facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Wonderful Wonderful


Bookmark

Data

Released Rujan 2017
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / New Wave/Post-Punk Revival
Dodano Utorak, 03 Listopad 2017
Žanr Pop-Rock
Length 43:01
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2017
Država Europa
Etiketa Island Records / Universal Music Hrvatska
Catalog Number 602557771701
Edition details objavljeno: 22.9.2017.; producenti: Erol Alkan, The Killers, Jacknife Lee i Stuart Price
Tags Erol Alkan Jacknife Lee Island Records The Killers Stuart Price Universal Music Hrvatska

Review

S izuzetkom svojeg debija iz 2004. godine, „Hot Fuss“, The Killers su bili izuzetno nekonzistentan bend. Svaki album je imao nekolicinu pjesama dostojnih vrhova top ljestvica, megahitovi poput „Mr. Brightside“, „When You Were Young“ i „Human“ se na radio postajama vrte godinama nakon svog izlaska, ali isto tako je svaki album bio krcat raznim filler pjesmama. Kao i prije svakog prethodnog albuma, uvijek se zapitamo hoće li ovo biti prekretnica, je li fantastičan najavni singl „The Man“ samo jedna u nizu odličnih pjesmi s albuma ili je riječ o stand-out pjesmi na još jednom pomalo razočaravajućem albumu.
Nažalost, kao i u većini prethodnih slučajeva, neinspirirani dijelovi prevladavaju i na „Wonderful Wonderful“, iako naslovna pjesma na samom otvaranju daje sugerirati bend nešto otvoreniji eksperimentiranju. Jedina pjesma u trajanju preko pet minuta na albumu je ujedno i najatmosferičnija pjesma koju su Killersi napravili u zadnje vrijeme, a možda i u cijeloj karijeri te se savršeno uklapa u pustinje oko bedu rodnog Las Vegasa.
Podjednako inspiriran Daft Punkom i Davidom Bowiejem, prijespomenuti singl „The Man“ je najzabavnija pjesma na albumu, teško je zamisliti koncert Killersa u bližoj budućnost na kojem ona neće imati jednu od glavnih uloga, naravno, nakon u prvom odlomku spomenutih megahitova. Nakon ego-tripa kakav je „The Man“ („I got gas in the tank, I got money in the bank, I got news for you baby, you're looking at the man“), pjevač Brandon Flowers se na „Rut“ predstavlja ponizniji nego ikad prije. Pisana iz perspektive njegove žene, u pjesmi Brandod moli sebi bližnje da ne odustaju od njega unatoč poteškoćama kroz koje prolazi.
Na „Tyson vs Douglas“ se Brandon stavlja u poziciju Davida koji pobjeđuje Golijata, a sve to odlično prikazuje kroz legendarni boksački meč u kojem nepoznati Buster Douglas pobjeđuje nepobjedivog Mikea Tysona. Boks, točnije Sonny Liston, se referencira i na odličnoj i eksplozivnoj „Run For Cover“. Kao što je i na početku spomenuto, ovo ne bi bio album Killersa da nema i slabijih točaka, „Life To Come“ ne zvuči toliko kao da je inspirirana U2om, koliko ih otvoreno krade, „Some Kind Of Love“ i „Rut“ jesu izrazito osobno napisane, ali glazbeno nisu pretjerano interesante, dok su „Out Of My Mind“ i „Have All The Songs Been Written“ jednostavno zaboravljive. Killersi su bend koji ne uči na svojim pogreškama, ali dok god uspijevaju snimiti nekoliko odličnih pjesmi po albumu, a ostatak popuniti solidnim trojkama, ne moraju se brinuti za svoju budućnost i svoje fanove.

Janko Sladović

Hits 1067
Battle Born « Battle Born The Killers Albumi Kronologija Imploding the Mirage » Imploding the Mirage

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma