facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2007
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock
Dodano Četvrtak, 14 Svi 2020
Žanr Blues
Length 51:48
Broj diskova 1
Edition date Svi 2007
Država Europa
Etiketa Eagle Records
Catalog Number EAGCD346
Edition details objavljeno: 21.5.2007.; producent: Gary Moore i Ian Taylor; snimano: Sarm Hookend, Sphere Studios
Tags Gary Moore Eagle Records Ian Taylor

Review

Nakon 30 službenih albuma, od kojih je zadnji bio Old New Ballads Blues (2006), izdan od strane diskografske kuće Eagle Rock, ista izdavačka kuća upravo je jučer objavila 34. kompilacijski album "Close as You Get" poznatog irskog gitarističkog virtuoza Garyja Moorea.

Eto, zahvaljujući angažiranosti jedne od glavnih osoba kada je u pitanju web portal Svijet glazbe - Dragutina Andrića, imate prigodu ekskluzivno, dan nakon izlaska albuma Garyja Moorea "Close as You Get", saznati o čemu se ovdje radi.

Naime, oduvijek sam bio sklon "soundu" Garyjeve gitare, ta sklonost potječe još iz vremena dok je svirao u Skid Rowsima i Thin Lizzyju. Njegov gitaristički rukopis odredili su svi nama poznati gitaristički velikani i idoli. No, ono što je ipak primarno kod "sounda" gitare Garyja Moorea je jednostavno kontaminiranost influencijom legendarnog gitarističkog majstora, "one and only" Petera Greena. Naravno, sve se to osjeća u njegovoj jedinoj pravoj ljubavi, a to je blues. Gary Moore imao je trenutaka kada je šetao od rocka do metala, no uvijek se na kraju vraćao bluzu.

Gary Moore u svojoj zaista bogatoj diskografiji ima albuma koji su strogo podijeljeni na rock, metal i bluz, ali ima i onih koji su 50-50; npr. "Out in the Fields: The Very Best of Gary Moore" ( 2002). U 21. stoljeće Gary ulazi 100% u bluz štihu albumom Back to the Blues (2001).
Činjenica je da se Gary stalno vraća bluzu i da mu je upravo taj glazbeni izričaj donio planetarnu popularnost. Stoga, nije nikakvo čudo što na ovom kompilacijskom albumu prevladavaju upravo bluz teme poznatih majstora, ali tu su i njegove autorske skladbe.

Gary Moore istinski je štovatelj bluza koji svoju ljubav potvrđuje albumima na kojima odaje dužno poštovanje upravo tim velikanima bluz glazbe. U svojoj profesionalnoj karijeri vrlo su rijetki oni poznati glazbenici s kojima Gary Moore nije surađivao na ovaj ili onaj način.

Želite se opustiti i bez puno filozofije prepustiti se bluzu koji se jednostavno prolijeva iz Garyjeve gitare? 11 odabranih kompozicija s kompilacije "Close as You Get" donosi Vam upravo to... dobru "furku", izražen "feeling" i nadasve energično - osjećajan bluz, koji svojim ugođajem nepobitno osvaja Vaše uši i srce. Držim da bolje preporuke nema.

Mladen Lončar - Mike

Hits 167
Old, New, Ballads, Blues « Old, New, Ballads, Blues Gary Moore Albumi Kronologija Bad for You Baby » Bad for You Baby

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma