facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2006
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Guitar Virtuoso / Modern Electric Blues
Dodano Četvrtak, 14 Svi 2020
Žanr Blues
Length 55:32
Broj diskova 1
Edition date Svi 2006
Država Europa
Etiketa Eagle Records
Catalog Number EAGCD314
Edition details objavljeno: 2.5.2006.; producent: Gary Moore i Ian Taylor; snimano: Sarm West Studios
Tags Gary Moore Eagle Records Ian Taylor

Review

Diskografska kuća Eagle objavila je posljednji studijski album ""Old, New, Ballads, Blues"" izvrsnog irskog bluz gitarista Garyja Moorea.

Budući da već duže vremensko razdoblje imam osobito zadovoljstvo na ovom web siteu predstaviti zaista neke od Vamnajnovijih i najpoznatijih bluz albuma, kako prošle, tako i ove godine. Velikom angažiranošću i susretljivošću glavnih ljudi pojedinih diskografskih kuća, eto konačno imam jedinstvenu mogućnost biti jednostavno rečeno...aktualan. Shodno tome i ovaj zadnji studijski album ""Old, New, Ballads, Blues"", djelo je pravog gitarističkog virtuoza.

Gary Moore je svoju karijeru gradio zaista dugi niz godina od benda Skid Row preko Thin Lizzy i Colosseum II do solo karijere,a sve to govori nam upravo o tome da je to put koji nije bio nimalo lagan. Gary Moore svoj stil temelji na svom uzoru, a to je legendarni Peter Green; naravno, osjeća se tu utjecaj i Claptona i Hendrixa, ali njegovim gitarističkim rukopisom prevladava izuzetni ""štih"" jedinstvenog Petera Greena.

Gary Moore rođen je 4. travnja 1952. godine u Belfastu. Tijekom 60-ih počinje se interesirati za glazbu te upravo uz pomoć svog uzora Petera Greena i njegovog menađera, sklapa ugovor sa diskografskom kućom CBS; isto tako, što se tiče uporabe gitare, Gary Moore, kao i Peter Green, svira na modelu Gibson Les Paul Standard iz 1959. godine.

Pravi ""boom"" Gary Moore doživljava tijekom90-ih godina objavljivanjem albuma temeljenih na bluz korijenima, kao što su: ""Still Got the Blues"", (njegov najbolje prodavani album), gdje mu nastupaju zaista impozantna imena od Alberta Collinsa, preko Alberta Kinga, do Georgea Harrisona. Potom su uslijedili albumi ""After Hours"" (1992) pa ""Blues Alive"" (1993), 1995. godine objavljuje albumposvećen Peteru Greenu ""Blues for Greeny"". Nakon toga Moore počinje eksperimentirati sa različitim glazbenim stilovima, osobito na dva sljedeća albuma: ""Dark Days in Paradise"" (1997) i ""A Different Beat"" (1999).

U 21 stoljeću ponovo se vraća bluzu albumom ""Back to the Blues"" iz 2001. godine. Najnoviji studijski album Garyja Moora ""Old, New, Ballads, Blues"" zapravo je mješavina starih bluz standarda od Elmore Jamesa, Willie Dixona i Otis Rusha, a tu su i pet novih pjesama koje je potpisao Gary Moore i naravno balade.

Istaknuti ću ponajbolje skladbe sa albuma ""Old, New, Ballads, Blues"": snažne i izražajne skladbe gdje se Gary Moore potvrđuje ne samo kao gitaristički čarobnjak, već i kao izuzetni vokalista prvenstveno to su skladbe: Gonna Rain Today i No Reason to Cry, tu je pomalo neobično puhački aranžiran njegov vlastiti hit Midnight Blues, naravno, tu su još visoko potencirane Done Something Wrong, You Know My Love, All Your Love, a tu je i fantastični instrumental Cut It Out.

Album ""Old, New, Ballads, Blues"" zasigurno nije jedan od najboljih albuma Gary Moorea, ali album u sebi nosi i ima ono što je najbitnije, a to je izraženi bluz ""feeling"" koji krasi cijeli album. Isto tako, bitno je da se Gary Moore drži onog što mu najviše leži i odgovara, a to je čvrsti i moderni pristup bluzu jer upravo takav bluz je ono najbolje što Gary Moore može dati.

Mladen Lončar - Mike

Hits 158
Gary Moore Albumi Kronologija Close as You Get » Close as You Get

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma