes me feel like I have big plans, no worries and all of my hair.”

Mladen Lončar - Mike

Hits 843

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski