facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Znaš ko te pozdravio


Bookmark

Data

Released 2007
Format Albumi
Vrsta Pop / Indie
Dodano Nedjelja, 30 Listopad 2011
Žanr Indie
Broj diskova 1
Edition date 2007
Država Srbija
Etiketa Dancing Bear
Tags

Review

 

Većina mladih ljudi kojima se svidi punk pa krenu istraživati bendove počinje sa laganijim, melodičnijim izvođačima i tako nekako svi krenu slušati riječke Pase, dugavljanske Diverzante, novosadski Atheist Rap, pulski Fakofobolan i njima slične. U tom zbiru bendova nalazi se i Oružjem protivu otmičara na koji se uglavnom nakače djevojke sa rozim starkama, ali i pokoji emo dječak. OPO imaju novi album Znaš ko te pozdravio s kojim i dalje privlači svoju istu publiku, tinejđersku masu klinaca koja se zapalila za soft pop lakopamtljive pjesmice..
 
Gazda ovog benda je gospodin Nikola Pavković koji piše tekstove, svira gitaru i drži pod kontrolom te usmjeruje cijeli bend u smjeru kojim već idu. A novim albumom i dalje drže isti pop punk kurs sa pjesmama od dvije i pol pa sve do tri i nešto minuta koje su odrađene na isti kalup, samo sa novim tekstom i drugačijim riffom.
 
Pop punk sa natruhama indie rocka, melodične gitare i ženski glasić koji pjeva neobavezne tekstove koji ne zahtijevaju previše mozganja idealna su kombinacija za adolescente koji se posvađaju sa roditeljima pa zaključaju u sobi i navinu muziku do daske. I dok otac nervozno kuca na vrata, kćer sluša Baš me briga, ubrzani pop hit sa ponavljajućim tekstom koji lako uđe u uho.
 
Da imam 14 godina, vjerojatno bi OPO doživljavao kao najbolji bend na svijetu sa najsavršenijim tekstovima i najboljim vokalom koji postoji, ali niti ja imam 14, a niti su OPO takav bend. Oni se i dalje čvrsto drže svog zvuka i skoro uopće ne odstupaju od njega, provjerena kombinacija koja donosi uspjeh. I dok su na Barbiecueu imali obradu Mladiću moj, ovdje imaju pjesmu obradu Slađane Milošević i njene pjesme Miki Miki. Da nema wikipedie, živio bi u zabludi kako se loza srpskog krvnika bavila i glazbom, ali eto..
 
Oružjem protivu otmičara su vrlo kvalitetan bend sa odličnim studijskim snimkama, melodičnim pop zvukom, dobrom pjevačicom koja ne falša previše i nepretencioznim tekstovima koji nisu sasvim banalni da bi bili naporni, što je sasvim dovoljno da se uzdignu iznad većine bendova sličnog žanra koji se utapaju u vodama demo svijeta. Zahtjevnija i naslušanija publika neka ovo izbjegava, ali svi koji vole neopterećnu zabavu i teen serije poput One Tree Hilla, ovo je soundtrack za Vas.
 
Admir Sinani
Hits 504

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42