A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Confessions Tour


Bookmark

Data

Released Siječanj 2007
Format Video
Vrsta Pop / Dance / Dance-Pop
Dodano Četvrtak, 16 Lipanj 2011
Žanr Pop
Broj diskova 2
Edition date Siječanj 2007
Država SAD
Etiketa Warner Bros.
Edition details Snimljeno: 16. 8. 2006. / Objavljeno: 26. 1. 2007.
Tags

Review

Apsolutna, neosporna i nedodirljiva kraljica popa - Madonna potkraj prošle godine servirala nam je još jedan svoj spektakularni audio-vizualni uradak. Video zapis naslovljen kao The Confessions Tour uhvaćen je na koncertu u Londonu za vrijeme posljednje gigantske Confessions turneje na kojoj je promovirala zadnji studijski album Confessions On A Dance Floor.

The Confessions Tour bogato je opremljeno DVD+CD izdanje sa maštovito osmišljenim pakiranjem i slikama bogatom knjižicom. Osim interesantnog pakiranja i zgodnog omota, ovaj DVD/CD nudi nam mnogo, mnogo više. Riječ je o kompletnom dvosatnom showu koji je Madonna te večeri priredila, a koji možete vidjeti u cijelosti, bez ikakvih cenzorskih zahvata, rezanja ili maskiranja.

Fetišistički, sa puno kože, bičeva i asocijacija na sex, koncert otvaraju Future Lovers/I Feel Love i Get Toghether, u kojima se Madonna (osobito u prvoj) pojavljuje u ulozi domine koja obuzdaje razuzdane konje, koje tumače njezini plesači. Like a Virgin, logično, nimalo ne zaostaje u erotikom nabijenoj interpretaciji, a Madonna je izvodi plešući na mehaničkom konju oko metalne šipke kao striptizeta. Pjesma je prilagođena današnjem vremenu i osobno mi zvuči puno interesantnije od izvorne varijante.

Jump u prvi plan stavlja plesače, ovaj put u ulozi parkourovaca koji izvode svakakve moguće i nemoguće skokove i vratolomije na posebno podignutoj rampi.

Pjesma, ili preciznije rečeno, izvedba pjesme Live To Tell svojevremeno je podigla toliku prašinu o kojoj su svi svjetski mediji pisali naširoko i naveliko; čak je dovela u pitanje održavanje nekih koncerata na turneji. Zašto je to tako bilo, vidjet ćete u cijelosti na ovom DVD-u jer, kao što sam već naglasio, niti jedan dio koncerta nije cenzuriran ili editiran.

Sorry se te večeri izvodila dva puta, u album verziji (u i ispred velikog kaveza) i remix verziji sa porukama o zaštiti okoliša, života i svega lijepog oko nas.

""Now, I know you people did not take that song seriously because New York is state of mind, it"s not a place.. it"s the FUCK YOU attitude!!"" Tim je riječima Madonna zaključila pjesmu I Love New York kako bi opravdala stih u kojem spominje London kao dosadno mjesto.

Na samom kraju koncerta izvela je svoja tri velika mega hita Erotica, La Isla Bonita i Lucky Star. Dakako, niti jedna u svojoj originalnoj varijanti. Od toga osobito odskače Lucky Star koja nije ništa drugo nego dulji uvod u finalnu Hung Up. To se da primijetiti po ritmu pjesme, uvodu sa satom te plaštu sa natpisom Dancing Queen koji Madonna oblači odmah na početku. Hung up je došla do izražaja još više zbog famoznih izvedbi plesača i plesačica, koji su uostalom tijekom cijelog koncerta fascinirali svojom izvedbom i savršenim pokretima.

Od materijala koji su implementirani na DVD kao bonus dodatak, posebno bih izdvojio Je Suis L"Art, tj. desetominutni dokumentarac u kojem možete vidjeti snimke iza scene (behind scenes), isječke sa proba za koncert te razgovore sa akterima ovog koncerta.

Uz DVD dolazi i već spomenuti CD koji donosi skraćenu snimku koncerta u audio varijanti sa 13 odabranih pjesama.
 
Dragutin Andrić
 
Hits 2988
I'm Going To Tell You A Secret « I'm Going To Tell You A Secret Madonna Video Kronologija Sticky & Sweet Tour » Sticky & Sweet Tour

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku