A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2007
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / New Wave/Post-Punk Revival
Dodano Utorak, 03 Listopad 2017
Žanr Pop-Rock
Length 1:10:12
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2007
Država Europa
Etiketa Vertigo
Catalog Number 1753374
Edition details objavljeno: 9.11.2007.; producenti: Flood, The Killers, Alan Moulder, Stuart Price i Jeff Saltzman; snimano:
Tags Vertigo Flood Alan Moulder The Killers Stuart Price Jeff Saltzman

Review

Kad mi je prijateljica prvi put rekla da poslušam izvrsnu lasvegašku grupu The Killers, mislila sam da su samo još jedan indie/rock bend u nizu Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs & co. No već nakon prvog slušanja sam shvatila da nisu nikakva kopija ranije navedenih bendova nego izvrstan i originalan bend kojeg se isplati poslušati i više nego jednom i danas su jedan od meni najdražih bendova.

Dvije godine nakon izrazito uspješnog albuma Sam"s Town i tri godine nakon debitantskog albuma Hot Fuss koje su prodali u preko 11 milijuna primjeraka, The Killers su izdali novi album imena Sawdust, koji je zapravo kompilacijski album koji sadrži B-sides, raritete i neke novitete.

Prvi singl s albuma je Tranquilize, koji je zapravo suradnja s Lou Reedom, izvrsna pjesma za koju je nedavno snimljen i videospot. Osim ove suradnje s Lou Reedom, na albumu se nalaze i obrade pjesama Joy Division (Shadowplay), The First Edition (Ruby, Don"t Take Your Love To Town) i Dire Straitsa (Romeo & Juliet). Uz to, na albumu je i nova verzija pjesme Move Away, inače iz soundtracka filma Spider- Man 3. Ne bi bilo fer ne spomenuti i novu verziju pjesme Mr. Brightside (inače jedne od meni najdražih njihovih pjesama) u Jacques Lu Cont"s Thin White Duke Remixu koja zvuči izvrsno i daje novu svježinu ovoj pjesmi, iako mi je originalna verzija još uvijek bolja jer mi je življa te Sam"s Town u Abbey Road verziji.

Obrada pjesme Shadowplay Joy Divisiona je jedna od pjesama koje su mi se posebno svidjele, dali su svoj štih pjesmi, ali ipak ostavili dovoljno prepoznatljivosti da se fanovi sjete i Joy Divisiona. Osobno mi se jako svidjela pjesma Leave The Bourbon On The Shelf, malo je laganija (što i dalje ne znači lagana), ali nije zato ništa manje rokerska, u podlozi je konstantno prisutna gitara i do izražaja dolazi vokal Brandona Flowersa.

Zanimljiva je i verzija pjesme Sam"s Town, puno je laganija od originalne verzije, što nikako nije loše, no ne mogu ih usporediti jer su jednostavno drukčije. Pjesma Romeo & Juliet, prekrasna pjesma koju su u originalu svirali Mark Knopfler i izvrsni Dire Straitsi je prekrasna, naglasak je na Flowersovom vokalu dok je instrumentalni dio stavljen u pozadinu više nego inače.

Neovisno što sam inače fan Killersa, mislim da objektivno mogu reći da su napravili dobar posao i s ovim albumom i još jednom dokazali da su jedan od najkvalitetnijih rock/indie bandova današnjice.

Nives Banjšak

Hits 1131
Sam's Town « Sam's Town The Killers Albumi Kronologija Day And Age » Day And Age

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici