facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2011
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Death metal / Doom metal
Dodano Srijeda, 21 Prosinac 2011
Žanr Metal
Length 32:51
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2011
Država Srbija
Etiketa SMP Music
Catalog Number SMP004
Edition details Datum objave: 29.8.2011. Produkcija: Darkstar. Mixed and produced at Studio Stretch, June 30th till February 19th 2011.
Tags

Review

U utrci za interes doom/death metal publike i Srbi svoga konja imadu. Njihovo ime je Rain Delay, a nedavno su izdali svoj treći album Slumber Recon kojim su započeli zaokret u svom zvuku. To prije svega znači da se ekipi koju, sudeći po slikama, ne biste voljeli sresti u mraku, pridružila i pjevačica Bojana Bianca Milosavljević.

Otvorilo je to nove mogućnosti za produkciju, ovaj put dozvoljavajući vokalne kontraste u čemu se Bojana posebno iskazala growlajući kao ženka pit-bulla i vrišteći kao da je do jučer bila screamo. No, osvježenja u aranžmanu neće osvježiti percepciju benda kao lošeg. Dapače, još će ju i produbiti.

Ovim albumom su se Rain Delay posebno potrudili pokazati svoje umjetničke slobode. No, sve im se to skupa obilo o glavu jer ovakva pretenciozna mješavina može i treba izazivati samo podsmijeh. Željni širenja publike, Delay ovaj album pjevaju čak na četiri različita jezika: engleskom, srpskom, kineskom i na japanskom. Ovaj japanski dio je posebno urnebesan, u Shiseido uistinu agresivnu žensku dionicu prekida uzvik ZEITGEIST!

No, tu zabava ne prestaje. Rain Delay se pozivaju nasve i svašta i tako unakažavaju i klasiku, akustične balade, bossa novu i ine žanrove uvrštavajući ih u svoju pretencioznu salatu. Reference stihova, osim Zeitgeista, uključuju Veneciju, Nicu i Caravaggia, sve redom mimo bilo kakvog stila i smisla.

Rain Delay su nam novim albumom  htjeli dati previše, a nismo dobili baš ništa. Pretencioznost ponekad pomiče granice umjetnosti i razmišljanja, no ta osobina sama za sebe nije dovoljna, potrebno je imati i kapacitet. Rain Delay su možda ovladali instrumentima i vokalnim tehnikama, no svojim trećim albumom su još jednom dokazali da stvaranju glazbe ipak još nisu dorasli.

Ivan Glazer

Hits 1156

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42