A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Debut Live Concert

Bookmark

Data

Released 2008
Format Video
Vrsta Rock / Heavy metal / Hard rock / Rock and roll
Dodano Petak, 14 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država SAD
Etiketa Edel
Tags

Review

I eto, nisam dugo trebao čekati i od izvrsne super grupe Living Loud dobio sam i DVD izdanje albuma Live: Debut Live Concert. Budući da glazbenici koji tvore Living Loud dolaze iz nekih od najvećih bendova rocka, nije teško zaključiti da njihov glazbeni izričaj čine temelji rocka, čiji su oni istinski predstavnici.

Još jednom da navedem članove benda a to su:
Jimmy Barnes – vokal
Steve Morse – gitara
Bob Daisley – bas gitara
Lee Kerslake - bubnjevi
Don Airey – klavijature

Ova imena svakako garantiraju vrhunsku svirku, albumom Living Loud imao sam to prigodu čuti, a ovim koncertnim zapisom sve to još mogu i vidjeti. To je ono što me zapravo oduševljava, jer ipak su to ljudi u "najboljim" godinama. Njihova svirka nema zamjerki, možda baš svi nisu vizualno atraktivni, no svojom svirkom odlično popunjavaju taj nedostatak. Bez obzira na sve scenskim nastupom dominira uraganska svirka, dinamični gitaristički rifovi te dinamična ritam sekcija. Klavijature su svakako jedinstvena i vrlo posebna priča, jer sve što eventualno fali, nadomješćuje Don Airey. Njegova sposobnost transformacije zaista zaslužuje svaku pohvalu. Ma, zapravo sve glazbenike bi trebalo posebno izdvajati i na taj način isticati koliko je svaki od njih unikatan i koliko svaki od njih doprinosi ukupnom soundu benda. Budući da osobno, nisam više toliko " ufuran" u rock vode, no snimke ovakvih nastupa u živo jednostavno neću, niti želim propustiti.

Istina je da mi bavljenje bluzom oduzima veliku većinu vremena, ali ovako dobre materijale uvijek valja poslušati i pogledati. Njihovu glazbu možemo definirati samo kao rock u svom svojem značenju i težini, što je osobito dojmljivo na ovom slikovno - tonskom zapisu. Budući da svi oni koji poznaju rock glazbu znaju od kuda stiže pojedini glazbenik, nije nikakvo čudo da njihovi koncerti i maju jednu posebnu dozu "dodatne" iskričavosti i dobrano kontrolirane dinamičnosti i snage. Pa tako, osim "strašne" svirke benda posebnost je australski vodeći rock vokal Jimmy Barnes, kojeg sada možemo i vidjeti u punoj akciji. Meni osobno… opetovano briljira u temi Every Moment A Lifetime. Zaista, sam posebno sretan što sam pogodio i što me moje iskustvo nije prevarilo jer njihov koncertni nastup je svakako vrhunski doživljaj. U što se i sami možete uvjeriti ako nabavite ovaj DVD.

Istina je da mi bavljenje bluzom oduzima veliku većinu vremena, no kada se pojavi ovakvo DVD izdanje to jednostavno ne mogu propustiti. Tek kada ih pogledamo uživo onda shvaćam koliko je vremena prošlo i kako su se pojedinci puno promijenili. No, ovdje je manje važan izgled, puno je važnije i bitnije da oni zvuče poput savršenog stroja. U tom stroju svi jednako doprinose, pa je cijeli projekt i više neko dobro ispao. Budući da razno razne super grupe nikada nisu bile dugog vijeka, ovoj osobno, želim da djeluje što dulje.

PREPORUKA:
Kao i svaki rock znalac bio sam preplavljen velikom količinom pozitivnih vibracija, koje već duže vrijeme nisu imale čime biti inervirane. DVD Live: Debut Live Concert, respektabilnih i odličnih Living Loud govori nam rock nije umro, a nikada ni neće, dokle god imamo bendove koji to rade na način poput Living Loud.

Nisam već duže vrijeme okrenut izvornom rocku, ali ovakva izdanja uvijek me podsjećaju da nikako ne trebam zanemariti tu važnu komponentu mog malog života.
Uostalom uvjerite se i sami nabavkom ovog DVD-a.

Mladen Lončar - Mike

Hits 869

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski