facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2009
Format Albumi
Vrsta Hip-hop
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Hip-Hop
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Horris Records
Tags

Review

 

Kakav sad mrtvi MC Lars? MC Lars, diplomirani profesor engleskog jezika, zajebant, gejmer, popkulturni analitičar, digitalni gangster, strip crtač, web – guy, konzument internet porno sadržaja i strašno zaljubljen u lik i djelo Slayera, RUN DMCa i Weird Al Yankovica upravo zvuči tako: bijelac koji baca ironično-moderan vers na laptop bitove dok spominje staru školu, nove medije RUN DMC i Slayere.
 
Lars se uvijek trudi biti svjež u doslovnom smislu te riječi i osim što se često tušira i pomno njeguje, uvijek repa o koliko-toliko aktualnim stvarima koje ga kao odebljeg Amerikanca srednje klase okružuju poput Guitar Hero didaktičke igre, knjiga Naomi Klein, potrebe da bude prijatelj s Majčicom Zemljom i da pomogne ljudima koji slušaju ska i U2 da to zlo prestanu činiti sebi i drugima.
 
Da je kojim slučajem u Zagrebu, Lars bi repao na klupici ispred Filozofskog o besplatnom školovanju dok bi studentice komparatistike i sociologije pjevale back vokale.
 
Ali takve pjesme nema. Umjesto slobodnog obrazovanja tu je pjesma o pravu na čisti stan i ona je posvećena Larsovu bubnjaru na turnejama i njegovom kribu koji je neuredan, a igru ne možeš igrati na flekavom parketu, zamazanom umivaoniku i s ormarićem za kupaonske stvari iznad WC školjke jer lako padnu u istu. To je onda operacija izvlačenja iza neprijateljskih linija.
 
Ako ne repa o blingu i kujama, ako ne repa o dugim cijevima i pancirkama i čak i ne psuje, kakav je to onda reper?
 
„Post – punk laptop rap“ je kovanica kojom se Lars legitimira dok spominje MySpace, Facebook i prijatelje, Nintendo Wii, Hot Topic – taj New Yorker za gotičarke i emače pa čak i Ofeliju iz Hamleta koja je dobila cijelu pjesmu jer Lars tretira pjesme kao eseje gdje je refren teza koju brani, a versovi su ubojiti argumenti koji tu istu tezu podupiru. Tako tvrdi da je metrički sistem puno bolji od anglosaksonskog jer dok istočnoobalni reper kurči sa rupama od 9 mm tehnički bi mu ispravnije bilo da tvrdi da ga je devet ili više puta pogodio metak od 0.3543307083 inča.
 
Zato ovaj album uz informativnu ima i obrazovnu vrijednosti, a i Lars se previše ne ljuti ako ga maznete s neta.
 
Nije on Lars Ulrich.
 
Antonio Hadrović
Hits 1422

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma