facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Big Bad World

Bookmark

Data

Released Rujan 2008
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock / Indie
Dodano Nedjelja, 09 Listopad 2011
Žanr Indie Rock
Length 33:57
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa EMI / Dallas Records
Tags

Review

 

Prošla je godina dana otkad su Plain White T"s postigli prvi značajniji uspjeh svoje karijere i rasturili tinejdžerska srca i mikseta diljem svijeta hitoidnom baladom Hey There Delilah. Taj uspjeh ipak malo narušava činjenica da je Big Bad World već četvrti album američkih rokera, iz čeg" bi se dalo zaključiti da je omjer izdanog materijala i materijala koji ima nekog potencijala jako loš. Ipak, ikome tko posluša njihovo novo djelo bit će jasno što je tome uzrok. Ne bih rekao da se radi o čistoj slučajnosti.
 
Suočimo se s realnošću: Plain White T"s su one hit wonder. Uspjeli su iznjedriti jednu koliko-toliko solidnu pjesmu i na tome im treba zapljeskati uz komentar da je dobro što su uspjeli i toliko. Svaka sekunda ovog albuma je lošija od one prije, a nadasve ljigava cjelina se može podijeliti na dvije podjednako ljigave strane: ljigave balade i ljigave veselice. I za jedne i za druge će itko tko je ikad poslušao ijedan drugi album u životu reći da su čista suprotnost pojmu "kvaliteta". 
 
Album otvara Big Bad World, poskočica o velikom kaotičnom svijetu (ma nemojte nam reći!) koju samo netko iznimno neozbiljan može shvatiti ozbiljno. Veseljački pop namijenjen najmlađem uzrastu (dakle onima koji tek postaju svjesni da imaju uši) se nastavlja na Natural Disaster, čiji naslov najbolje opisuje stanje pjesme, i That Girl za koju bih lako mogao reći da je nastala pod utjecajem Hrtića Hitića (ili kako se već zvala ona pjesma u kojoj su djeca pokazivala svoje prve glazbene korake). I Really Want You najbolje pokazuje tko su Plain White T"s: hrpetina klinaca (iako su stariji od tog) odraslih na bendžu i hamburgerima koji su pomislili da ih velika karijera čeka jer su svojim lakonotnim baladama osvajali curice.
 
A ovaj album obiluje baladama. Serious Mistake je glazbeno prikazana ispovijed čiji se prljavi dio ipak ne govori ni u jednom trenutku. Kako bi se prikazali meteorološki utjecaji na ljubav, tu su Sunlight i Rainy Day, a za apsolutno najveći promašaj albuma tu je 1,2,3,4. Ovako nešto sluzavo, kašasto, sirupasto, prezašećereno se ne čuje svaki dan. Pustit ću stihove There"s only 1 thing, 2 do, 3 words 4 you, I love you da govore za sebe.
 
Plain White T"s četvrtim albumom samo utiru svoje staze beznačajnosti, bezličnosti i neutjecajnosti u glazbenom svijetu. Očaj i slatkoća su dva glavna obilježja ovog albuma koji će za Božić jedino poželjeti oni koji imaju deset godina i/ili dvije moždane stanice.
 
Ivan Glazer
Hits 612
Every Second Counts « Every Second Counts Plan White T's Albumi Kronologija The Wonders of the Younger » The Wonders of the Younger

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42