facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2006
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock
Dodano Ponedjeljak, 04 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 56:33
Broj diskova 1
Edition date 2006
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Edition details Producent: Denyken .
Tags

Review

U naslovu je navedena tehnologija koja je mnogim srednjoškolcima i studentima omogućila uspješno završenje neke duže pisanje radnje tipa seminar. Kada se promijeni vrijeme iz prezenta u perfekt kaže se da se parafrazira, kada se prepisuje sa navodnicima kaže se da se citira, a kada se u glazbi krade – kaže se da se odaje tribute.

Ramirez odmah u naslovu kaže da će reciklirati, da će zarovati po distorziji a la Radiohead iz The Bends faze i da će izvući ono stadionsko iz Coldplay i umetnuti u kontekst Lijepe naše gdje su oni jedini predstavnici ovakve vrste college rocka sa blagim mrvicama emo-a.
 
Mislite da je Skromni Potpisnik Ovih Redaka ™ konačno poludio i stavio mozak na kvasinu, a pluća na uže za sušenje rublja? Nije. Novi Ramirez je dobar i to zato što su konačno stavili bijesne distorzirane gitare u novi plan gdje su puno istaknutije, nešto kao u Deftones stilu samo ne toliko metalno i bez naglih modulacija glasa.
 
Na novom, drugom, albumu je četrnaest pjesama o početku i kraju jedne veze, o Yo La Tengo i indie snobovima kojim je špica tuluma da se razvale uz Mogwai u Arab Strap remiksu od 8:29 minuta. A Mogwai i razvaliti se u istoj rečenici…
 
Na Copy/Paste, Diskkko i Ameriku će se po KSET-u skakati samo treba pričekati godinu do dvije jer će sada svima ići na živce jer je materijal nov i vrti se, a Bože moj, ako se vrti puno ne znači, a priori, da je loše. Može značiti da će se brzo izlizati u ušima ali onda se povlači u discmane i ostale naprave za slušanje digitalno komprimirane glazbe da živi tamo dok se boje ne rastope a Ogg Vorbis ne zavlada.

Album je producirao Denyken u aranžmanu benda i definitivno je bolji od debija.
 

Antonio Hadrović

Hits 1450
Ramirez Albumi Kronologija Divovi i kamikaze » Divovi i kamikaze

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42