A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2022
Format Albumi
Vrsta / Delta blues / Modern Acoustic Blues / Regional Blues / Modern Electric Blues / Traditional Blues
Dodano Četvrtak, 07 Srpanj 2022
Žanr Blues
Length 40:07
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2022
Država SAD
Etiketa Alligator Records
Catalog Number ALCD 5009
Edition details objavljeno: 3.6.2022.; producenti: Gary Vincent i Henri Musselwhite
Tags Charlie Musselwhite Alligator Records Gary Vincent

Review

Pred nama je ekskluzivno izdanje "Mississippi Son", koje upravo danas, 3. lipnja objavljuje jedna od najpoznatinijih blues diskografskih kuća, čikaška Alligator Records. Naravno da i za ovu ekskluzivnu promociju možemo zahvaliti radijskom promotoru ove izdavačke kuće Timu Kollethu. I da, naravno, nisam zaboravio; ponosni potpisnik i vlasnik ovog albuma je Charlie Musselwhite.

Tko što ne zna ili nije upoznat, kada je u pitanju glazbenik njegova kalibra. Ovaj put pred nama je poseban album. Zašto ? Pa mi sve znamo, Charlie pjeva, svira usnjak i sve je pod kontrolom, ali zapravo priča sada ima posebnu konotaciju jer Charlie na ovom albumu svira gitaru, koju nije svirao od svojih mladih dana.

Charley Patton je definitivno jedan od njegovih glazbenih heroja, koji su itekako uobličili njegovo glazbeno biće. I to, naravno, nije sve, jer isto tako 2020. godine s Elvinom Bishopom snima album koji ne samo da je osvojio Grammyja, već je postigao ono što su svojim suradnjama tipa: gitara-vokal – usnjak davno činili Muddy Waters i Little Walter ili Johnny Shines i Big Walter Horton. Radi se o čistoj blues baštini koja u svom ozračju tradicionalizma zvuči naprosto senzacionalno!

S druge pak strane, Charie Musselwhite uvijek je bio otvoren za suradnju i radio je s drugim glazbenicima, od Toma Waitsa, Eddie Veddera, Bena Harpera, Johna Lee Hookera, Bonnie Raitt, The Blind Boys of Alabama do INXS-a, Cyndi Lauper i, naravno, mnogim drugim. 2010. godine ušao je u "The Blues Foundation’s Blues Hall Of Fame", itd… Charlie Musselwhite je glazbenik kojeg definitivno ne treba posebno predstavljati. On je istinsko oličenje bluesa u svom njegovom značenju.

Upravo to i dokazuje svojim zadnjim albumom "Mississippi Son". Charlie zatvara svoj puni blues krug i vraća se na Deltu Mississippija u kojoj nam bez imalo muljanja poručuje: Blues tells the truth in a world that’s full of lies.

Svakako na kraju treba napisati da sve što čujete na ovom albumu, za to su ''krivi'': Charlie Musselwhite (gitara, vokali i usna harmonika), Ricky “Quicksand” Martin (bubnjevi) i Barry Bays (akustični kontrabas)

Phuuu, koliko istine u ovim riječima. Mnogima je dovoljno samo ukazati na činjenicu da Charlie Musselwhite ima novi album, "Mississippi Son", i to je to, svi znaju što im je činiti. Naravno, ako su ufurani u ovu priču.

Evo kako to drugi čuju: Charlie Musselwhite breathes passion. - DownBeat
Superb, original and compelling...Charlie Musselwhite, with unabashed excellence, sets the standard for blues. - Rolling Stone

Dok u press materijalima stoji: Through his evocative vocals, masterful harmonica playing, and note-perfect Southern country blues guitar, Charlie Musselwhite, on Mississippi Son, leans forward and delivers the blues’ honest truth. I to je to!

Mladen Lončar - Mike

Hits 982

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe